آیا من میتونم به دلیل تهمت ازشون شکایت کنم؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۲۶۰ #07127747

با عرض سلام خدمت وکلای گرامی
همسر بنده با ادعای خیار تدلیس و کتمان بیماری روحی و روانی دادخواست فسخ نکاح به دادگاه دادن که دادخواست ایشون با دفاعیات بنده و مدارک پزشکی قانونی رد شد ایشون در لایحه ای که طی همین دادخواست به دادگاه دادن بدون ارائه ی هیچ دلیل و مدرکی عنوان کردن که بنده سالهاست تحت نظر روانپزشک هستم و مشکل شدید روحی و روانی دارم. و حتی گفتن که احتمالا بیماری ایشون ارثی هست و خانوادگی این مشکل رو دارن.
سوال من این هست که با توجه به ادعاهای کذب ایشون در لایحه آیا من میتونم به دلیل تهمت ازشون شکایت کنم؟
اگر شکایت کنم و ایشون نتونه ثابت کنه چه مجازاتی داره؟

مشاوره حقوقی افترا
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

فرد بعد از اثبات بی‌گناهی خود می‌تواند طبق ماده ۶۹۷ قانون مجازات اسلامی به عنوان مفتری شخص شاکی را تعقیب کند. معمولا در این خصوص شخص با طرح شکایت افترا به دادسرا، تقاضای تعقیب، تحقیق و محکومیت مفتری را می‌کند. در همین راستا مفتری احضار می‌شود و دفاعیات خود را ارائه می‌دهد، اما در صورت اثبات سوءنیت وی، کیفرخواست صادر و پرونده برای رسیدگی به اتهام مربوط به دادگاه عمومی جزایی ارسال می‌شود.

امامطابق نظریه مشورتی شماره ۳۸۴۹/۷ =>صرف طرح شکایت منتهی به رای برائت یا قرار منع تعقیب، به دلیل فقد سوء نیت، مصداق بزه افترا محسوب نمی شود و اگر فردی بنا بر دلایل و مستنداتی مبادرت به شکایت از کسی کند و از مراجع قضایی تقاضای احقاق حق کند هرچند این شکایت متضمن توهین و افترا باشد، این شکایت را نمی توان مصداق جرم دانست.

سلام سوء نیت ایشان را باید اثبات کنید تا جرمی علیه ایشان متصور باشد و بتوانید تحت عنوان افترا شکایت کنید

اگر بتوانید سو نیت ایشان را اثبات کنید می توانید علیه ایشان اقدام کنید

اگر حرمتی از شما هتک شده باشد یا نزد اشخاص ثالثی هتک آبرو شده اید حق بر شما محفوظ است

باسلام
اقدام ایشان علیه شما صرفا در صورتی توهین و افترا محسوب خواهد شد که بتوانید سوءنیت ایشان در شکایت علیه خودتان را اثبات نمایید...