بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

وصول مهریه از طریق اجرای ثبت یا دادگاه کدام روش بهتر است؟

پرسیده شده ۷ ساعت پیش ۲۰ پاسخ ثبت شده

با سلام. در حال حاضر مهریه خود را از طریق اجرای ثبت دریافت می‌کنم و ماهانه مبلغ ده میلیون تومان به من پرداخت می‌شود. در حالی که اگر از طریق دادگاه اقدام می‌کردم، احتمالاً سالانه فقط یک سکه دریافت می‌کردم. لطفاً راهنمایی کنید کدام روش مناسب‌تر است و چرا این تفاوت وجود دارد؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

بیشتر وکلا معتقدند ادامه وصول از طریق اجرای ثبت به دلیل سرعت، هزینه کمتر و احتمال تقسیط طولانی‌تر در دادگاه بهتر است، هرچند یک نظر نیز دادگاه را مناسب‌تر دانسته است.

این توصیه کلی است و مناسب بودن هر مسیر به شرایط مالی همسر و وضعیت توقیف اموال بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

ادامه وصول مهریه از طریق اجرای ثبت

در حال حاضر دریافت مهریه از طریق اجرای ثبت سریع‌تر و کم‌هزینه‌تر است. اگر پرونده را به دادگاه ببرید، به دلیل ادعای اعسار زوج، ممکن است مهریه تقسیط شود و اقساط سالانه بسیار کمتری دریافت کنید. در دادگاه میزان اقساط بر اساس توان مالی زوج تعیین می‌شود و قطعی نیست که شرایط بهتری رقم بخورد. بنابراین تا زمانی که وضعیت مالی زوج بررسی نشده است، تغییر مسیر از ثبت به دادگاه توصیه نمی‌شود.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۲۰ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۵ ساعت پیش
فاطمه شکیبایی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۲ مشاوره موفق

در مسیر دادگاه، اگر همسرتان دادخواست اعسار بدهد و دادگاه ناتوانی او از پرداخت یکجای مهریه را احراز کند، ممکن است حکم به پرداخت مهریه به‌صورت اقساط صادر شود.
اما نکته مهم این است که پرداخت یک سکه در سال، قاعده قانونی ثابتی نیست. میزان پیش‌قسط و اقساط مهریه با توجه به شرایط پرونده تعیین می‌شود و ممکن است در پرونده‌های مختلف متفاوت باشد.
در نظریه مشورتی شماره ۷/۱۴۰۰/۱۴۴۵ اداره کل حقوقی قوه قضاییه، امکان اجرای هم‌زمان دو پرونده در شرایطی پذیرفته شده است که مهریه به دو بخش تقسیم شده و هر بخش از مسیر جداگانه‌ای در حال وصول باشد.
بنابراین، پیش از طرح پرونده جدید در دادگاه، باید مشخص شود چه میزان از مهریه در پرونده اجرای ثبت مطالبه شده و چه میزان از آن باقی مانده است.

ابراهیم باقریان خوزانی ۶ ساعت پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۶۶ مشاوره موفق

سلام. اگر در حال حاضر از طریق اجرای ثبت ماهانه ۱۰ میلیون تومان دریافت می‌کنید و این مبلغ منظم پرداخت می‌شود، لزوما تغییر مسیر به دادگاه به نفع شما نیست.
تفاوت مبلغ پرداختی معمولا به میزان درآمد و اموال زوج، نحوه تقسیط و شرایط پرونده بستگی دارد؛ این‌طور نیست که دادگاه در همه پرونده‌ها صرفا سالانه یک سکه تعیین کند. اقساط مهریه با توجه به وضعیت مالی زوج و تصمیم مرجع رسیدگی تعیین می‌شود.
اگر زوج کارمند باشد، اجرای ثبت ممکن است از محل حقوق یا حساب‌های بانکی او مبلغ ماهانه وصول کند؛ در دادگاه نیز با توجه به ماده ۱۱ قانون نحوه اجرای محکومیت‌های مالی، میزان اقساط بر اساس توان مالی زوج تعیین می‌شود و امکان تعدیل اقساط وجود دارد.

