بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

چگونه درخواست اعمال ماده ۴۷۷ برای وارثی که تعداد وراث زیاد داردم انجام دهم؟

پرسیده شده ۱ سال پیش ۲۷ پاسخ ثبت شده

با سلام و احترام

وراث چگونه باید درخواست اعمال ماده ۴۷۷ ‌کنند. آیا یک نفر به نمایندگی از بقیه وراث می‌تواند درخواست اعمال ماده ۴۷۷ قانون آیین دادرسی مدنی بکند. آیا سامانه سامع هم درخواست اعمال ماده ۴۷۷ را می‌پذیرد یا اینکه باید در دفاتر قضایی درخواست داده شود؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

برای ثبت درخواست ماده ۴۷۷ باید از طریق دفاتر خدمات قضایی یا دادگستری کل استان اقدام کنید. درباره نمایندگی یک وارث از سایرین، وکلا اختلاف نظر دارند؛ برخی داشتن وکالت‌نامه رسمی را لازم می‌دانند، برخی می‌گویند هر وارث فقط به نسبت سهم خود می‌تواند اقدام کند و برخی نمایندگی را نمی‌پذیرند.

اینکه بتوانید به تنهایی یا به نمایندگی از همه اقدام کنید، به داشتن وکالت‌نامه رسمی از سایر وراث و رویه مرجع پذیرش بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

نحوه درخواست ماده ۴۷۷ توسط وراث

درخواست اعمال ماده ۴۷۷ اصولا از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی یا مراجع قضایی مربوطه ثبت می‌شود. درباره اقدام یکی از وراث به نمایندگی، طبق نظر گروهی از وکلا در صورت داشتن وکالت رسمی از بقیه وراث این کار ممکن است، یا اینکه تمام وراث به یک وکیل دادگستری وکالت دهند. با این حال برخی وکلا معتقدند نمایندگی پذیرفته نمی‌شود و هر وارث تنها به میزان سهم‌الارث خود حق اقدام دارد. درباره سامانه سامع نیز تأکید شده که ثبت رسمی باید از طریق دفاتر خدمات قضایی پیگیری شود.

منابع: قانون آیین دادرسی کیفری، ماده ۴۷۷

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۲۷ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۱ سال پیش
حسین حاجی زاده

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۸۰۵ مشاوره موفق

برای درخواست اعمال ماده ۴۷۷ قانون آیین دادرسی مدنی، وراث باید به نکات زیر توجه کنند:

۱. چه کسی می‌تواند درخواست دهد؟
یک نفر به نمایندگی از سایر وراث می‌تواند درخواست اعمال ماده ۴۷۷ را تقدیم کند، مشروط بر اینکه:

وکالت یا نمایندگی قانونی از سایر وراث داشته باشد (مثلا با وکالتنامه رسمی یا رضایت کتبی سایر وراث).

در صورت نبودن اختلاف میان وراث، دادگاه ممکن است درخواست یک وراث را بپذیرد.

اگر بین وراث اختلاف وجود داشته باشد، ممکن است نیاز به حضور یا توافق همه آن‌ها باشد.

۲. طریق تقدیم درخواست
از طریق سامانه سامع (سامانه الکترونیکی قضایی):

بله، درخواست اعمال ماده ۴۷۷ را می‌توان از طریق سامانه سامع ثبت کرد.

کاربر باید در سامانه ثبت‌نام کرده و با احراز هویت، درخواست را به صورت الکترونیکی ارسال کند.

از طریق دفاتر قضایی:

متقاضی می‌تواند به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه و درخواست خود را ثبت کند.

همچنین می‌تواند به دادگاه صادرکننده رای مراجعه و درخواست کتبی ارائه دهد.

۳. مراحل درخواست اعمال ماده ۴۷۷
تقدیم درخواست کتبی یا الکترونیکی به دادگاه صادرکننده رای.

ذکر مشخصات رای قطعی و دلایل اعمال ماده ۴۷۷ (مثل فوت، جنون یا سلب صلاحیت یکی از اصحاب دعوا).

پیوست مدارک لازم (مثل گواهی فوت، حکم جنون یا سلب صلاحیت، مدارک اثبات وراثت).

رسیدگی دادگاه و صدور رای جدید در صورت احراز شرایط.

۴. مدارک مورد نیاز
تصویر رای قطعی قبلی.

مدارک اثبات وراثت (شناسنامه، گواهی انحصار وراثت).

مدارک مربوط به فوت، جنون یا سلب صلاحیت طرف دعوا.

در صورت اقدام توسط نماینده، وکالتنامه یا رضایتنامه سایر وراث.

نتیجه‌گیری:
یک وراث می‌تواند به نمایندگی از بقیه درخواست دهد در صورت داشتن مجوز قانونی.

