خدمات
بنیاد وکلا

شرایط معافیت سربازی برای تک فرزند ذکور در صورت جوانی والدین

پرسیده شده ۲۱ ساعت پیش۱۳ پاسخ ثبت شده

با توجه به اینکه تنها فرزند ذکور (تک فرزند) خانواده هستم و والدینم زیر ۴۵ سال سن دارند و در حال حاضر از معافیت تحصیلی استفاده می‌کنم، آیا صرف تک فرزند بودن موجب معافیت دائم از خدمت نظام وظیفه می‌شود؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

صرف تک‌فرزند ذکور بودن موجب معافیت دائم از سربازی نمی‌شود. این معافیت تحت عنوان کفالت بوده و مستلزم کهولت سن پدر، بیماری یا ازکارافتادگی او است.

این قاعده کلی است و پرونده شما تنها در صورت وجود شرایط پزشکی خاص یا ناتوانی پدر تغییر خواهد کرد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

عدم معافیت دائم صرفاً با تک‌فرزند بودن

تنها فرزند پسر بودن به خودی خود مجوزی برای معافیت دائم از خدمت نظام وظیفه نیست. این نوع معافیت زیرمجموعه کفالت قرار دارد و با توجه به سن پایین والدین، تنها در مواردی خاص امکان‌پذیر است. اگر پدر دارای بیماری خاص، ازکارافتادگی یا ناتوانی باشد به گونه‌ای که به مراقبت نیاز داشته باشد، موضوع قابل پیگیری است. احراز نهایی نیاز به مراقبت منوط به تأیید شورای پزشکی وظیفه عمومی خواهد بود.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۱۳ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

انتخاب هوش مصنوعی

ابراهیم باقریان خوزانی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۱۸ نظر)

خیر؛ صرف تک‌فرزند ذکور بودن موجب معافیت دائم از خدمت سربازی نمی‌شود. مطابق قانون خدمت وظیفه عمومی، معافیت کفالت پدر مستلزم ۷۵ سال تمام بودن سن پدر یا نیاز پزشکی وی به مراقبت و تأیید شورای پزشکی است

سمانه پیرانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۲۱ نظر)

تک فرزند بودن به تنهایی موجب معافیت دائم نمی‌شود معافیت تک‌پسری زیرمجموعه معافیت کفالت است و فقط با احراز شرایطی مانند نیاز پدر به مراقبت یا فوت و ناتوانی والدین صادر می‌شود

علیرضا حاتمی نژاد

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۵ نظر)

درود خیر صرف تک فرزند بودن موجبی برای معافیت نیست مطابق ماده 44 قانون خدمت وظیفه عمومی معافیت کفالت در شرایطی مشخص شده است که شرایط شما مشمول این ماده نمیشود مگر پدر شما دارای مریضی خاصی باشد که نگهداری از ایشان نیاز باشد

تهمینه جعفری زرمهری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۲۲ نظر)

خیر، صرف تک‌فرزند ذکور بودن موجب معافیت دائم از خدمت نظام وظیفه نمی‌شود و معافیت تک‌فرزندی معمولاً تنها در صورت فوت یا از کارافتادگی پدر و نیاز به سرپرستی مادر مطرح است، نه صرف سن والدین و استفاده از معافیت تحصیلی.

نمایش ۹ پاسخ دیگر وکلا

الهه دریائی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۱ نظر)

خیر؛ صرف تک‌فرزند ذکور بودن موجب معافیت دائم نیست. با زنده و سالم بودن والدین زیر ۴۵ سال، شرایط معمول معافیت کفالت را ندارید. معافیت تحصیلی نیز موقت است.

سارا تک روستا

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۴۴ نظر)

سلام کاربر گرامی خیر، صرف تک‌فرزند ذکور بودن موجب معافیت دائم از خدمت سربازی نمی‌شود. معافیت کفالت نیز شرایط خاصی دارد؛ از جمله در کفالت پدر، معمولاً سن پدر باید به حد قانونی رسیده باشد یا شرایطی مانند بیماری و ناتوانی در اداره امور زندگی احراز شود. بنابراین با توجه به اینکه والدین شما زیر ۴۵ سال هستند، صرف تک‌فرزند بودن امتیازی برای معافیت دائم ایجاد نمی‌کند.

علی فتحی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۱۳ نظر)

سلام وقت بخیر خیر؛ تک‌فرزند بودن به‌تنهایی از موجبات معافیت دائم نیست. برای معافیت کفالت پدر، باید شرایط قانونی از جمله رسیدن پدر به سن مقرر یا احراز بیماری و ناتوانی وی در اداره امور زندگی وجود داشته باشد. بنابراین تا زمانی که چنین شرایطی فراهم نباشد، مشمول خدمت سربازی هستید و معافیت تحصیلی صرفاً خدمت شما را به تعویق می‌اندازد.

سیما حشمتی

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۲۸ نظر)

با سلام واحترام
صرف تک‌پسر بودن معافیت دائم نمیاره؛ اما اگر پدر به دلیل بیماری نیازمند مراقبت باشه یا مادر فاقد شوهر باشه، امکان معافیت کفالت وجود داره. زیر ۴۵ سال بودن والدین هم به‌تنهایی مانع نیست. تشخیص نهایی با سازمان وظیفه عمومیه.

امین ابراهیم زاده

کارآموز وکالت کانون وکلای دادگستری

سلام و احترام؛
خیر صرف تک فرزندی کفایت نمیکند. آنچه سبب معافیت میشه بحث کفالت است که در ما نحن فیه چنین چیزی وجود ندارد.

میلاد مرادی

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۱ نظر)

سن ۷۵ سال برای پدر برای اثبات از کارافتادگی یا بیماری و یا بیماری یا مشکل از جانب خوده مشمول به خدمت که البته همشون باید از طریق کمیسیون وظیفه عمومی به اثبات برسه

سید مهدی حسینی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۰(۱ نظر)

معافیت کفالت را نمی توانید بگیرید، اما در خصوص معافیت پزشکی می توانید اقدام بفرمایید

حامد صادقیان مهر

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۵۴ نظر)

با سلام
خیر ، مورد مذکور از شمول قانون نیست و صرفا بحث کفالت باقی می‌ماند که سن شخص پدر و یا کفالت مادر طلاق گرفته است

درسا حسن زاده

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

درود بر شما، تنها پسر خانواده بودن به‌تنهایی دلیلی برای معافیت از سربازی نیست. برای استفاده از معافیت کفالت، باید پدر به سن ۷۵ سال تمام رسیده باشد یا به تشخیص شورای پزشکی، به مراقبت و نگهداری نیاز داشته باشد.

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید

ابراهیم باقریان خوزانی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه۵٫۰(۱۸ نظر)