مالیات بر ارث زمین کشاورزی چقدر میباشد؟

پرسیده شده
۱۶ پاسخ ۱۳,۳۹۰ #53008

با عرض سلام
پدربزرگ بنده حدود 12 سال است که فوت شده است که دارای حدود 3 هکتار زمین کشاورزی (دارای سند) بود و پدرم سال 94 فوت شد و تا این زمان انحصار وراثت نشده است. سوال بنده این است که مالیات بر زمین کشاورزی چقدر است؟ و تا الان که انحصار وراثت نشده است جریمه تعلق می گیرد؟ و ما که نوه ی پسری پدربزرگ هستیم آیا به ما هم مالیات تعلق میگیرد و چقدر؟ ما نوه های پسری میتوانیم خودمان برای انحصار وراثت اقدام کنیم با توجه به اینکه دو دختر پدربزرگم در قید حیات هستند؟ و در ضمن ارزش زمین کشاورزی در این منطقه متری 10000 تومان است.
با تشکر

مشاوره حقوقی مالیات بر ارث
۱۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام بله مالیات تعلق میگیرد از طریق دو دختر محترمه اقدام کنید و از اداره مالیات پیگیر باشید.

باسلام. چون انحصار وراثت نکردید جریمه قابل پرداخت نیست ولی مالیات تعلق می گیرد. از طریق دو دختر محترمه اقدام فرمایید

سلام و درود
مالیات و جرایم مالیاتی تعلق می گیرد که می بایست به اداره مالیاتی محل استقرار زمین مراجعه و استعلام فرمایید

با سلام
بله نسبت به اخذ گواهی انحصار وراثت اقدام فرمایید و مالیات بر ارث به تمامی وراث تعلق می گیرد.

با سلام،میزان مالیات بر ارث به تاریخ فوت متوفی، نسبت وراث با متوفی و همچنین نوع و ارزش اموال و دارایی‌های بجا مانده از متوفی بستگی دارد. به میزانی که نسبت وراث با متوفی نزدیکتر باشد مقدار مالیات اموال ورثه ای کمتر، و هرچه این نسبت دورتر باشد، میزان مالیات ورثه بیشتر خواهد شد چنانچه تاریخ فوت متوفی مربوط به سال ۱۳۹۴ یا قبل از آن باشد، مالیات بر اساس قانون قدیم محاسبه می‌شود. همچنین اگر تاریخ فوت در سال ۱۳۹۵ یا بعد از آن باشد، مالیات مربوطه مطابق قانون جدید به وراث تعلق می‌گیرد. در قانون جدید نرخ مالیات ورثه ای برای انواع مختلف دارایی‌ها از قبیل ملک مسکونی، مغازه، خودرو، حساب بانکی و … متفاوت است. اما در قانون قدیم نرخ مالیات برای تمام انواع دارایی‌ها یکسان است و مجموع ارزش اموال، تعیین کننده نرخ مزبور است به طور کلی در قانون قدیم هرچه ارزش ماترک بیشتر باشد، نرخ مالیات نیز بیشتر خواهد شد.به دارایی محل مراجعه کنید

درود
هر یک از وراث میتواند برای اخذ گواهی انحصاروراثت اقدام نماید .
میزان مالیات بر ارث را از اداره مالیات جویا شوید .

بااحترام
بله مالیات تعلق میگیرد