هم از طریق سامانه سامع و هم دفاتر قضایی می‌توان درخواست را ثبت کرد.

بهتر است قبل از اقدام، از عدم اختلاف میان وراث اطمینان حاصل شود تا فرآیند سریع‌تر انجام شود.

در صورت نیاز به راهنمایی بیشتر، مشورت با یک وکیل پایه یک دادگستری توصیه می‌شود.

محمدمهدی قنبری
محمدمهدی قنبری
۱ سال پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۶۷ مشاوره موفق

با سلام و احترام

در پاسخ به سؤالات شما درباره نحوه درخواست اعمال ماده ۴۷۷ قانون آیین دادرسی کیفری (نه مدنی، زیرا ماده ۴۷۷ مربوط به قانون آیین دادرسی کیفری است و در امور مدنی کاربرد متفاوتی دارد)، توضیحات زیر ارائه می‌شود:

نحوه درخواست اعمال ماده ۴۷۷ توسط وراث
وراث می‌توانند به‌عنوان نمایندگان قانونی محکوم‌علیه (در صورت فوت وی) درخواست اعمال ماده ۴۷۷ قانون آیین دادرسی کیفری را ارائه دهند. این ماده به افرادی مانند محکوم‌علیه، وکیل یا نماینده قانونی او، همسر، وراث قانونی و وصی اجازه می‌دهد که درخواست اعاده دادرسی را مطرح کنند. برای این منظور، مراحل زیر باید طی شود:

تنظیم درخواست رسمی: درخواست باید خطاب به رئیس قوه قضاییه تنظیم شود و شامل مشخصات درخواست‌دهنده، شرح مختصر پرونده، شماره دادنامه قطعی، و دلایل خلاف شرع بین بودن رای باشد.

ارائه مدارک لازم: مدارک هویتی (شناسنامه و کارت ملی)، تصویر دادنامه قطعی، مستندات و ادله مبنی بر خلاف شرع بودن رای (مانند نظریات فقهی معتبر)، و در صورت وجود وکیل، وکالت‌نامه رسمی باید ضمیمه درخواست شود.

ارسال درخواست: درخواست می‌تواند مستقیما به دفتر رئیس قوه قضاییه یا از طریق دادگستری کل استان محل صدور رای قطعی ارسال شود. همچنین، امکان ارسال از طریق دفاتر خدمات قضایی نیز وجود دارد.

آیا یک نفر می‌تواند به نمایندگی از سایر وراث درخواست دهد؟
بله، یک نفر از وراث می‌تواند به نمایندگی از سایر وراث درخواست اعمال ماده ۴۷۷ را ارائه دهد، مشروط بر اینکه مدارک و مستندات لازم را ارائه کند و مشخصات خود را به‌عنوان نماینده قانونی ذکر نماید. قانون به وراث به‌صورت کلی اجازه ارائه درخواست را داده است و نیازی به حضور یا امضای تمام وراث نیست، مگر اینکه در عمل، مقام قضایی مدارک تکمیلی یا تایید سایر وراث را مطالبه کند. در صورتی که وکیل یا نماینده قانونی وجود داشته باشد، او نیز می‌تواند از طرف وراث اقدام کند، به شرط ارائه وکالت‌نامه رسمی.

آیا سامانه سامع درخواست اعمال ماده ۴۷۷ را می‌پذیرد؟
درباره سامانه سامع (درگاه یکپارچه ارتباطات مردمی قوه قضاییه)، گزارش‌ها و اطلاعات متناقضی وجود دارد. برخی منابع نشان می‌دهند که سامانه سامع برای ثبت درخواست‌هایی مانند اعمال ماده ۴۷۷ طراحی شده است و شهروندان می‌توانند با احراز هویت از طریق سامانه ثنا، درخواست خود را ثبت کنند. بر اساس آمار اخیر، در اردیبهشت ۱۴۰۳ تعداد ۵۲۱ درخواست اعمال ماده ۴۷۷ در این سامانه ثبت شده است که نشان‌دهنده امکان‌پذیری ثبت درخواست از این طریق است.

با این حال، برخی منابع دیگر تاکید دارند که امکان ثبت درخواست اعمال ماده ۴۷۷ در سامانه سامع وجود ندارد و متقاضیان باید به‌صورت حضوری به دادگستری کل استان مربوطه مراجعه کنند یا درخواست خود را از طریق دفاتر خدمات قضایی ارائه دهند.

