آیا میشه تو شرایط ضمن عقد، برای مهریه عندالمطالبه زمان پرداخت مشخص کرد؟

پرسیده شده
۱۸ پاسخ ۶۹۵ #86711973

سلام
مثلا تو عقدنامه نوشته بشه بعد از ده سال از شروع زندگی مهریه پرداخت میشه
تاکید می کنم برای مهریه عندالمطالبه

مشاوره حقوقی مهریه
۱۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام و عرض ادب
بلی میتوانید زمان تعیین کنید و یا به تحقق شرطی موکول کنید. مثلا شرط کنید اگر زوجه بتواند بچه دار شود

با سلام

قید شرط مذکور منافاتی با عندالمطالبه بودن ندارد، با این تحلیل که زمان مورد اشاره ظرف زمانی تحقق حق مطالبه زوجه خواهد شد یعنی زوجه هر زمان بخواهد حق خواهد داشت مهریه را مطالبه کند مقید به سپری شدن ۱۰ سال از انعقاد عقد، و با پذیرش این شرط از جانب زوجه تحقق حق مطالبه مهریه برای زوجه تا ۱۰ سال به تاخیر خواهد افتاد

سلام
به نظر می رسد عند المطالبه کردن مهریه را مشروط به زمانی کردن منع قانونی نداشته باشد .

بله چنین شرطی منع قانونی ندارد ماده ۱۰۸۳ قانون مدنی را ملاحظه نمایید

این نوع مهریه نه عندالاستطاعه محسو ب میشه نه عندالامطالبه این مهریه مقید به زمان شده

خیر چون با ماهیت عندالمطالبه درتضاد خواهد بود

سلام.عندالمطالبه همان طور که از نامش پیداست یعنی به محض مطالبه امکان دریافت باشد.اگر قید عندالمطالبه را حذف کنید این یک شرط صحیح است.