آیا میتونم از کسی که فریبم داده بدون دردسر شکایت کنم؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۴,۶۸۷ #09632508

با سلام و خسته نباشید.
بنده به مدت چهار سال با یه آقایی در ارتباط بودم اونم نه به طور همیشه این آقا میدونست من خیلی دوسش دارم بخاطر همین هرچند وقت یه بار میرفت برا خودش چرخ میزد و میومد و من چون عاشقش بودم قبولش میکردم اما به دو روز نمیکشید که دوباره به یه بهونه جدا میشد
آخرین بار حدود یه سال پیش منو بلاک کرد و با یه خانم وارد رابطه شد ولی نمیدونست که من خبر دارم منم دچار افسردگی شدم و حتی به روانشناسم مراجعه کردم شش ماه بعدش دوباره برگشت اما به من نگفت که با کسیه و وانمود کرد که تو این مدت ایران نبوده منم به توصیه یکی از دوستان رفتن پیشش و به رو خودم نیوردم که میدونم
دوباره با من بهم زد و رفت با همون خانم یه بار دیگه شش ماه بعد به من پیام داد منم جواب دادم دیگه هیچوقت نه زنگ بزن نه پیام بده تا اینکه حدود پانزده روز پیش تو اینستاگرام با یه ایدی دیگه پیام داد و ازم خواست ببخشمش و باهاش وارد رابطه بشم اولش گفت پیج خودم پریده نمیتونم با اون پیام بدم. بعد که من به رو اوردم که میدونم با کسی در ارتباطه گفت اون پسووردمو دزدیده و بعدش داستان تعریف کرد که اون خانم آشنای خانوادگی بوده خانواده معرفی کردن میخواستم باهاش ازدواج کنم ولی خیلی شکاک و بدبین بود تصمیم گرفتم ازش جدا شم به مادرمم گفتم مادرم گفته فعلا چیزی نگو تا ازشون خبر بشه میگم پسرم نمیخواد ازدواج کنه و میخواد از ایران بره
به من گفت بشدت منو دوس داره و منو میخواد گفت با اون خانم همین هفته تموم میکنم حرفایه خیلی وسوسه کننده بهم زد من اولش ترسیدم بهش اعتماد کنم با یه اکانت اینستاگرامی که کاملا شخصی بود و کسی رو باهاش فالو نکرده بودم تا حالا چون عکس اون آقا رو میذاشتم و درد و دلامو تو اون پیج مینوشتم. به اون خانم پیام دادم میشه لطفا جواب بدی کار واجب دارم. بعد انقد اون اقا خوب نقش بازی کرد که میمیره برام که باورکردم و دوباره به اون خانم پیام دادم ببخشید اشتباه پیام دادم(اون خانم پیام ها رو نخونده بود)
دوباره با اون آقا رفتم سر قرار و دوباره روز بعدش به من گفت نمیخوام باهم باشیم ما دنیامون فرق میکنه و از این حرفا
بعدش من دیدم اصلا با اون خانم کات نکرده ۲-۳ روز پیش تو اینستاگرام دوباره به اون خانم پیام دادم که (اون لقمه ای که گذاشتی دهنت برا منه)
دیشب اون اقا به من پیام داد و کلی تهدیدم گرد گفت تو ابرو منو بردی میام سرکارت ابروتو میبرم بعد عکس از پیجم که باز شده بود و پیامایی که برا اون خانم فرستاده بود فرستاد. من گفتم من اصلا کسیو فالو نکردم پیجمم قفل بود اما باز شده بود نمیدونم چه جوری
خلاصه اینکه کلی تهدید کرد که آبرو برات نمیذارم بازداشتت میکنم و این حرفا بعدم بلاکم کرد
بعد برا دوستم وویس فرستاده بود بعد از توهین زیاد گفته بود با یه وکیل مشورت کردم گفته چون عکسایه خصوصیمو منتشر کردی از ۱-۳ سال حبس میتونم برات بگیرم و بشدت پیگیر هستم. خودم حدس میزنم بیشتر برا ترسوندن من این حرفا رو زده
خواستم ببینم من بدون اینکه خانواده ام بفهمن میتونم برا اینکه فریبم داده ازش شکایت کنم همه حرفاش و پیاماشو دارم
و اینکه من تو تهران تنها زندگی میکنم بازم ممکنه با شکایت خانواده ام شن؟؟

