اگر شخص فروشنده هیچگونه اقدامی جهت گرفتن سند انجام نداده بود من میتوانم چک را پول نکنم؟

پرسیده شده
۹ پاسخ ۲۳۱ #48179600

باسلام
من مرغداری را خریده ام که زمین آن از اراضی ملی بوده و دولت برای زمین آن اجاره نامه تنظیم می کنند که پس از بهره برداری طرح و انجام فرایند اداری برای ملک مذکور سند صادر میشود
حال. سوال اول من) این است که من مرغداری را با شرایط بالا خریداری کرده ام و از فروشنده جهت تغییر نام پروانه ی بهره برداری و اجاره نامه اراضی ملی وکالت نامه بلا عزل دارم و با ان پروانه ی بهره برداری و اجاره نامه اراضی ملی را به نام خود تغیر نام و تمدید کردم ولی طبق شرایط مبایعه نامه شخص فروشنده ملزم به انتقال سند(در یکی از دفاتر اسناد رسمی - من این جمله را نوشتم تا درصورت عدم اقدام طرف مقابل گواهی عدم حضور را از دفتر خانه بگیرم ) در تاریخ معین شده است حال شخص میتواند بهانه بیاورد چون همه ی مدارک تغییر نام پیدا کرده است توانایی انجام چنین کاری را ندارد و بهانه بیاورد و این کار را انجام ندهد؟
(لازم به ذکر است که گرفتن سند برای زمینی که واگذاری اراضی ملی جهت اجرای طرح مصوب است با مشخصات بالا امری ممکن است ولی با صرف هزینه ی بالا که فروشنده ملزم به طی امور مربوط به پرداخت هزینه های مربوطه و کاغذ بازی های بین سازمانی می‌باشد )
سوال دوم)من در تاریخی که جهت تنظیم سند در مبایعه نامه مشخص شده هم قبلا یک چک با مبلغ معین به فروشنده داده ام که در آن تاریخ سند زدن آنرا پرداخت کنم

مشاوره حقوقی قراردادهای خرید و فروش
۹ پاسخ برای این سوال ثبت شده

درود برشما
موردی که در این پرسش شبهه ایجاد مینماید این است که طبق گفته شما:از فروشنده جهت تغییر نام پروانه ی بهره برداری و اجاره نامه اراضی ملی وکالت نامه بلا عزل داریدو با ان پروانه ی بهره برداری و اجاره نامه اراضی ملی را به نام خود تغییر داده اید، تا به اینجا فروشنده با اعطای وکالت بلاعزل به تعهدات خود عمل نموده، چنانچه مدارکی که بنام شما شده است جهت انتقال سند کفایت مینماید پس عملا بحضور فروشنده نیازی نیست، اما اگر مدارکی که جهت انتقال سند با انها نیاز باشد وهنوز مالکیت انها بنام فروشنده است پس جزو تعهدات ایشان میباشد ، و درصورت امتناع از همکاری میتوانید گواهی عدم حضور دریافت و دادخواست الزام به تنظیم سند دهید، چنانچه چک تضامنی نیست ، در هرصورت ملزم به پاس نمودن وجه چک میباشد .

ارسال اظهارنامه راه هموارتری است اگرطرف مقابل ایفا تعهد نماید .یادآوری کنید که درتاریخ مقرربرای تنظیم سند حاضربه پرداخت چک نیز هستید ودرصورت عدم همکاری وایفاتعهد مجبوربه اقدام قانونی خواهید بود.اگراظهارنامه پاسخ مطلوب نداشت محل چک راتامین وسپس دادخواست الزام تنظیم دهید

میتوانید با ارسال اظهارنامه و یا طرح دادخواست الزام به تنظیم سند از فروشنده انجام تعهدات مذکور در مبایعه نامه را بخواهید

با سلام
چک را می بایست پرداخت نمایید . متعاقبا می توانید علیه فروشنده دادخواست تنظیم نمایید .

با درود
شما باید تعهد خود را ایفا نمایید، در جهت عدم تعهد طرف مقابل می‌بایست الزام اورا از محکمه تقاضا نمایید.

درود
مبلغ چک را پرداخت نمایید و سپس دعوا الزام به تنظیم سند رسمی مطرح نمایید.

با سلام
در خصوص سوال اول : اگر ایشان اقدامی جهت انتقال سند انجام ندهد با توجه به الزام بایع به انتقال سند در متن مبایعه نامه، شما میتوانید از طریق تقدیم دادخواست حقوقی الزام به انجام تعهد اقدام قانونی لازم را بعمل آورید.

در خصوص سوال دوم :با توجه به اینکه چک ،وصف تجریدی دارد شما ملزم به پرداخت وجه چک و یا تکمیل موجودی حساب مربوطه در تاریخ مقرر هستید.