بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

چگونگی و تبعات وجود پلاک ارگان نیمه‌دولتی روی عرصه ملک شخصی

پرسیده شده ۳ سال پیش ۶ پاسخ ثبت شده

سلام، ملکی با سندی به نام ما در غیاب ما با توافق‌نامه یک ارگان نیمه دولتی با مستاجر به بهانه استفاده در طرح عمرانی تملک می‌شود. وجه جزئی به مستاجر پرداخت می‌شود و نقشه کروکی کشیده می‌شود. ما کپی کروکی را توسط یک کارشناس رسمی یو تی ام کردیم. پرونده در دادگاه به کارشناس نقشه‌بردار ارجاع شد ولی کارشناس می‌گوید قادر به جانمایی نیست. در ثبت، مدارک ثبتی برای جانمایی وجود ندارد ولی مدارک مالکیت وجود دارند. ما مطلع شده‌ایم که ارگان نیمه دولتی روی عرصه ملک ما پلاک دارد. آیا این پلاکی که ارگان نیمه دولتی روی عرصه ما گرفته، در ثبت به معنای مالکیت ارگان است؟ یعنی سند دارند؟ چگونه ثابت کنیم پلاک ارگان روی عرصه ما است؟ آیا با تطابق مختصات کروکی یو تا ام شده روی پلاک ارگان می‌توان این را ثابت کرد؟ کروکی فقط قسمتی از ملک بوده. آیا اگر ثابت کنیم عرصه کروکی روی پلاک ارگان است، این می‌تواند قدم اول باشد تا مابقی پلاک ارگان بر حسب حدود اربعه در سند را جزو دادخواست مطالبه وجه بگذاریم؟ سپاسگزارم.

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

وجود پلاک برای ارگان لزوما به معنای داشتن سند مالکیت ثبتی نیست و این موضوع باید از اداره ثبت پیگیری شود. برای مطالبه بهای زمین، ابتدا باید حدود اربعه و مالکیت قطعی شما اثبات گردد و سپس محدوده تصرفات ارگان مشخص شود.

این مسیر کلی است و پیگیری آن بستگی به این دارد که چه نوع مدارک مالکیتی در اداره ثبت به نام شما ثبت شده باشد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

اثبات مالکیت و مراحل مطالبه وجه زمین

صرف داشتن پلاک توسط ارگان به منزله داشتن سند مالکیت رسمی نیست و باید موضوع را از طریق اداره ثبت اسناد و کارشناس رسمی پیگیری کنید. برای اقدام قانونی، در گام نخست باید حدود اربعه و مالکیت قطعی شما با ارائه ادله به دادگاه اثبات شود. پس از تایید مالکیت، محدوده تصرفات ارگان از طریق معاینه محلی مشخص شده و بر مبنای آن می‌توانید دعوای مطالبه اجرت یا بهای زمین را مطرح نمایید.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۶ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۳ سال پیش
حامد نادرزاده

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۵ · ۱ مشاوره موفق

شما باید بعد از اثبات حدود اربعه ملک، رای قطعی بر مالکیت خود بگیرید بعد محدوده تصرفات سازمان دولتی با معاینه محلی مشخص گشته و از آنجا می توانید دعوای اجرت زمین را اقامه کنید

قاسم دهقانی ۳ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۵ · ۱۲ مشاوره موفق

هرگونه ادعایی نیاز به اثبات دلیل دارد لذا چنانچه شما در ملک فوق مالکتی دارید ادله خود را به دادگاه ارائه و دفاع نمایید نیز با وکیل متخصص مشورت نمایید

امیر محمد کریمی ۳ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۳۶۳ مشاوره موفق

این موضوعات را باید از اداره ثبت پیگیری نمایید اما وجود پلاک به معنی وجود سند مالکیت ثبتی نمی باشد.

محمدرضا توکلی ۲ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۱٬۲۰۴ مشاوره موفق

با سلام از اداره ثبت و کارشناس خبره ثبتی پیگیری بفرمایید

نمایش ۲ پاسخ دیگر وکلا بستن پاسخ‌های بیشتر
سعید قیطانی ۱ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۷۵۶ مشاوره موفق

سلام
از اداره ثبت مربوطه پیگیری کنید

حسن آرین پور ۲ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۲۱۰ مشاوره موفق

با سلام و عرض ادب ، از اداره ثبت پیگیری نمایید

۲۱۱ وکیل متخصص ملکی آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید

کانال تلگرام بنیاد وکلا · هر روز پرسش‌های حقوقی واقعی مردم با پاسخ وکیل

عضویت در کانال