علیه ایشان اقامه دعوا نمایم با چه عنوانی باشد؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۳۱۵ #13398265

با سلام
پدر من شفاها یک دانگ از خانه را به من هبه نموده است.
۱- الزام به تنظیم سند رسمی هبه؟
۲- تنفیذ هبه رسمی؟
۳- اثبات هبه شفاهی؟

مشاوره حقوقی قرارداد هبه
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
پس از تنفیذ هبه میتوانید خواستار الزام به تنظیم سند رسمی شوید.
اما این نکته را هم در نظر داشته باشید که ایشان هر زمان بخواهند میتوانند از هبه ی خود رجوع نمانید .بنابراین کمی محتاط تر باشید.

سلام
هبه باید به اثبات برسد لذا به نظر ابتدا باید تنفیذ هبه را بخواهید و متعاقبا نسبت به تنظیم سند اقدام نمایید و در صورتی که پدر شما نسبت به این موضو اعتراضی ندارد می توانید از طریق دفتراسناد رسمی اقدام نمایید و نیازی به تنفیذ نیست

هبه یا هر عقدی دیگر با ایجاب و قبول واقعی طرفین ایجاد میگردد و با ادله اثبات دعوی در دادگاه قابل اثبات است به شرط اینکه ارکان صحت آن مراعات شده باشد.
در هبه ایجاب و قبول هر چند شفاهی در حضور شهود و قبض ( در تصرف آوردن مورد هبه) شرط صحت است . یعنی اگر پدرتان ملک را هبه نموده باشد ولی در تصرف شما در نیامده باشد هنوز عقد هبه ایجاد نشده است.

ولی چنانچه بعد از هبه به تصرف شما در آمده ولی پس از آن از تصرف در آمده باشد هبه صحیح است.
برای اثبات در صورتی که اسناد عادی و رسمی در این خصوص ندارید میتوانید از شهود استفاده نمایید.

موضوع هبه موضوعی تخصصی است

بطور کلی میتوان الزام به تنظیم سند رسمی را مطالبه نمود و نیاز به ذکر واژه هبه نیست

--------------------- اما--------------------------------

اگر پدرتان آن را به شما هبه کرده باشد که خب میبایست با رضایت خویش سند آنرا به نام شما منتقل نماید و دیگر په حاجت به الزام وی است

اما اگر آنرا به شما هبه کرده اما در فی الحال از نظر خود منصرف گردیده باشد باید گفت در موضوع هبه فرد واهب (هبه کننده) چنانچه مالی که هبه نموده کماکان موجود بوده و شرایط دیگری نیز رعایت گردد میتواند از هبه خود رجوع نماید و آنرا باز پس گیرد مگر آنگه ماهیت هبه پس از قبض دچار تغیرات توسط متهب (هبه گیرنده) گردیده ویا معوض بوده و عوض تسلیم شده و ، و ، و ، و ، و ............
توفیق رفیق راهتان باد