هزینه جداسازی برق بین مالک اصلی و خریدار سرقفلی با کیست؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۴۰۹ #02413220

اینجانب در سال ۹۵ سرقفلی یک باب مغازه را از دارنده قبلی سرقفلی که او نیز از مالک اصلی خریده بود، خریدم. هم در قرارداد آنها و هم در قراداد من در خصوص اشتراک برق اینطور ذکر شده که برق مغازه با برق مغازه مجاور که متعلق به مالک اصلی ملک است مشترک می باشد. ( مالک اصلی نیز ذیل قرارداد ما را به عنوان تنفیذ مالک اصلی امضا نمودند ) پس از اینکه من مغازه را از فروشنده تحویل گرفتم، مالک اصلی برق مغازه را قطع و جدا نمود ( کنتور در مغازه خودش بود ) من نیز اقدام به اخذ اشتراک برق و کنتور مجزا نمودم و از ایشان به علت مشترک بودن برق تقاضای نیمی از هزینه ها را نمودم که امتناع ورزید و من نیز تاکنون اجاره سالیانه سرقفلی را که سالی ۶۰۰۰۰ تومان بوده پرداخت نکردم. آیا در آینده دچار مشکل خواهم شد؟ تکلیف جداسازی اشتراک برق چه می شود؟ عدم پرداخت اجاره سالیانه در مالکیت من بر سرقفلی آیا ایجاد مشکل خواهد کرد؟

مشاوره حقوقی سرقفلی
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سرقفلی امتیاز تجاری هست که به واسته کسب مهارت پیشه در شغل به طرف داده میشود در حالی که شما مغازه ای با سرقفلی اجاره یا خریده اید در محتوای قرارداد اشتراک برق مشترک بوده مالک بایستی مشکل برق حل نماید ،مستاجر می بایست طی یک اظهار نامه به مالک ابلاغ کند و در صورت حل نشدن به دادگاه مراجع کند که دادگاه بدون تشریفات قانونی رسیدگی لازم را انجام میدهد همچنین در خصوص پرداخت هزینه سرقفلی اگر مستاجر تا به حال پرداخت نکرده است از چند حیص قابل اقدام است ۱)درمتن قرارداد پرداخت هزینه سرقفلی به چه شکل توافق شده است؟۲)در صورت مشخص نبودن زمان پرداخت طی اظهار نامه ای طرفین اطلاع رسانی نمایند و چنانچه توافقی در ضمینه پرداخت صورت نگیرد باید به دادگاه مراجع نماید۳)در مستاجر امتناع از پرداخت نمودن هزینه سرفقلی موجر میتواند طی ابلاغیه به مستاجر اقدام نموده و از دادگاه درخواست حکم تخلیه نماید

درود
هزینه های اساسی بر عهده مالک است انشعاب برق نیز از مصادیق هزینه های اساسی انتفاع است اما :

الزام موجر به انجام تعمیرات
مخارجی که در عین مستاجره برای امکان انتفاع از آن لازم است بر عهده مالک بوده و مستاجر می‌تواند برای الزام مالک به انجام تعمیرات به دادگاه مراجعه نماید و راسا مجاز به هزینه در عین مستاجره نمی‌باشد.
پرونده شماره ۸۲/۴۹۷/۴۹۶
شماره دادنامه: ۳۷-۳۶