دادگاه صالح بابت شکایت از چند نفر در چند جرم پیوسته

پرسیده شده
۴ پاسخ ۴۱ #04822232

با سلام، از آن جایی که توسط چند نفر به صورت منفردا و یا مشترکا چند جرم واقع گردیده که این چند جرم به هم متصل و در یک راستا می‌باشند و یکی از افراد نیز در حین اجرای وظیفه شغلی نطامی خود اقدام به جرم کرده است. آیا می‌توان در شکوائیه از تمامی افراد شکایت کرد؟ با توجه به نظامی بودن یکی از مجرمین و لزوم ارجاع موضوع به دادسرای نظامی، آیا شکوائیه همه مجرمین (که بعضی نظامی نمی‌باشند) را به دادسرای نظامی جهت رسیدگی ارجاع داد؟ در غیر این‌صورت چه کار باید کرد؟

مشاوره حقوقی کیفری
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
حسب مورد ، ابتدا دادکاهی که مهمترین جرم را صالح میباشد رسیدگی میکنه و بقیه جرایم بسته به مورد رسیدگی میشه

با سلام
دادگاه صالح برای رسیدگی در جرایم کیفری ، دادگاهی است که جرم در حوزه ی آن دادگاه واقع شده باشد

با سلام
اگر متهمین از موارد ماده ۳۰۷ و۳۰۸ قانون آیین دادرسی کیفری نبوده مطابق ماده ۳۱۰این قانون رسیدگی خواهد شد

طبق ماده ۳۱۰ قانون آیین دادرسی کیفری
متهم در دادگاهی محاکمه می‌شود که جرم در حوزه آن واقع شود. اگر شخصی مرتکب چند جرم در حوزه‌های قضایی مختلف گردد، رسیدگی در دادگاهی صورت می‌گیرد که مهمترین جرم در حوزه آن واقع شده باشد.
در خصوص نظامی بودن هم حتی اگر یکی از متهمین نظامی باشد به اتهام
سایر متهمین نیز به تبع نظامی بودن وی در دادگاه نظامی رسیدگی میشود (البته اگر سایر شرایط رسیدگی در دادگاه نظامی فراهم باشد)