آیا این غیبت لحاظ می شود یا ترک کار؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۳۶۸ #54100917

سلام علیکم
در صورتی که کارگری در مجموعه یا شرکتی مشغول به کار می باشد، از طریق قوه ی قضائیه و دادگاه بابت پرونده ی شخصی ای محکوم به زندان یا بازداشت شود، اولا این فرد باید چه کاری انجام دهد؟
دوما چگونه به کارفرمایش اطلاع دهد؟
سوما آیا این، غیبت لحاظ می شود یا ترک کار؟ چهارم اینکه تا چند روز مجاز به نرفتن به سرکار می شود؟ پنجما کلا جهت به مشکل برنخوردن با کارفرمایش، چه کاری باید انجام دهد؟
ششم اینکه در صورت محکوم شدن وی به زندان، قرارداد کار خاتمه می یابد؟
تشکر

مشاوره حقوقی اداره کار
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
بعد از مدت کمی از غیبت، ترک کار حساب شده و موجب اخراج میگردد

با سلام
چنانچه کارگر بوسیله مقامات قضایی توقیف شود ۳ حالت ممکن است پیش بیاید: حالت اول: کارگر به سبب شکایت کارفرما یا غیر آن توقیف می شود و توقیف وی منتهی به صدور حکم محکومیت علیه کارگر می گردد. در این مورد مواد ۱۷ و۱۸ قانون کار ساکت هستند ولی به استناد ماده ۲۷ قانون کار به ضرس قاطع می توان گفت که قرارداد کار در این مدت معلق نمی شود بلکه مدت توقیف در حکم غیبت و حاضر نشدن در محل کار و در نتیجه قصور در انجام وظایف محوله و نقض آیین نامه های انضباطی کارگاه محسوب می شود و لذا کارفرما حق دارد در صورت اعلام نظر مثبت شورای اسلامی کار علاوه بر مطالبات و حقوق معوقه به نسبت هر سال سابقه کار معادل یک ماه آخرین حقوق کارگر را به عنوان حق سنوات به وی پرداخته و قرارداد کار را فسخ نماید.
۲- حالت دیگر - توقیف کارگر منتهی به حکم محکومیت نمی شود لیکن کارفرما نیز در این توقیف نقشی ندارد یعنی نه کارگر مقصر بوده و نه کارفرما. در این صورت قرارداد کار در مدت توقیف به حالت تعلیق در می آید و کارگر پس از توقیف به کار خود باز می گردد .اما مزدی هم بابت مدت تعلیق به کارگر پرداخت نخواهد شد.(ماده ۱۷ قانون کار)
۳- حالت سوم- توقیف کارگر در نتیجه شکایت کارفرما صورت گرفته و منجر به تبرئه کارگر شده است در این صورت چون این حکم برائت کاشف از آن است که شکایت کارفرما بی پایه بوده است علاوه بر اینکه قرارداد کار در مدت توقیف به حالت تعلیق در می آید کارفرما مکلف است علاوه بر جبران ضرر وزیان وارده که مطابق حکم دادگاه به کارگر می پردازد مزد و مزایای وی را نیز پرداخت نماید و کارگر را به کار سابق خود برگرداند( ماده ۱۸ قانون کار)
مطابق تبصره ماده ۱۸ ، همین که کارفرما از کارگر خود شکایت کرده و این شکایت منجر به توقیف وی شد، مکلف است تا زمانی که تکلیف کارگر از طرف مراجع مذکور مشخص نشده باشد برای رفع احتیاجات خانواده وی ، حداقل ۵۰ درصد حقوق ماهیانه او را به طور علی الحساب به خانواده اش پرداخت نماید. چنانچه کارگر در رسیدگی محکوم شد، تکلیف مبالغ پرداختی کارفرما را هم دادگاه روشن خواهد ساخت و اگر تبرئه شد کارفرما باید ۵۰ درصد بقیه را نیز بپردازد.
پاسخ سوال اول، سوم ، چهارم ، پنجم وششم به نحوی در عبارت های فوق وجود دارد.
در خصوص سوال دوم هم به احتمال زیاد در زندان، ندامتگاه یا بازداشتگاه ،امکاناتی جهت ارسال پستی نامه اطلاع مبنی بر توقیف بودن در زندان از طرف کارگر توقیف شده به کارفرما وجود دارد.