مراحل انحصار وراثت به چه صورت است؟

پرسیده شده
۲۷ پاسخ ۴۶,۷۱۴ #05765486

انحصار وراثت چند مرحله دارد و چه مدت طول میکشد و آیا هزینه ایم در بر دارد؟

مشاوره حقوقی انحصار وراثت
۲۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام . ابتدا یک استشهادیه با سه شاهد در دفترخانه تنظیم می‌گردد سپس دادخواست انحصار ورثه به شورای حل اختلاف آخرین اقامتگاه متوفی داده می‌شود اگر تمامی شناسنامه‌های ورثه و متوفی و گواهی فوت ایشان موجود باشد بدون استعلام ثبتی کار انجام می‌شود اما اگر حتی یک شناسنامه هم موجود نباشد نامه‌ای به شما داده می‌شود تا از اداره ثبت احوال ، استعلام ورثه متوفی گرفته شود. اگر اموال متوفی زیر ۵۰ میلیون تومان باشد حصر ورثه محدود گرفته می‌شود و نیازی به نشر آگهی نمی‌باشد اما اگر اموال متوفی را بالای ۵۰ میلیون تومان معرفی کرده باشید نیاز به نشر آگهی دارد که ۳۰ روز زمان می‌برد.

درود
با در دست داشتن شناسنامه و ۳ نفر شاهد به یکی از دفاتر اسناد رسمی مراجعه میکنید و مراحل از همان دفتر خانه اتوماتیک وار انجام میشود

داد خواست حصر وراثت در دفاتر خدمات قضائی تنظیم و به انضمام مستندات شامل
۱-گواهی فوت متوفی و گپی صفحات شناسنامه متوفی و کارت ملی وی
۲- گپی شناسنامه و کارت ملی تمامی وراث (طبقه اول شامل پدر، مادر، همسر و فرزندان)
۳-گواهی فوت وراثی که قبل از متوفی فوت کرده اند
به شورای حل اختلاف ارسال می شود و خارج از نوبت مورد رسیدگی قرار می گیرد.
درجلسه شورا حتما باید ۳ نفر شاهد (۳ مرد یا ۱زن و ۲ مرد)با کارت ملی به همراه متقاضی که یکی از وراث یا ذینفع می باشد حضور داشته باشند
در صورت درخواست حصر وراثت محدود (ماترک کمتر از ۵۰۰۰۰۰ریال ) در زمان کمتر از یک هفته گواهی صادر و تسلیم می شود و درصورت درخواست حصر وراثت نا محدود (ماترک بیش از ۵۰۰۰۰۰ ریال) با توجه به ضرورت نشر آگهی ۳۰ روزه ، تسلیم گواهی حصر وراثت حدود ۴۰ روز طول می کشد.
در حال حاضر هزینه هر درخواست شامل هزینه دادرسی و تعرفه خدمات حدود ۱۲۰هزار تومان است که با توجه به هزینه برابر با اصل نمودن اوراق این مبلغ مقداری افزایش خواهد داشت

وقت بخیر با حضور دو نفر شاهد و دادخواست به شورا حل اختلاف و مدارک دیگه مانند گواهی فوت

با در دست داشتن گواهی فوت ومدارک متوفی به دفتر خدمات قضایی مراجعه نمایید

درود با در دست داشتن گواهی فوت به دفاتر خدمات قضایی محل اقامت متوفی رفته و درخواست حصر وراثت نموده یحتمل هزینه هایی نیز در بر دارد و مدت آن نیز بستگی به تعداد پرونده ها و ارجاع آنها به شعب مربوطه می باشد که به شما اطلاع داده می شود .

باید به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کنید و دادخواست انحصار وراثت از شورای حل اختلاف به طرفیت وراث را مطرح کنید.البته قبل از این کار باید استشهادیه ای مربوط،به این امر را تکمیل و ضمیمه دادخواست نمایید.