مشاوره حقوقی کیفری
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام وشب بخیر
دوست عزیز نام این اتفاقات را نمی‌توانیم «فریب» بگذاریم، بلکه شروع رابطه در این‌گونه پرونده‌ها همواره با رضایت دختران و زنان بوده، اما چون وارد روابط عاطفی کنترل‌نشده می‌شوند که بدون نظارت است، مسلما بعد از مدتی با مشکلاتی مواجه می‌شوند که برای توجیه آن از لفظ «فریب» استفاده می‌کنند که اغلب هم ساختگی است؛ یعنی در واقع قصد فریبی در کار نبوده است. این امری واضح و روشن است که این روزها بسیاری از جوانان ما برای شروع زندگی مشترک مدتی را با فردی در ارتباط هستند و لزومی ندارد این ارتباط و نباید حتما"به ازدواج ختم شود. وقتی هم رابطه‌ای به مرحله جدایی می‌رسد، عده‌ای از دختران که بیش از حد معمول برای آن رابطه هزینه کرده‌اند دچارافسردگی و سرخوردگی می‌شوند، اما چون می‌خواهند بار تقصیر کمتر روی دوششان باشد، بحث فریب در ازدواج یا وعده ازدواج را مطرح می‌کنند.
وقتی دختر و پسر با هم آشنا و دوست می‌شوند و پسر به دختر وعده ازدواج می‌دهد و صمیمیت ایجاد و رابطه جنسی بین آنها برقرار می‌شود، نمی‌توانیم این مساله را فریب در ازدواج بدانیم چون هنوز ازدواجی رخ نداده و در نتیجه فریب در ازدواج واقع نشده است. در واقع، می‌توانیم نام آن را فریب در وعده ازدواج بگذاریم؛ چون هر یک از این نام‌ها بار حقوقی متفاوتی دارند.
ماده ۲۴۴ قانون مجازات اسلامی اولین ماده‌ای که در خصوص زناست، زنا و زنای به عنف را تعریف می‌کند. تبصره ۲ این ماده می‌گوید اگر مردی، خانمی را فریب دهد و آن خانم نابالغ باشد، تجاوز صورت گرفته و آن را تجاوز به عنف محسوب می‌کنیم، اما وقتی پسری با وعده ازدواج با دختری رابطه جنسی برقرار می‌کند، چیزی که اتفاق می‌افتد عملا فریب نیست و خود دختران دچار ساده‌لوحی می‌شوند. این مساله زیاد شایع شده که مثلا پسر با بهانه های مختلف اقدام با جلب رضایت دختر اظهار میکندبرای تایید و توجیه رفتار خود و اعتماد دختر خانم اقدام به رابطه جنسی میکنند؛ در‌صورتی‌که شواهد و قرائن دال بر این است که پسر او را نمی‌خواهد. چون اگر پسر بخواهد با آن دختر ازدواج کند، می‌گویداقدام به خواستگاری و ازدواج می نماید نه این‌که بخواهد با او رابطه جنسی برقرار کند.
درصورتی‌که گول‌زدنی وجود نداشته در واقع فرد اقدام علیه خود کرده است.
فریب در جایی اتفاق می‌افتد که قابل پیش‌بینی نباشد. موردی که پسر با وعده ازدواج با دختر رابطه جنسی داشته باشد و دختر هم به این کار رضایت دهد، اما این رابطه به ازدواج ختم نشود، درست است که یک امر خلاف عرف است اما جسارتا" کجای عرف امروزی ما رابطه جنسی مقدمه‌ای برای ازدواج است؟
شما بایدکاملا باید می فهمیدید که قصد فرد مذکور فقط ایجاد رابطه جنسی بوده نه ازدواج. مدت‌ طولانی با هم رابطه داشتید وعده‌های گوناگون دادید، عکس‌های مختلف از هم گرفتید و بعد که کار از کار گذشت و دختر دید قصد پسر ازدواج نیست، ادعای گول خوردن می‌کند. در این موارد بسته به هر شرطی، باید به عرف رجوع کرد و این‌که این موارد در عرف ما عملا مصداقی از فریب است یا خیر؛ نظر عقلا و اهل فن جامعه در خصوص این موضوعات این است که فریب نبوده است
و مصداق تجاوز نیست پسر تنها به وعده‌اش عمل نکرده، اما شما با رضایت و طیب‌نفس به این عمل رضایت داده اید و مکرر آن را تکرار نموده اید و در واقع فریبی که موجب اجبارشما به این رابطه شده باشد، وجود ندارد.
البته، باز هم در هر مورد و پرونده باید به شرایط کلی آن نگاه کرد، اما قاعده کلی در موضوعات مشابه بستگی به شرایط دارد باید ببینیم واقعا فریب صورت گرفته است یا وقتی دختر می‌خواهد با یک نفر ارتباط داشته باشد، اما چند نفر به او تجاوز می‌کنند.
در نهایت باید بیان کنم که ما مواد کلی تجاوز و زنا را داریم و بسته به شرایط و احوال هر پرونده اگر عنصر فریب و تهدید و ربایش بدون قصد پیشینی و زمینه‌سازی از جانب خودشخص وجود نداشته باشد، مشمول تجاوز و در غیر این صورت مشمول زنا و یا جرایم مادون زنا می‌شود. پس اول بایدتعریف فریب بدانیم مصادیق تهدید واکراه را بشناسیم و بدانیم قاضی رسیدگی کننده بسته به مواد مندرج قانون ، اوضاع و احوال عرف ، شرایط خاص موجود در هر پرونده حکم قضیه را صادر مینماید.
قطعا شما دوست محترم از تهدیدات ایشان نترسید بدانید که با هر رفتاری عکس العملی خواهد داشت در ضمن میتوانید بدون مطلع شدن خانواده اقدام به شکایت کیفری در موضوع نمایید ولی باز هم مشکلی به مشکلات اضافه خواهد شد با خود و خانواده محترمتان و با مشاوره با اهل فن و با دقت نظر و مشورت با بزرگان خانواده موضوع را در میان گذاشته و عاقلانه و آگاهانه تصمیم بگیرید تا بعدا پشیمان نشوید.
موفق و سلامت باشید