محمود رئیسی ۶ ساعت پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۶۲ مشاوره موفق

با سلام
اینکه کدام مورد بهتر است بستگی به موقعیت زوج خواهد داشت ابنکه ایا زوج اموالی دارد و یا خیر ؟
در صورت درخواست در دادگاه ، در صورت عدم پرداخت اقساط و پیش قسط ، امکان درخواست صدور حکم جلب وجود خواهد داشت
به طور کلی درخواست در اجرای ثبت از بابت کمتر بودن هزینه و سریع تر بودن و. راحت تر بودن بهتر است در صورت درخواست در دادگاه ، بعد از صدور حکم قطعی محکومیت زوج به پرداخت مهریه ، زوج می‌بایست دادخواست اعسار از محکوم به را مطرح نماید

سیما حشمتی ۷ ساعت پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۱۴ مشاوره موفق

با سلام و احترام
اگر از طریق اجرای ثبت ماهانه ۱۰ میلیون تومان مهریه دریافت می‌کنید،
لزوما تغییر مسیر به دادگاه به نفع شما نیست.
در دادگاه، میزان اقساط با توجه به توان مالی زوج تعیین می‌شود و ممکن است کمتر یا بیشتر باشد
یک سکه در سال نیز قطعی نیست.
بنابراین، تا پیش از بررسی وضعیت مالی زوج و نحوه وصول فعلی، از تغییر مسیر خودداری کنید.

نمایش ۱۶ پاسخ دیگر وکلا بستن پاسخ‌های بیشتر
فاطمه زهرا رحیمی ۶ ساعت پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۱۹ مشاوره موفق

اگر از طریق اجرای ثبت ماهانه ۱۰ میلیون تومان دریافت می‌کنید و پرداخت‌ها منظم است، فعلا این روش می‌تواند به‌صرفه‌تر باشد؛ زیرا وصول مهریه از اموال و درآمد قابل توقیف زوج ممکن است سریع‌تر از تقسیط قضایی انجام شود. میزان اقساط دادگاه نیز به توان مالی زوج و شرایط پرونده بستگی دارد و الزاما یک سکه در سال نیست.

تهمینه جعفری زرمهری ۴ ساعت پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۲۸ مشاوره موفق

ادامه اجرای ثبت با پرداخت ماهانه ۱۰ میلیون تومان برای شما بسیار مناسب‌تر است، زیرا دادگاه در صورت اعسار همسر، حکم به پرداخت اقساط ناچیز (حتی سالانه یک سکه) می‌دهد و تفاوت از اختیار دادگاه در تعیین اقساط متناسب با توان مالی محکوم‌علیه و درخواست اعسار او ناشی می‌شود.

حمیدرضا مددی ۶ ساعت پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۲۴ مشاوره موفق

دادگاه و اجرای ثبت مزایا و معایب خودشون رو دارن.در اداره ثبت این ۱۰ تومان ثابت و رسیدگی سریعتر و کم هزینه تر است. در دادگاه فرایند طولانی تر است. از طریق دادگاه میتوانید با استناد به تمکن زوج درخواست تعدیل بزنید و ممکن است از این ۱۰ تومان بیشتر دریافت کنید.

سارا زینل زاده ۶ ساعت پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۲۶ مشاوره موفق

سلام و احترام
سیستم اجراییات ثبت با دادگاه کاملا متفاوت است ، اداره ثبت فقط اموال و وجوهات حساب بانکی زوج را بابت مهریه توقیف میکند و اینکه ماهانه ده میلیون پرداخت میشود احتمالا یک‌چهارم حقوق شوهر را توقیف کرده اند وگرنه اعسار و اقساط مهریه در اداره ثبت انجام نمی شود

هومن زمانی ۶ ساعت پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۴۱ مشاوره موفق

بطور کلی اگر شما از طرف مقابل اموال سراغ داشته باشید استیفای مهریه از راه اجرائیات ثبت بهتر است ولی چنانچه مالی از طرف شناسایی نشود باید دادخواست مطالبه ی مهریه ثبت کرده و منتظر رسیدگی دادگاه بمانیو ت پرونده حد اقل شش ماه بعد به اجرای احکام ارسال شود

محمدرضا محمدامینی ۶ ساعت پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۵ · ۱۴ مشاوره موفق

با سلام اجرای ثبت سرعت بیشتری دارد و اگر اموال غیر منقول داشته باشند سریع توقیف می‌شود ولی اگر مطمئن هستید مالی ندارند از طریق دادگاه اقدام کنید که بتوانید از اهرم های فشار بیشتری در اجرا مثل جلب استفاده کنید پس هر مسیر بستگی به وضعیت طرف دارد و دادن نسخه کلی کاملا اشتباه است .

