خدمات
بنیاد وکلا

مطالبهٔ وجه از سوی شخص ثالث که به دستور بدهکار، پول را به حساب طلبکار واریز کرده است؛ تکلیف دریافت‌کننده چیست؟

پرسیده شده ۳ روز پیش۱۷ پاسخ ثبت شده

با سلام. من مبلغی از برادرم طلب داشتم. او طی چند مرحله مبالغی را به حساب من واریز کرد. پس از دو سال، ابلاغیه‌ای از دادگاه برایم آمد و معلوم شد شخص دیگری به‌خاطر مطالبهٔ وجه از من شکایت کرده است. مشخص شده برادرم این مبلغ را از آن شخص قرض گرفته و از او خواسته بود وجه را به حساب من واریز کند. من از واریز وجه از سوی این شخص اطلاعی نداشتم. تکلیف من در این مورد چیست، در حالی که من واقعاً از برادرم طلبکار بودم؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

وکلا می‌گویند شیوهٔ دفاع شما به مبنای دعوای خواهان بستگی دارد. به گفتهٔ یکی از آن‌ها، اگر ثابت شود پرداخت بابت بدهی برادرتان بوده، دعوا رد خواهد شد و اگر محکوم شوید می‌توانید طلب خود را از برادرتان بخواهید.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

مبنای دادخواست، شیوهٔ دفاع شما را تعیین می‌کند

دفاع شما باید بر اساس مبنایی طراحی شود که خواهان برای مطالبهٔ وجه آورده است. اگر او مدعی قرض باشد، باید وجود عقد قرض را اثبات کند. اگر به استناد ماده ۳۰۱ قانون مدنی مطالبه کرده باشد، اظهارات برادرتان می‌تواند به شما کمک کند. به گفتهٔ یکی از وکلا، اگر ثابت شود پرداخت بابت بدهی برادرتان بوده، دعوا رد خواهد شد. در صورت محکومیت هم می‌توانید طلب خود را از برادرتان مطالبه کنید.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۱۷ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر

مجتبی نصیری نیا

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۱۵ نظر)

چنانچه ثابت شود پرداخت بابت بدهی برادر شما بوده، دعوا رد خواهد شد. درصورت محکومیت هم میتوانید طلب خود را از برادرتان مطالبه کنید

اسماعیل کبیری

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۱ نظر)

سلام . نحوه دفاع شما به دادخواست خواهان و مبنای مطالبه وجه او بستگی دارد ، اگر مدعی قرض باشد باید وجود عقد قرض را اثبات کند ،اگر به استناد ماده ۳۰۱ قانون مدنی مطالبه کرده است در این حالت اظهارات برادرتان میتواند به شما کمک کند .. در واقع محور دفاعیات شما بر اساس مبنای مطالبه وجه از سوی خواهان باید طراحی شود

محمد غلام حسینی نظری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۱۶ نظر)

با سلام
در صورتی که اثبات شود فرد پول را به برادر شما داده است فقط می‌تواند از برادرتان مطالبه نماید
ولی اگر نتوانید اثبات کنید به رد مال محکوم خواهید شد

فاطمه زهرا رحیمی

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۱۰ نظر)

صرف واریز وجه به حساب شما، دلیل بدهکار بودن شما نیست. مطابق مواد ۲۶۵ و ۲۶۷ قانون مدنی، اگر ثابت شود وجه به دستور برادرتان و بابت بدهی ایشان به پرداخت‌کننده واریز شده، مسئولیت اصولاً متوجه برادرتان است، نه شما.
توصیه می‌کنم با ارائه مستندات طلبکاری از برادر و گردش حساب‌ها، دفاع خود را بر فقدان رابطه بدهی با خواهان متمرکز کنید. امکان تنظیم لایحه دفاعیه نیز وجود دارد.

نمایش ۱۳ پاسخ دیگر وکلا

مرتضی کردی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

با سلام دادخواست باید مطالعه شود تا اظهارنظرصورت گیرد.
اگر مبنای توافق شان(برادرتان و شخص واریز کننده) مبنی بر این بوده که این مبلغ بعنوان قرض به ایشان پرداخت شود،آن شخص برای مطالبه باید به خود ایشان رجوع کنند.
شما دادخواست جلب ثالث بدهید و برادرتان را بخواهید تا در جلسه توضیحات لازم داده شود.

