آیا کپی برابر اصل به عنوان مدرک در دادگاه پذیرفته خواهد شد؟

پرسیده شده
۵۹ پاسخ ۶۲,۱۱۱ #32469

با سلام.ایا در دادگاه می توان به سند عادی که اصل ان گم شده ولی کپی برابر با اصل نوشته موجود است استناد نمود؟ایا دادگاه این کپی را در صورت نبود اصل قبول می نماید؟

مشاوره حقوقی ارث
۵۹ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باسلام
طبق  ماده ۹۶ قانون آیین دادرسی دادگاهها در امور مدنی مصوب ۱۳۷۹ برای کپی برابر اصل اعتبار مطلق وجود ندارد و باید اصل اسناد در محکمه نشان داده شود

کپی برابر اصل صرفا جهت شروع امر رسیدگی به پرونده در محکمه مورد پذیرش است و دفاتر خدمات قضایی در زمان ثبت دعوی شما ان را بعنوان مدرک قابل قبول از شما میپذیرند و دادخواست را ثبت مینمایند ولیکن طرفین موظف هستند اصول اسنادی که رونوشت یا کپی برابر اصل ان را بعنوان ادله ی خود به محکمه ارایه نموده اند در اولین جلسه دادرسی حاضر و به نظر دادگاه برسانند و چنانچه نتوانند و مورد انکار و تردید و یا جعل قرار گیرد تبعات قانونی در پی خواهد داشت

با درود
در صورتی که مدارک موضوع شما معتبر باشد امکان استناد به آن متصور شد

بنام خدا،درصورتیکه دادگاه یا طرفتون اصل مدارک را بخواهد باید اصل آنها را ارائه دهید و کپی برابر اصل اعتبار اصل مدارک را ندارد.

با سلام اگر اصل باشد پذیرفته می شود و مورد استناد اما اگر کپی باشد مورد استناد قرار نمی گیرد

سلام
کپی برابر اصل شده در دفاتر اسناد رسمی همانند اصل بود و قابلیت استناد در دادگاه را دارد.
با احترام حاجی زاده

درود
مورد پذیرش قرار میگیرد اما این بدان معنا نیست که جایگزین اصل مدرک قلمداد شود و هیچ نیازی به ارائه اصل مدرک نباشد