با توجه به این تناقض، پیشنهاد می‌شود ابتدا به سامانه سامع مراجعه کرده و در صورت عدم امکان ثبت درخواست، به‌صورت حضوری یا از طریق دفاتر خدمات قضایی اقدام کنید. برای ورود به سامانه سامع، احراز هویت از طریق سامانه ثنا ضروری است و باید کد ملی و رمز ثنا را وارد کنید. در صورت نیاز به پیگیری حضوری، می‌توانید به دادگستری کل استان محل صدور رای یا اداره کل ارتباطات مردمی قوه قضاییه در تهران مراجعه کنید.

در نهایت، برای اطمینان از روند صحیح و افزایش شانس پذیرش درخواست، مشورت با یک وکیل متخصص در امور ماده ۴۷۷ توصیه می‌شود. اگر سؤال یا ابهام دیگری دارید، خوشحال می‌شوم راهنمایی کنم.

محمد بابادی ۴ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸ · ۳۲ مشاوره موفق

ماده ۴۷۷ قانون آیین دادرسی مدنی به وراث این اجازه را می‌دهد که در صورت وجود شرایط خاص، نسبت به حکم دادگاه درخواست تجدیدنظر بکنند. در زیر به سوالات شما پاسخ می‌دهم:
۱. درخواست اعمال ماده ۴۷۷: وراث برای درخواست اعمال ماده ۴۷۷ باید به صورت کتبی درخواست خود را تنظیم کرده و دلایل و مستندات خود را به آن الحاق کنند. این درخواست باید به دادگاهی که رای صادر کرده است، ارائه شود.

۲. نمایندگی وراث: در مورد اینکه آیا یک نفر می‌تواند به نمایندگی از بقیه وراث درخواست دهد، در عمل این امکان وجود دارد؛ اما به شرطی که آن شخص وکالت یا نمایندگی قانونی از سایر وراث داشته باشد. بهتر است که در درخواست، اسامی و مشخصات تمام وراث ذکر شود و همچنین مستندات وکالت نیز پیوست گردد.

۳. سامانه سامع: درخواست اعمال ماده ۴۷۷ به صورت الکترونیکی و از طریق سامانه‌های قضائی مانند سامانه سامع معمولا پذیرفته نمی‌شود و بهتر است درخواست به صورت کتبی و از طریق دفاتر قضائی ارائه شود، مگر اینکه اصلاحات جدیدی در سیستم‌های قضائی انجام شده باشد.

۴. زمان تقدیم درخواست: لازم به ذکر است که معمولا برای تقدیم درخواست اعمال ماده ۴۷۷ محدودیت زمانی وجود دارد و وراث باید در زمان مقرر اقدام کنند.
پیشنهاد می‌شود که قبل از اقدام، با یک وکیل مشورت کنید تا مطمئن شوید که تمام مراحل و الزامات قانونی را به درستی طی می‌کنید و حقوق شما به درستی احقاق می‌شود.

فاطمه صفایی پور  زمانی ۱ سال پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۹ مشاوره موفق

باسلام
برای درخواست اعمال ماده ۴۷۷ قانون آیین دادرسی مدنی، وراث می‌توانند به صورت جمعی یا به‌صورت فردی درخواست دهند. یکی از وراث می‌تواند به نمایندگی از سایر وراث درخواست را ارائه کند، اما باید مدارکی مبنی بر نمایندگی و تایید سایر وراث نیز ضمیمه درخواست شود.

در مورد سامانه سامع، این سامانه به‌طور خاص برای درخواست‌های قضائی طراحی نشده و بهتر است درخواست اعمال ماده ۴۷۷ در دفاتر قضائی و شعبه‌های مربوطه ثبت شود. در این مواقع، مراجعه به دفاتر قضائی و ثبت درخواست به صورت رسمی و حضوری، روند قانونی را تسهیل خواهد کرد.

نمایش ۲۳ پاسخ دیگر وکلا بستن پاسخ‌های بیشتر
سعیده کریم فر
سعیده کریم فر
۱ سال پیش

کارشناس حقوقی

۴٫۷ · ۴۰۴ مشاوره موفق

باسلام
یک نفر از وراث با وکالت‌نامه رسمی یا رضایت سایر وراث می‌تواند درخواست دهداما بهتر است همه وراث مشترکا اقدام کنند.سامانه سامع معمولا برای ماده ۴۷۷ استفاده نمی‌شود درخواست باید از طریق دفاتر خدمات قضایی یا دادگستری کل ثبت شود

حسن آرین پور ۱ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۲۱۰ مشاوره موفق

با سلام و عرض ادب ،هر یک از وراث به نسبت سهم خود می‌تواند دادخواست طرح نماید ولیکن برای سهولت اقدام تمامی وراث می‌توانند به یک وکیل دادگستری بابت طرح دادخواست و پیگیری وکالت دهند.

