خدمات
بنیاد وکلا

اعتبار حقوقی اثر انگشت اشاره دست چپ در قراردادهای عادی

پرسیده شده ۵ ساعت پیش۱۷ پاسخ ثبت شده

با سلام، چنانچه در ذیل یک قرارداد عادی دستی، اثر انگشت با انگشت اشاره دست چپ زده شود، آیا از نظر اعتبار حقوقی و قضایی مشکلی دارد و معادل اثر انگشت دست راست معتبر شناخته می‌شود؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

اثر انگشت اشاره دست چپ از نظر حقوقی کاملاً معتبر است و هیچ تفاوتی با دست راست ندارد و قرارداد را بی‌اعتبار نمی‌کند.

این یک قاعده کلی است، اما در عمل اگر طرف مقابل انتساب اثر انگشت به خود را انکار کند، شرایط پرونده تغییر خواهد کرد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

اعتبار قانونی اثر انگشت دست چپ در قرارداد

اثر انگشت اشاره دست چپ مانند دست راست از نظر قانونی و قضایی دارای اعتبار است و به تنهایی سبب بطلان یا بی‌اعتباری قرارداد دستی نمی‌شود. نکته مهم در این زمینه، قابلیت انتساب و احراز تعلق اثر انگشت به شخصِ امضاکننده است. در صورت بروز اختلاف یا ادعای انکار از سوی طرف مقابل، دادگاه موضوع را جهت بررسی اصالت به کارشناسی ارجاع می‌دهد. با این حال، توصیه می‌شود برای محکم‌کاری بیشتر، در کنار اثر انگشت حتماً از امضای طرفین و گواهی دو شاهد نیز استفاده شود.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۱۷ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

انتخاب هوش مصنوعی

محمد نصیری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۷(۱۵ نظر)

خیر، هیچ تفاوتی از نظر اعتبار قانونی بین اثر انگشت انگشت اشاره دست چپ و راست وجود ندارد. اثر انگشت دست چپ نیز مانند دست راست معتبر است و صرف استفاده از آن موجب بی‌اعتباری قرارداد نمی‌شود. در صورت انکار یا اختلاف درباره اصالت اثر انگشت، دادگاه می‌تواند طبق ماده ۲۲۶ قانون آیین دادرسی مدنی موضوع را به کارشناسی ارجاع دهد.

سید مهدی حسینی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۰(۱ نظر)

از نظر اعتبار همان اعتبار را دارد ولی برای محکم کاری، یک امضا و دو نفر شاهد هم در قرارداد استفاده شود

فاطمه محمدی نژاد

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۷ نظر)

باسلام
خیر هیچ تفاوتی بین اثرانگشت اشاره چپ و راست نیست و هردو یک اندازه معتبر هستند برای اطمینان بیشتر امضای شخص و دوشاهد هم ذیل قرارداد باشد بهتر است.

تهمینه جعفری زرمهری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۲۲ نظر)

خیر، اثر انگشت دست چپ نیز در صورتی که منتسب به صاحب آن و با رعایت شرایط احراز باشد، از نظر حقوقی و قضایی معتبر است و صرف دست چپ بودن، اعتبار قرارداد را مخدوش نمی‌کند.

نمایش ۱۳ پاسخ دیگر وکلا

سیما حشمتی

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۲۸ نظر)

با سلام واحترام
خیر، هیچ مشکلی ندارد. اثر انگشت اشاره دست چپ از نظر حقوقی معتبر است و تفاوتی با دست راست ندارد. ملاک، احراز تعلق اثر انگشت به شخص و رضایت او هنگام امضای قرارداد است.

فرشته نوری

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۱۴۱ نظر)

با سلام،از جهت اعتبار فرقی بین دست راست و چپ نیست برای اعتبار بیشتر امضای دو شاهد نیز لازم است.

الهه دریائی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۱ نظر)

بله، معتبر است. اثر انگشت دست چپ و راست از نظر قانونی تفاوتی ندارند و اثر انگشت اشاره دست چپ نیز اعتبار حقوقی دارد.

فرشاد فقیه

کارآموز وکالت کانون وکلای دادگستری

ملاک اعتبار، انتساب اثر انگشت به شخص است، نه دست راست یا چپ بودن آن. حتی مقررات قدیمی هم در نبود انگشت دست راست، استفاده از انگشتان دست چپ را پذیرفته‌اند.
توصیه: برای پیشگیری از ادعای انکار در آینده، کنار اثر انگشت بنویسید متعلق به چه کسی و کدام انگشت است.

