نحوه دفاع و عدم پرداخت دیه ضرب‌وجرح بابت دفاع از خود

پرسیده شده
۱۴ پاسخ ۹۰ #10953001

سلام، در پرونده‌ای که موضوع شکایت ضرب‌وجرح است، اگر مشخص شود که یکی از طرفین که خودش هم کتک خورده برای دفاع از خود طرف دیگر را کتک زده، آیا به پرداخت دیه محکوم می‌شود؟ لازم به ذکره که فرد مقابل قبلا هم وی را کتک زده و شکایت شده و رای هم به نفعش صادر شده. با تشکر.

مشاوره حقوقی کیفری
۱۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
با اثبات دفاع مشروع ، پرداخت دیه منتفی است ولی شرایط دفاع خود را دارد. غالبا در رویه هر دو طرف محکوم به پرداخت دیه می شوند.

با سلام
بله چون ضرب و جرح صورت گرفته به دیه محکوم می شوند.

سلام ، در رویه فعلی دادگاهها ، هر دو طرف محکوم به پرداخت دیه نسبت به یکدیگر میشوند و دفاع مشروع در این موارد پذیرفته نمیشود.

با سلام
فقط با اثبات دفاع مشروع ، حکم به پرداخت دیه منتفی است

با سلام ، امکان دفاع مشروع بسیار کم است ، همچنین دفاع مشروع محدودیت دارد در انجام عمل و اینکه کتک زدن طرف مقابل قاعدتا دفاع مشروع نخواهد بود ، البته برای اعلام نظر قطعی نیاز به اطلاع کامل از کل ماوقع می باشد.

درود
اگر دفاع صورت گرفته شرایط دفاع مشروع مندرج در ماده ۱۵۶ قانون مجازات اسلامی را داشته باشد، به پرداخت دیه محکوم نمی گردد.

با سلام
اگر شرایط دفاع مشروع وجود داشته باشد و اثبات شود به پرداخت دیه محکوم نمی شوید.