مبنای درآمد مشمول مالیات سود است یا فروش؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۸۱۰ #99403993

سلام.می خواستم بپرسم منظور از درامد سالانه مشمول مالیات که در برگه تشخیص مالیات یک سال یک مشمول حقیقی درج می شود میزان فروش یک سال است یا میزان سود حاصل از فروش؟!
به طور مثال درامد سالانه سال ۹۷ بنده ۶۰ میلیون تومان (ماهانه ۵ میلیون) در نظر گرفته شده که پس از کسر معافیت ۲۱ میلیون تومانی حدود ۴۰ میلیون شده که در نهایت ۱۵ درصد یعنی حدودا ۵ و نیم میلیون مبلغ مالیات نهایی بنده شده.
می خوام بدونم منظور از ۵ میلیون درامد چیه؟ چون سود خالص بنده پس از کسر هزینه ها به مراتب پایین تر هستش.

با تشکر

مشاوره حقوقی مالیات بر ارزش افزوده
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
مالیات جهت کسب درآمد است در صورت نداشتن درآمد مالیات تعلق نمی گیرد

سلام مالیاتی که به شما تعلق میگیره ، نسبت به میزان درآمد هست اما میتونید با معرفی هزینه های کار (اجاره ، نیروی انسانی ، بیمه و ...) از این مبلغ کم و درآمد مشمول مالیات خودتون رو کمتر کنید و تبعا عدد کمتری بپردازید

مالیات برای کسب درآمد خواهد بود در صورت عدم حصول درآمد مالیات تعلق نمی گیرد

مالیات فقط به درآمد تعلق می گیرد و میزان این مالیات سالانه توسط دولت اعلام می گردد و مشخص است که هزینه ها و قیمت واقعی کسر و به سود حاصل از آن مالیات تعلق می گیرد.

مالیات برای اصل سرمایه نیست صرفا در صورت داشتن درآمد مالیات تعلق خواهد گرفت .

با سلام
مالیات بر درآمد به درآمد شخص پس از کسر هزینه های قابل قبول طبق ماده ۱۴۷ و ۱۴۸ قانون مالیاتهای مستقیم و کسر معافیت مقرر هر سال تعلق میگیرد ابتدا هزینه ها کسر تا سود خالص به دست اید و سپس معافیت مقرر در هر سال کسر میگردد و در ادامه اگر مبلغی مازاد معافیت بدست اید برای آن طبق نرخ مربوطه مالیات وضع میگردد.
یعنی بطور مثال اگر شما ۶۰ میلیون درآمد داشتید و مبلغ۳۰ میلیون تومان هزینه داشتید سود خالص شما پس از کسر هزینه ها ۳۰ میلیون می باشد که ماخذ مالیاتی شما پس از کسر معافیت ۲۱ میلیونی مبلغ ۹ میلیون تومان خواهد بود و مالیات براساس ۹ میلیون تومان محاسبه و اخذ میگردد یعنی با توجه به توضیحات شما ۱۳۵۰۰۰۰ ریال . لازم بذکر است هزینه های قابل قبول مستند به اسناد و مدارک پذیرفته خواهد شد البته نگهداری اسناد و مدارک مثبته هزینه ها برای برخی از مشاغل اجباریست بسته به نوع شغل شما و برای برخی از مشاغل و گروههای درآمدی اجباری نیست.

سلام
مالیات مذکور صرفا به درآمد تعلق می گیرد و طبیعی است که هزینه ها و قیمت واقعی کسر و به سود حاصل از آن مالیات تعلق می گیرد.