معامله به قصد فرار از دین موجب آزاد شدن سند میشود؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۷۵۹ #22240902

با سلام
بنده در تاریخ 9 بهمن 95 آپارتمانی را پیش خرید نمودم. سند که در گرو بانک جهت ضمانت فردی دیگر بوده است به علت عدم پرداخت بدهی ها در تیر ماه 96 توسط بانک توقیف می شود. مقرر بود سند ما مهر ماه 96 بخورد ولی به خاطر این مشکلات هنوز سند صادر نشده است. و الان بانک توقیف کننده ادعا می کند فروشنده برای فرار از دین این معامله را انجام داده است. خود فروشنده برای ما وکیل گرفته است تا از جانب ما پیگیری موضوع را صورت دهد و در دادگاه مدارک پیش فروش منزل و حتی کد رهگیری ارائه نمودیم. آیا بانک می تواند این آپارتمان را توقیف کند؟
ضمنا ما چند واحد هستیم که برخی از واحدها در شعبه دیگر ی از دادگاه توانسته اند رای بگیرند و سندشان آزاد شد.
لطفا راهنمایی کنید
با تشکر

مشاوره حقوقی قراردادها
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام

از صورت سوال شما چنین برمیاید که شما دارای مبایعه نامه هستید،این بدان معنیست که در مبایعه نامه توضیحاتی ثبت است که با استناد به آن میتوان فهمید که آیا شما آگاه به رهنی بودن ملک بودید یا ن،آیا فارغ از رهنی بودن یا نبودن ملک تاریخ قرارداد شما مقدم است یا موخر بر قرارداد رهنیه مورد ادعای بانک است.

حال با توجه به فرضیات مختلف فوق ،در صورتی که اصلا مطلع از رهنی بودن ملک نبودید و ملک رهنی بوده،شما حق فسخ داشته و میتوانید فورا استرداد ثمن معامله و خسارات را از فروشنده نمایید. که در این صورت شما طره دعوی با بانک نخواهید بود.

اما اینکه بانک میتواند توقیف ملک کند یا خیر،پاسخ این است که بانگ با توجه به مدترک ارایه شده در دادگاه و ار باب اخذ طلب و همینطور تامین خواسته،میتواند این اقدام را نماید.

توجه داشته باشید که اگر حتی ملک رهنی هم باشد،در صورت وجود مازاد ارزش ملک از طلب بانک بانضمام رضایت بانک ،ملک نسبت به مازاد قابلیت انتقال خواهد داشت و از این باب مشکلی وجود ندارد.

موفق باشین

بسمه تعالی : با توجه به اینکه از نظر قانون فقط کسی را که سند رسمی بنام اوست مالک میشناسد لذا سند در رهن بانک بابت ضمانت بوده که توسط صاحب سند تضمنین شده و در تختیار بانک قرار داده شده لذا دو موضوع بوجود میآید :
اگر مالک مالی که در رهن بانک بوده منتقل کرده این انتقال باطل است . (ناگفته نماند بحث تصرف هم اختلاف نظر در تاثیر این مطلب است )
اگر مالک مازاد مال را که اضافه بر رهن یا ضمانت بانک است منتقل کرده فقط نسبت به مازاد میتوانید اقدام کنید .
اگر مبایعه نامه و وکالت محضری داشته باشید و تاریخ مقدم بر تاریخ رهن باشد میتوانید آزاد کنید .
برعکس اگر موخر باشد مبایعه باطل است مگر به رضایت بانک .
و اما نکته : چنانچه میتوانید با اذن مالک مبلغ تضمین بانک را پرداخت کنید و سند را آزاد نمایید حتما انجام دهید بعد از اینکه سند بنام شما شد از مالک مطالبه کنید یا از مبلغی که بابت تسویه حساب به مالک بدهکارید پرزداخت کنید و از بدهکاری خود کسر کنید.
والله و اعلم

اگر خرید ملک قبل از به وثیقه قراردادی یا اصطلاحا رهن رفتن سند نزد بانک باشد تنفیذ یا قانونی بودن معامله با بانک منوط به اعلام رضایت شما است.
اگر قبل از اینکه ملک به شما فروخته شود ملک در رهن بانک بوده شما می توانید مطالبه ثمن پرداختی به فروشنده را داشته باشید.

سلام اگر تاریخ خرید شما مقدم بر تاریخ سند رهنی است ، می توانید سند رهنی بانک را لاطل کنید در غیر این صورت خیر .

شما باتوجه به اینکه مدارک خود راارائه نموده اید تصمیم گیری قطعی با قاضی می باشد.