برای فسخ نکاح چه مدت زمان فرصت دارم؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۵,۸۲۳ #85706546

همسر بنده قبل از عقد دچار بیماری ام اس بوده و به هنگام عقد و حتی تا یکسال بعد این موضوع را از من پنهان کرده و بنده خود بصورت اتفاقی این موضوع را متوجه شده ام. برای فسخ نکاح چه مدت زمان فرصت دارم؟ با توجه به اینکه حدود ۱سال است بعد فهمیدن من از بیماری اش با مطرح کردن مشورت و رو در رو کردن من با پزشکش برای ارامش خیال بنده فرصت اضطرار و فوریت فسخ نکاح رو ازم گرفته چطور میتوانم این موضوع را ثابت کنم؟ آیا در حال حاضر با پنهان کاری ایشان مهریه به ایشان تعلق میگیرد؟

مشاوره حقوقی فسخ نکاح
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

در صورتی که نزدیکی صورت گرفته باشد مهریه و نفقه به شما تعلق می‌گیرد.

با سلام خدمت شما

خیار فسخ فوریه . اختیار درمورد عیب داشتن و تدلیس برای شما جهت جبران زیان روحی یا حیثیتیه که در کوتاهترین مدت عرفا می تونید حق فسخ خودتون رو اعمال کنید و اراده خودتون رو با مراجعه به مرجع قضایی و ارائه دادخواست فسخ و برهم زدن ازدواج اعلام دارید ، تشخیص مدتی که برای امکان استفاده از اختیار لازم بوده، باعرفه بنابراین اگر شما بعد از آگاهی از علت فسخ ( مانندعیب و تدلیس ) به فوریت حق خود را اعمال نکنید، این حق ساقط میشه. با تدلیس و پنهان کاری مهریه به ایشون تعلق نمی‌گیره، موفق باشید.

با سلام . اگر مشخص شود قبل از عقد بیماری وجود داشته ولو در صورت عدم اطلاع شما حق فسخ خواهید داشت و چنانچه دخول صورت گرفته باشد مهریه و نفقه باید پرداخت گردد .

تدلیس در نکاح فقط اقدام حقوقی باقی است و اقدام کیفری ساقط شده در صورت دخول باید مهریه را پرداخت کرد

مطابق ماده ۱۱۳۱ قانون مدنی خیار فسخ نکاح فوری است و اگر طرفی که حق فسخ دارد بعد از اطلاع ، نکاح را فسخ نکند ، خیار او ساقط می شود . در خصوص سئوال شما بعید است که دادگاه فسخ نکاح را تنفیذ کند .