علی فتحی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۱۳ نظر)

سلام
خیر منعی در این خصوص وجود ندارد و باعث بی اعتباری قراداد نخواهد شد

علیرضا حاتمی نژاد

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۵ نظر)

درود نظام حقوقی ایران وقتی شخصی قادر به امضا زدن باشد نباید اثر انگشت بزند و اثر امگشت ردن برای اشخاص فاقد سواد است که در عرف معمولاً مهر دارند ولی هیچ فرقی بین انگشتان شخص نیست و از طریق کارشناسی قابل انتساب است

میلاد مرادی

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۱ نظر)

خیر از نظر میزان اعتبار تفاوتی بین انها نیست درصورت وجود مشکل و یا ایراد نیز ابزار شناسایی و انتساب اثر انگشت و صفات ثانویه به شخص امضا کننده وجود دارد …. شما میتوانید برای جلوگیری از مشکل احتمالی ذیل سند عادی رو توسط دو شاهد به امضا برسونید

سمانه پیرانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۲۱ نظر)

بله معتبر است اثر انگشت دست چپ هم در حکم امضا است و تفاوتی با دست راست ندارد فقط در اسناد رسمی اولویت با دست راست است اما در قرارداد عادی دستی مشکلی ایجاد نمی‌کند و در صورت ادعای جعل قابل کارشناسی است

سارا تک روستا

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۴۳ نظر)

سلام کاربر گرامی خیر، از نظر قانونی تفاوتی بین اثر انگشت دست راست و چپ وجود ندارد. اثر انگشت اشاره دست چپ نیز در صورت انتساب به امضاکننده معتبر است و صرف استفاده از دست چپ، موجب بی‌اعتباری قرارداد نمی‌شود. در صورت انکار یا تردید، امکان ارجاع اثر انگشت به کارشناسی تشخیص هویت وجود دارد.

محمدعلی بهشتی

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

سلام وقت بخیر. بله از نظر قانونی و قضایی هیچ فرقی بین اثر انگشت دست چپ و دست راست یا حتی سایر انگشتها وجود نداره و قرارداد شما کاملا معتبر و لازم الاجراست. توی قانون مدنی طبق مواد ۱۰ و ۱۹۱، اصل بر قصد و رضایت طرفین برای بستن قرارداده و امضا یا اثر انگشت فقط برای اینه که ثابت بشه اون شخص پای برگه رو تایید کرده. اینکه توی عرف معمولا از انگشت اشاره دست راست استفاده میکنن فقط یه عادت اداریه و هیچ الزامی در قانون براش نیست. حتی اگر طرف مقابل در اینده بخواد زیر قرارداد بزنه و ادعای انکار یا تردید کنه، کارشناس رسمی خط و اثر انگشت به راحتی میتونه خطوط انگشت اشاره دست چپ اون فرد رو با اثر انگشت پای قرارداد مطابقت بده و اصالتش رو برای قاضی تایید کنه، بنابراین از بابت اعتبار قرارداد هیچ نگرانی نداشته باشید.

اکبر کولیوند

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۹ نظر)

با سلام، اثر انگشت اشاره دست چپ و راست از نظر اعتبار قانونی تفاوتی ندارند و صرف استفاده از اثر انگشت دست چپ موجب بی‌اعتباری قرارداد نمی‌شود. در صورت اختلاف درباره اصالت اثر انگشت، دادگاه می‌تواند موضوع را به کارشناسی ارجاع دهد.

اسماعیل کبیری

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۱ نظر)

سلام . تفاوتی میان اثر انگشت دست چپ با دست راست به جهت اعتبار وجود ندارد . در صورت تعرض یه اصالت سند از این جهت دادگاه حسب تشخیص ، جهت بررسی اصالت یا عدم اصالت سند موضوع را به کارشناس ارجاع می دهد

سارا جوربنیان

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۵ نظر)

با سلام
هیچ تفاوتی بین اعتبار اثر انگشت دو دست وجود ندارد. درصورت ادعای جعلی بودن نیز موضوع توسط کارشناس رسمی حوزه خط شناسی بررسی خواهد شد.

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید

فاطمه محمدی نژاد

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری۵٫۰(۷ نظر)