محمد محمدی
محمد محمدی تأیید‌شده
۹ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۳٬۴۱۱ مشاوره موفق

وقت بخیر
برای طرح آن باید به دادگستری کل مراجعه نمایید.

شیما کاتبی ۱ سال پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۲۰ مشاوره موفق

با سلام،هر یک از وراث به نسبت سهم خود می‌تواند دادخواست طرح نماید ولیکن برای سهولت اقدام تمامی وراث می‌توانند به یک وکیل دادگستری بابت طرح دادخواست و پیگیری وکالت دهند.

الهام دامغانی ثانی ۱ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۲٬۸۳۷ مشاوره موفق

با سلام هر وارث به میزان سهم خود می‌تواند اقدام نماید

مرتضی قمبر ۱ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۵ · ۸ مشاوره موفق

با درود و سلام
در صورتی که تعداد وراث زیاد باشد، امکان دارد یکی از وراث با داشتن وکالت از بقیه، به نمایندگی از دیگران درخواست اعمال ماده ۴۷۷ را ارائه دهد.
از طریق دفاتر خدمات قضایی اقدام کنید .

محبوبه سلبی
محبوبه سلبی تأیید‌شده
۱ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷ · ۳۷۹ مشاوره موفق

سلام در دفتر خدمات قضایی باید ثبت گردد و نمایندگی پذیرفته نمی شود

فرشته نوری ۱ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸ · ۳۱۶ مشاوره موفق

با سلام،هر وارث نسبت به سهم خود یا جمیعا توسط وکیل دادگستری،از طریق دفتر خدمات قضایی یا دادگستری کل اقدام شود

بهنام رفیعی ساران
بهنام رفیعی ساران تأیید‌شده
۷ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷ · ۳٬۳۷۸ مشاوره موفق

سلام

باید از طریق دادگستری کل اقدام نمایید

منصوره دلیلی ۱ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۹ مشاوره موفق

درود وقت بخیر هر یک از ورثه نسبت به سهم خویش می تواند دادخواست ۴۷۷ مطرح نماید اما برای طرح ان باید به دادگستری کل مراجعه نمایید.

محمد اکبری ۱ سال پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۱۱۰ مشاوره موفق

عرض سلام و احترام ، هر وراث به نسبت سهم خود می تواند اقدام کند.از طریق دفاتر خدمات قضایی اقدام فرمائید.

ایوب رشیدی ۱ سال پیش

کارآموز وکالت کانون وکلای دادگستری

۴٫۸ · ۳ مشاوره موفق

سلام
هر ورثه می تواند نسبت به سهم خود اقدام کند یا به وکالت از دیگر ورثه از طریق وکیل یا دفاتر خدمات قضایی اقدام نماید.

سجاد فرهادی ۱ سال پیش

کارشناس ارشد حقوق

۴٫۷ · ۱۷ مشاوره موفق

با سلام
برای سهولت در امر اعمال ماده۴۷۷ تمام وراث به یک وکیل وکالت دهند تا از طریق وکیل اقدام گردد

حسین مظاهری تهرانی ۱ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۱٬۸۵۱ مشاوره موفق

با سلام
هریک از وراث به نسبت سهم خود می تواند اقدام نماید.

محمدباقر سلیمانگلی ۳ هفته پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۸۴ مشاوره موفق

با سلام بله خیچ منعی ندارد ولی بهتر است وراث همگی اینکار را انجام دهند

ندا السادات روناسی ۴ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸ · ۱۷۱ مشاوره موفق

با سلام
هریک از وراث به نسبت سهم خود می تواند در این خصوص اقدام نماید.

مینا امیری ثانی ۱ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۴۷۶ مشاوره موفق

با درود
هر وارث تنها نسبت به سهم خود میتواند درخواست نماید

مرتضی حاتمی فر ۱ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۱۵۴ مشاوره موفق

درود در دفتر خدمات قضایی باید ثبت شود و نمایندگی پذیرفته نمیشود

سعید قیطانی ۱ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۷۵۶ مشاوره موفق

سلام
باید از طریق دادگستری کل استان مربوطه اقدام کنید

محمدرضا توکلی ۱ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۱٬۰۱۱ مشاوره موفق

با سلام هر یک از وراث می‌بایست به نسبت سهم خود اقدام کنند

سارا علیپور ۴ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷ · ۴۷۲ مشاوره موفق

سلام وقت بخیر
از طریق دادگستری کل اقدام نمایید

سارا جوربنیان ۱ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۵ · ۵ مشاوره موفق

با سلام
هر وارث تنها نسبت به سهم خود میتواند درخواست دهد.

زهرا فرج ۴ هفته پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۷۸ مشاوره موفق

سلام و احترام
از مشاوره تخصصی بهره بگیرید.

۱۸ وکیل متخصص کیفری آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید