آیا مبایعه نامه دستنویس بدون مهر بنگاه و امضاء اعتبار دارد؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۱۶,۰۹۲ #9833

با سلام و خسته نباشید:
پدر بزرگم در سال 82 فوت شده و سه هکتار زمین(به صورت سه پلاک که هر کدام یک هکتار می باشند) و یک مغازه ازش به ارث رسیده ، بین داییم و خاله و مادرم توافق شده بود که زمین ها و مغازه رو سهم نکنند به دلیل هدر رفتن زمین بر اثر جاده برداری - داییم به نمایندگی از مادر و خالم زمین رو اجاره میداد جهت کاشت برنج و هرسال سهمیه برنج ما رو می داد- سال 93 داییم فوت کرد و پسرش یک کاغذ دست نویس که بیع نامه هستش و اثر انگشت پدربزرگم و امضای داییم روش هست رو اورده و شکایت کرده که مامان و خالم بیان جهت انتقال سند به نام پسرداییم (ضمنا این بیع نامه واسه دوهکتار زمینه)-میخواستم بدونم با توجه به اینکه پدر بزرگم بیش از ده سال خونه داییم زندگی می کرده در چندسال اخر عمرش به دلیل کهولت سن مریض بوده ( بینایی نا مناسب و اختلال حواس و عدم شنوایی مناسب ) و ما شاهد هم داریم که پدربزرگم مریض بوده و همچنین شاهد داریم که داییم همیشه اظهار می نمود که زمینها رو یکجا میفروشیم و سهم خواهران خودم رو میدم و مبایعه نامه هیچ شاهدی نداره و ما وصیت نامه پدربزرگم رو داریم که گفته اموالم بین فرزندانم تقسیم بشه -پسر ، پسری و دختر دختری ببره -آیا پسر داییم میتونه رای بگیره؟ (در ضمن تمام اموال پدربزرگم در دفترخانه به اسم پدربزرگم ثبت شده هستش ) با تشکر

مشاوره حقوقی تصرف عدوانی
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

اولا که اعتبار و ارزش گواهینامه ارتباطی با مهر و امضای بنگاه و یا حتی کد رهگیری ندارد، بنا بر اصل این قرارداد معتبر است.
هرچند شما میتوانید تحت عنوان ابطال معاملات مشکوک منتهی به فوت، دادخواستی تقدیم دادگاه نمایید.

با سلام
اسناد عادی قابل انکار و تردید هستند مبایعه نامه فوق الذکر با چنین شرایطی آن هم با شهادت شهود می‌تواند از اعداد دلایل خارج شود شما بدون توجه به اقدام ایشون میتوانید پس اخذ گواهی انحصار وراثت دادخواست تنظیم کنید و ایشان اگر به این مبایعه نامه استناد کرد شما با داشتن شاهد از خودتان دفاع کنید.

با سلام شما انحصاروراثت را انجام دهید تا مراحل بعد که به اعتراض برسد

ابتدا از طریق شورا انحصار و اثت دریافت نمایید اگر پسر دایی مدعی شد و سند عادی را ارائه داد ابتدا نیبت به سند ادعای تردید نمایید اگر سند به امضا پدر بزرگ بود با توجه به احوالات پدر بزرگ می توانید ادعای حجر بنمایید

در خصوص سوال فوق نکات ذیل قابل ذکر است:
۱- در صورتی که پسر دایی شما دادخواستی را بر علیه شما تنظیم کرده، و شما هنوز مراحل انحصار وراثت را کامل نکرده و در این زمینه حکمی نگرفته اید، دعوای ایشان علی القاعده به علت عدم تعیین خوانده مردود اعلام خواهد شد.
۲- در خصوص مبایعه نامه ادعایی باید گفت در صورتی که دایی شما در زمان حیاتش بر شراکت وراث در این زمینها اذعان داشته است و شما بتوانید این نکته را در دادگاه به هر طریق ممکن ثابت کنید، مبایعه نامه ادعایی فاقد ارزش است؛ به جهت اینکه دایی شما اقرار به عدم بیع داشته است. علاوه بر اقرار دایی شما در شراکت وراث دیگر در زمینهای فوق، اینکه دایی شما در زمان حیات خود سهمیه برنج بابت اجاره دو هکتار زمین به مادر و خاله شما میداده، میتواند اقرار ضمنی بر نخریدن زمین از پدرش تلقی گردد.
۳- در خصوص وصیت پدربزرگ شما باید گفت که تاریخ وصیت و تاریخ وصیتنامه ادعایی باید مقایسه شود. در صورتی که تاریخ وصیتنامه موخر از تاریخ مبایعه نامه است، قرینه ای بر جعلی بودن آن مبایعه نامه است.
۴- مریضی پدر بزرگ شما هیچ تاثیری در این موضوع ندارد مگر اینکه موجب سلب اختیار ایشان بوده باشد، همچنین در صورتی که مرض ایشان، مرض رو به موت بوده و تاریخ مبایعه نامه در زمان مرض تنظیم شده است، نسبت به مازاد بر ثلث بی اعتبار است.

دوست گرامی شما اعتنایی به مبایعه نامه پسر داییه خود نداشته یاشید. . به شورای حل اختلاف مراجعه کنید (توسط مادرتان یا خاله خود) و گواهی انحصار وراثت برای تقسیم اموال پدر بزرگ بگیرید. بعد از گرفتن گواهی اگر یکی از وراث ( پسر دایی) اعتراضی داشته باشد با توجه به دلایل و مدارک به آن رسیدگی میشود.در این صورت شما به شهود خود استناد میکنید.

موفق باشید