آیا رجوع از هبه برای ملک موهوبه شده به فرزند میسر هست ؟

پرسیده شده
۱۳ پاسخ ۱۰,۵۲۷ #75578

تو سوال قبلی گفتین که قیم میتونه موهوبه رو با استناد به عدم انتقال رسمی به نمایندگی از محجور ، رجوع از هبه کنه
اما اگه واهب و متهب رابطه شون پدر و فرزندی باشه ، بازم میشه موهوبه رو پس گرفت ؟

مشاوره حقوقی قرارداد هبه
۱۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

واهب نمی تواند موهوبه ایی که به فرزند خود داده است پس بگیرد

درود
خیر در این فرض هبه قابل رجوع نیست .

بااحترام
بهترین راهنمایی در مورد هبه ماده ۸۰۳ قانون مدنی می باشد

خیر مطابق ماده ۸۰۳قانون مدنی این مورد استثنا شده و قابل رجوع نمی باشد

با سلام به استناد بند ۱ م ۸۰۳ ق م هبه قابل رجوع نمیباشد

پاسخ منفی است
هبه در صورت بقای عین مال موهوبه و مشروط به اینکه حق رجوع واهب از بین نرفته باشد قابل رجوع است. در چهار صورت واهب حق رجوع ندارد:
الف- در صورتی که هدیه‌گیرنده پدر، مادر یا فرزند واهب باشد.
ب- در صورتی که گیرنده در برابر هدیه‌ای که دریافت کرده به واهب مالی داده یا برای او کاری انجام داده باشد.
چراکه واهب می‌تواند شرط کند که متهب در برابر هبه به او مالی واگذار کند یا عملی را که مباح است برای او انجام دهد مثلا به مدت دو سال از خانه مسکونی‌اش مراقبت و آن را نظافت کند.
ج- در صورتی که گیرنده مال هدیه‌شده را به شخص دیگری منتقل کرده باشد مانند اینکه مال را به او فروخته باشد.
د- در صورتی که در مال موهوبه تغییری به وجود آمده باشد مانند اینکه مال مورد هبه یک شمش طلا بوده که تبدیل به گردنبند طلا شده است