ایا میتوان عناوینی را مانند ساعت کاری نامتعارف؛ مغازه عطاری؛ افت تحصیلی فرزندی که نزد مادر است.ودرج شدن کلمه شغل خانه داری در سند ازدواجمان دفاع مطلوب نمایم؟

پرسیده شده
۱۹ پاسخ ۲۷۲ #75040688

باسلام خدمت بزرگواران
همسربنده دادخواستی را بر علیه اینجانب زوج تقدیم دادگاه نموده وخواستار صدور حکم برتجویزشغل نموده است متن دادخواست به شرح زیر است جهت دفاع قانونی ومحکمه پسند
چه مواردی را دردادگاه عنوان دارم؟
خواهان به شرح سند ازدواج با خوانده ازدواج نمودم وبه علت مشکلات و پرونده های متعددمانندعدم تمکین بنده وعدم استحقاق نفقه ازخوانده در عسر وحرج هستم و به علت مشکلات زیاد خواهان شغل هستم حکم بر تجویز اشتغال مورد استدعاست .
یاراه بهتری میتوانیدجلوی پایم بگذارید؟ باتشکر

مشاوره حقوقی خانواده
۱۹ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با عرض سلام پیرو سوال جانباتان و توضیحات سایر همکاران موارد ذیل را مطالعه فرمائید ماده (۱۱۱۷ ) قانون مدنی به زوج اختیار منع زوجه را از اشتغال داده است.این ماده اعمال حق را منوط به یکی از این دو شرط نموده است ؛ تنافی شغل زوجه با حیثیت زوجین، مغایرت شغل زوجه با مصلحت خانواده. تشخیص مصلحت خانواده یا حیثیت زوجین با عرف است. عده ای شرط ضمن عقد بر اشتغال زوجه را مانع اعمال اختیار زوج در منع وی از اشتغال ندانسته اند و عده ای فراتر از این امر معتقدند منع زوجه از اشتغال تکلیف زوج است که در جهت رعایت مصلحت خانواده مکلف به اعمال آن است. در خصوص ضمانت اجرای این حق اختلاف نظر است. مطابق یک نظر حکم منع اشتغال زوجه،حکمی اعلامی است و امتناع زوجه از اجرای آن،منتهی به متصف شدن زوجه به صفت نشوز می گردد و نظر دوم حکم منع اشتغال زوجه را حکمی اجرایی دانسته و ماده (۵ )آیین نامه نحوه¬ی اجرای احکام دادگاه خانواده را مجری می داند

سلام چنین دادخواستی قابلیت طرح نداشته .واحتمال صدور عدم استماع دعوی وجود دارد .در قانون منع اشتغال زوج و یا زوجه وضع گردیده و در خصوص طرح دعوی مبنی بر تجویز اشتغال پیش بینی صورت نگرفته

سلام .شغلی که مخالف شئونات ومصالح خانوادگی نباشد ایرادی بران نیست

با سلام درصورتی که نفقه پرداخت میشود شاغل شدن زن باید با رضایت شوهر باشد وشغل خلاف شان خانواده نباشد

با درود
اگر شغل در شئون خانوادگی باشد،اشکال ندارد.

با سلام و احترام .از لحاظ قانونی منع قانونی ندارد مگر در صورت توافق طرفین یا در صورت خلاف شان خانوادگی. در کل میتوان گفت ک منع قانونی ندارد.

درود خلاف شان و مصلحت نباشد ایرادی ندارد