قاضی محترم به کلیه مستندات و شواهد بی توجه هستند، چه باید کرد؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۳۱۸ #13438291

با سلام
رفیقم خودرویی به مبلغ ۳۷/۵ در مورخه ۹۷/۵/۳ از شخصی به صورت ( ۱۳/۵ نقد، ۲۰ چک به تاریخ ۹۷/۵/۶ و ۴ از بابت تنظیم سند خودرو) خریداری نموده و در مورخه۹۷/۵/۸همین خودرو را به شخص ثالثی و ایشان نیز به شخص دیگری فروختند حال فروشنده اول پس از وصول چک مورخه۹۷/۵/۶و پس از گذشت ۸ روز ازتاریخ معامله، در مورخه ۹۷/۵/۱۰ اظهارنامه مبنی بر فسغ معامله (خیار غبن فاحش) نمودند حال پس از گذشت یکسال از پرونده و نظرات کار شناس یک و سه و پنج نفره که به ترتیب(۵۰-۴۵-۴۰) را بیان نموده اند و هیت کارشناسان ۵ نفره بر خلاف دو هیت قبلی به صراحت قیمت روز خودرو را با استعلام از نمایندگی و بنگاهداران و مراجع ذیصلاح ۴۰میلیون و قیمت صفر همین خودرو را ۴۴میلیون بیان نموده اند با این حال قاضی محترم نسبت به استرداد مبیع رای صادر کردند در حالی همین خودرو الان در بازار۸۰ تومان قیمت دارد .وضمناتکلیف خریداران ثانوییه چیست .(ضمنا قولنامه های مشابه که حاوی تا یید قیمت مورد معامله میباشد پیوست پرونده بوده و همچنین چندین شاهد که فروشنده به قیمت مورد معامله عالم بده هست، داریم :ولی قاضی محترم به کلیه مستندات و شواهد بی توجه هستند)لطفا راهنمایی فرمائید خیلی ضروری است با تشکر

مشاوره حقوقی قراردادها
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

چنانچه نظر کارشناسان با اوضاع و احوال محقق و معلوم مورد کارشناسی مطابقت نداشته باشد، دادگاه به آن ترتیب اثر نخواهد داد. این چنین بر می‌آید که دادگاه برای رجوع به کارشناسان الزامی ندارد و قادر است در برخی موارد بر اساس دلایل و مدارک و مجموع محتویات اسناد ارایه‌شده و مکتوبات طرفین، حکم قضیه را معین کند. اصولا تشخیص صحت اظهار نظر کارشناسان بر عهده مقام قضایی رسیدگی‌کننده است، بنابراین چنانچه نظریه کارشناس مغایر با ضوابط، قرائن  و امارات مختص در پرونده باشد، الزامی به تبعیت از آن وجود ندارد و از این جهت تفاوتی بین نظر کارشناسان رسمی و غیر رسمی نیست.
و از طرفی یکی از جهات تجدیدنظر در حکم دادگاه بند ج ماده ۳۴۸ (عدم توجه قاضی به دلایلی است که در دادگاه ابراز می شود)