شما شرح ماجراتون را بیان کردید اما به صورت مشخص حرفی از آسیبهای این آقا به خودتون نزدید.

قول ازدواج سبب الزام به ازدواج از طریق اعمال حربه های قانونی نمیشود ولی اگر ایشان با اغفال شما آسیب مادی ، معنوی و یا سواستفاده جسمی و جنسی از شما بعمل آورده قطعا قابل پیگیری و شکایت هست اما چون به جای اینکه بیشتر به موارد آسیب اشاره کنید به تعریف شرح دوستیتون پرداختید نمیتوان به شما عنوان خاصی به صورت دقیق برای طرح شکایت بیان کرد

اصلا نیازی به بیان همه این حواشی نبود و نیست .اگر چه این حواشی برای شما عین زندگی است اما آنچه برای وکلای حقوقی واجد اهمیت است آن است که از میان بیانات شما تحقق جرم یا تخلفی را منتسب به طرف مقابلتان کشف نمایند .پس بهتر از صرف نظر از بیان جزییات آمد و شد ها مکررتان با طرف مقابل و یا بیان شرح راهنمایی های دوستانتان و .... به اصل موضوع (جرایم یا تخلفات احتمالی از طرف مقابل) بپردازید

اگر شما مور سواستفاده های مختلف اعم از مالی و جانی و جسمی و حیثیتی قرار گرفته اید مشروح آنرا بیان کنید تا بتوان به صورت دقیق تری به شما مشاوره داد

اوراق و ابلاغیه های دادگاه به شخص شما و طرف مقابلتان در نشانی اقامتگاه خودتان (که خودتان آنرا اعلام میکنید) ارسال میشود و چنانچه محل اقامت شما و خانواده تان متفاوت باشداز اینسان خانواده شما در جریان قرار نخواهند گرفت.مگر اینکه طرف مقابلتان به انها مراجعه کند و موضوع را بیان دارد

توفیق رفیق راهتان باد

سلام، شما می‌توانید به اتهام فریب از ایشان شکایت کنید و بگویید با وعده ازدواج با من در رابطه بوده ولی اگر رابطه اثبات بشه بدون محرم بودن حد داره و اگر عکس های شخصی ایشان رو هم منتشر کرده باشید برایتان مجازات دارد