تخلیه قبل از موعد منزل توسط مستاجر امکانپذیر است؟

پرسیده شده
۱۳ پاسخ ۱۲,۰۶۳ #08931905

شهریور ماه خانه ام رهن واجاره دادم و مستاجر الان میگه چون نمیتونم کرایه پرداخت کنم میخوام تخلیه کنم ضمنا در قرارداد قید کردیم مستاجر حق تخلیه قبل از موعد نداره مگر اینکه مستاجر جدید بیاد و در بنگاه قرارداد بستیم اما شاهد نداشتیم فقط مهر و امضا بنگاه پای قرارداد هست با خودم و مستاجر.
آیا مستاجر قبل از موعد میتونه تخلیه کنه؟
و در صورت شکایت حکم تخلیه میتونه بگیره؟

مشاوره حقوقی قرارداد اجاره
۱۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
باتوجه به قید "غیر قابل فسخ بودن قراداد توسط مستاجر در قولنامه" ایشان امکان فسخ ندارند و در صورت تخلیه به ازای هر ماهی که اجاره بها پرداخت نگریده از مبلغ ودیعه کسر و الباقی مبلغ را پس از اتمام زمان اجاره به ایشان پرداخت نمایید.

مستاجرحق فسخ قراردادراندارد،مگردرصورت توافق،درغیراین صورت تاپایان قراردادمورداجاره بایداجاره بهاپرداخت شوددرصورت عدم پرداخت شمامی توانیددادخواست مطالبه اجورمعوقه دهید،نهایتاپایان قرارداد،اجورمعوقه به هرمیزان که باشدازمبلغ ودیعه ایشان تهاترخواهدشد.

بستگی بمفادقرارداددارد که معمولا درقراردادهای بنگاها یک بندی دارد که چنانچه مستاجر قبل ازموعد تصمیم بتخلیه گرفت ازیکماه قبل بنگاه وموجر رامطلع کند.اگرقراردادشما چنین شرطی داخلش نیست انجام قرارداد تاانتها برای مستاجرلازم الاجراست ونمیتواند قبل ازموعد بلندشود مگرباتوافق وموافقت شما

با توجه به اینکه قرارداد اجاره ملک جز قرارداهایی است که یکنفر نمیتواند قرارداد را فسخ کند امکان این امر برای وی مهیا نیست ولی انسانی و اخلاقی اگر کسی معسر و ندار است باید ملاحظه او را کرد نگران نباشید انشا... خداوند درصورت گذشت شما در جای دیگری برایتان جبران خواهد کرد

تا پایان قرارداد نمیتواند تخلیه کند

خیر،مستاجرحق فسخ قراردادزودترازموعدرانداردمگرتوافق شده باشد،درصورت تخلیه ملک بایدتاپایان مدت قرارداد
اجاره راپرداخت نمایدوپس ازپایان مدت قراردادهم ودیعه رادریافت نماید،ودرصورت عدم پرداخت اجاره
شمامی توانیدباتقدیم دادخواست اجورمعوقه راازمستاجرمطالبه نمایید.
مویدباشید

درود از نظر قانونی حق فسخ ندارد و اگر اجاره پرداخت نکرد میتوانید از مبلغ ودیعه کسر و مابقی را تحویل دهید ولی چون دلیل ایشان عدم تمکن مالی است بهتره از نظر اخلاقی توافق کنید .