پریناز رشیدی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۶ نظر)

با سلام
باید در دفاعیات خود به پرداخت دین از جانب ثالث اشاره نمایید و در صورت لزوم در جهت دفاع حتی می‌توانید برادرتان را به دادرسی نیز جلب ثالث نمایید

علیرضا حاتمی نژاد

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۵ نظر)

درود باید اثبات کنید که این پول به دستور برادر شما برای شما واریز شده است و ایشان باید علیه برادر شما مطالبه وجه کنید نه شما باید دادخواست فوق برسی شود

ناصر نصیری فیروز

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

سلام ، توصیه میشه که اگر دعوایی مطرح کرد ، برادرتان را به عنوان ثالث به دادرسی جلب کنید . منظور جلب و بازداشت نیست
دادخواست جلب ثالث هست و در جلب ثالث خواسته اثبات حواله یا پس از مشاوره با وکیل ، خواسته ی متناسبی با توجه به تبیین دقیق شرح ماوقع مطرح کنید

علی فتحی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۱۲ نظر)

درود
واریز کننده وجه باید منشأ واریزی را اثبات کند، شما به بدهکاری برادرتون استناد کنید و از طریق جلب ثالث درخواست جلب برادرتون را انجام دهید تا در دادگاه حاضر شود و در این خصوص پاسخگو باشد

سمانه پیرانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۱۶ نظر)

دفاع اصلی شما عدم ذی‌نفع بودن خواهان است؛ زیرا پول به دستور برادرتان و بابت طلب واقعی شما واریز شده و رابطه حقوقی مستقیمی بین شما و خواهان ایجاد نشده است. باید مستندات طلب خود از برادرتان و دستور او به واریز را ارائه دهید و در صورت لزوم، جلب ثالث کنید. در این حالت دعوا قابل رد است و شما نباید دوباره پرداخت کنید.

الهام باقری

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

باسلام و احترام
صرف واریز وجه به حساب شما، دلیل بر بدهکار بودن شما نیست. اگر بتوانید ثابت کنید که از برادرتان طلبکار بوده‌اید و مبالغ واریزی بابت تسویه بدهی او به شما پرداخت شده، دفاع قابل قبولی در برابر دعوای خواهان دارید. بهتر است از برادرتان اقرارنامه کتبی بگیرید و مدارک طلب خود را به دادگاه ارائه کنید.

صمد محمدی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۳ نظر)

درود
اگر واقعاً از برادرتان طلبکار بوده‌اید و وجه واریزی بابت تسویه بدهی او به شما بوده، لزوماً مسئول بازپرداخت به شخص ثالث نیستید. در دادگاه، رسیدهای طلب، گردش حساب و پیام‌های برادرتان را ارائه دهید و توضیح دهید که از منشأ پول اطلاعی نداشته‌اید. البته اگر خواهان بتواند دریافت وجه بدون استحقاق شما را اثبات کند، ممکن است مسئولیت استرداد مطرح شود.

امین ابراهیم زاده

کارآموز وکالت کانون وکلای دادگستری

سلام و ادب؛
به نظر بهترین راه جلب ثالث برادراتان به پرونده است هرچند باید محتویات پرونده را برای اظهارنظر دقیق تر مشاهده نمود. به هرحال در دفاع هر آنچه اتفاق افتاده و بدهکار بودن برادرتان به خودتان را بیان کنید تا ثابت شود و علاوه بر آن ایشان را به دادرسی جلب کنید.

مریم حاج منوچهری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۲۷۱ نظر)

باسلام
در جلسه رسیدگی، دفاع خود را صرفاً بر ناآگاهی از واریزکننده متمرکز نکنید؛ بلکه بر این موضوع تأکید کنید که واریزی‌ها بابت طلب واقعی شما از برادرتان بوده و خواهان در واقع با برادرتان رابطه قرض داشته است، نه با شما.
همچنین از دادگاه بخواهید برادرتان را برای ادای توضیح دعوت کند و در صورت لزوم، اسناد واریز و رابطه مالی او با خواهان بررسی شود.

افسانه نظری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

سلام
پیشنهاد می شود جلسه اول جلب ثالث برادرتان رو مطرح کنید و قضیه رو توضیح دهید که شخص خواهان رو نمی شناسید و از برادرتان طلب داشتید وایشان اعلام کردند طلب من را پرداخت کردند
پیامک یا ارسال رسید از طرف برادرتان داشتید ارائه دهید

الهه دریائی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

صرف واریز وجه، دلیل بدهکار بودن شما نیست. باید با ارائه مدارک طلب قبلی از برادرتان، رسید واریزی‌ها و شهادت یا اقرار برادر، ثابت کنید مبالغ بابت تسویه بدهی او بوده است. در مهلت مقرر به دادخواست پاسخ دهید و درخواست رد دعوای مطالبه وجه کنید.

مرتضی قمبر

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۳ نظر)

با سلام و احترام
با توجه به اینکه رابطه ی قراردادی بین شما و خواهان وجود ندارد و همچنین سابقه ی قراردادی یا مالی با هم ندارید ، ایشان نمیتواند از شما مطالبه ی وجه نماید و باید به برادر شما مراجعه نماید . دفاع شما " عدم توجه دعوا به خوانده " می باشد .

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید

اسماعیل کبیری

مشاوره از ۴۴۹٬۰۰۰ تومان