آیا حق فسخ نکاح داده خواهد شد؟

پرسیده شده
۱۶ پاسخ ۲۶۱ #10689513

سلام
آیا فهمیدن داشتن بیماری Ms زوجه بعد از عقد به زوج حق فسخ نکاح رو میده و شامل تدلیس در ازدواج هست؟

مشاوره حقوقی فسخ نکاح
۱۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

می تواند از موارد فسخ نکاح باشد

ابن بیماری از عیوبی نیست که حق فسخ ایجاد کند اما اگر با اعمال متقلبانه شخص ان را مخفی نموده باشد تدلیس یکی از موارد فسخ به شمار میرود.

ماده ۱۱۲۸ قانون مدنی
هر گاه در یکی از طرفین صفت خاصی شرط شده و بعد از عقد معلوم شود که طرف مذکور فاقد وصف مقصود بوده برای طرف مقابل ‌حق فسخ خواهد بود خواه وصف مذکور در عقد تصریح شده یا عقد متباینا بر آن واقع شده باشد. سلامتی زوجین از شروط مهم ازدواج است و در صورت اثبات فریبکاری و تدلیس در امر ازدواج، می توانید نکاح را فسخ و خسارات و هزینه ها را از مدلس ( کسی که با پنهان کاری شما را فریب داده و این ازدواج صورت گرقته ) بگیرید

با سلام بله از زمان پیش از اشنایی میشود

چنانچه زوجه بیماری خود را قبل از عقد داشته و ان را پنهان کرده است تدلیس محسوب می شود و امکان فسخ نکاح وجود دارد لکن به طور کلی بیماری ms جز عیوب زن طبق قانون محسوب نمی شود که بتوان نکاح را فسخ کرد

با سلام در صورت اثبات صحت اظهارات شما حق فسخ نکاح را به زوج‌میدهد.

با درود..
در صورتیکه سابقه بیماری مشارالیه قبل از ازدواج بوده باشد و ایشان با اعمال متقلبانه قصد مخفی کردن بیماری را داشته باشد، در اینصورت امکان تحقق تدلیس وجود داشـته و دارد..
در حال حاضر و در رویه ی فعلی رسیدگی محاکم تنها برخی از بیماری ها را از عیوب موجد حق فسخ نکاح مورد پذیرش قرار می دهند..