آیا راهی هست که این ملک را به نام او بزنم و همچنان اختیار تام ان را داشته باشم؟

پرسیده شده
۱۳ پاسخ ۱۷۶ #78412518

سلام
یکی از خویشاوندان برای گرفتن وام مسکن اصرار دارد خانه شش دنگ من را به نام خودش بزند تا بتواند وام را دریافت کند. شرط دریافت وام خرید خانه است. قرار است خانه رهن بانک باشد تا اقساط پرداخت شود و مجددا به نام من بزند. من نگرانم که اگر در این مدت اتفاق غیر مترقبه ای پیش امد و او نخواست یا نتوانست یا در قید حیات نبود که مالکیت خانه را به من برگرداند تکلیف من چیست؟

مشاوره حقوقی دیگر قراردادها
۱۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام قابل بررسی است

سلام، در کل چه مالکیت ملک منتقل شود و چه نشود، از آنجایی که ملک وثیقه دین ( وام ) است، در صورت عدم پرداخت اقساط، بانک اختیار دارد تقاضای فروش و مزایده ملک را از دادگاه مطالبه کند. اما با فرض اعتماد به پرداخت اقساط، می‌توان در قالب در عقد صلح اولا منافع ملک و ثانیا اختیار فسخ صلح را تا پایان عمر خود یا شخص ثالث و حتی مدت مشخص مانند ۲۰ سال و یا بیشتر نگه دارید.

سلام .میتوانید پس از انتقال مالکیت در قالب صلح به شما منتقل شود اما چنانچه اقساط پرداخت نشود بانک میتواند ملک را توقیف و به مزایده بگذارد

پیشنهاد می گردد چنین ریسکی ننمایید

باسلام و درود بهتر است اقدامی صورت نگیرد.

سلام بله امکان پذیر است با استفاده از خیار شرط در قرارداد ولی به علت وجود پیچیدگی و خطرات انجام این کار توصیه نمیشود و در صورت استفاده حتما این مبایعه نامه دارای خیار شرط در دفاتر اسناد رسمی تنظیم شود و مدت خیار شرط رو می توانید تا مدت پایان یافتن اقساط وام تعیین کنید.

بااحترام.انجام ندادن اینکار عاقلانه تراست.