محسن پورعلی ۶ ساعت پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۹۸ مشاوره موفق

درود و احترام.
اگر شوهر اموالی ندارد، فرق خاصی ندارد از کدام مسیر اقدام کنید. اجرا از طریق ثبت را دنبال کنید چرا که فرآیند رسیدگی قضایی طولانی است و نفع خاصی ندارد. موفق باشید.

فواد نصرتی ۵ ساعت پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰

انتخاب یکی از این دو مرجع وابسته به نوع اموال محکوم علیه داره با این توضیح که اگر زوج اموالی داشته باشه بهترین و سریعترین راه استفاده از ظرفیت ثبت اسناد است و اگر اموال قابل ثبتی نداشته باشه دادگاه ترجیح داره.

سعید محمودی ۳ ساعت پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

ببینید، وقتی از طریق اجرای ثبت ماهانه ۱۰ میلیون تومان دریافت می‌کنید و پرداخت‌ها منظم است، فعلا عجله‌ای برای تغییر روش نداشته باشید. هرچند یک سکه با قیمت فعلی ۲۶۰ میلیون تومان ارزش بیشتری دارد، اما ممکن است همسرتان بعد از پرداخت یک سکه، درخواست تعدیل اقساط بدهد؛ البته پذیرش این درخواست قطعی نیست. از طرفی، دادگاه هم الزاما سالی یک سکه تعیین نمی‌کند. بنابراین، قبل از تغییر مسیر، شرایط پرونده و امکان وصول مستمر مهریه را بررسی کنید؛ چون ملاک، دریافتی واقعی و قابل وصول شماست، نه صرفا مبلغ هر قسط.

الهام موسوی ۳ ساعت پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۷ مشاوره موفق

وجه برتری اجرای ثبت به دلیل فوریت در توقیف املاک و امکان ممنوع الخروجی موثر هست ولی در دادگاه بجهت امکان بازداشت زوج در صورت عدم پرداخت مهریه هست.

سمانه پیرانی ۷ ساعت پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۹ مشاوره موفق

اجرای ثبت بهتر است سریعتر و کم هزینه تر است
دادگاه ممکن است به دلیل اعسار تقسیط کند و سالانه کم بگیرد
پس همین اجرای ثبت را ادامه بده

زهره عظیمی ۶ ساعت پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

سلام. از هر دو طریق می شود اقدام کرد و میزان پرداختی مهریه به اداره ثبت و دادگاه ربطی ندارد بلکه به وضعیت مالی و دارائی و شغل زوج ارتباط دارد مگر اینکه اموالی غیر رسمی داشته باشد که از طریق دادگاه قابلیت پیگیری دارد . در ضمن امکان پیگیری از هر دو نهاد همزمان وجود ندارد مگر اینکه یا از ثبت انصراف بدهید یا بخشی از مهریه در ثبت و بخشی دیگه در دادگاه اقدام شود.

نازنین زهرا علیجانی ۱ ساعت پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۷ مشاوره موفق

درود.در دادگاه شرایط و اوضاع و احوال مالی شوهر در نظر گرفته شده و با توجه به آن اقساط مهریه و یا پرداخت سکه تعیین می شود و ممکن است در طول پرداخت با درخواست زوج ،تعدیل اقساط هم صورت بگیرد.همچنین نمی توان به صورت قطعی گفت رای دادگاه در خصوص پرونده شما، پرداخت سالانه یک عدد سکه می باشد .

مجتبی نصیری نیا ۴ ساعت پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۲۸ مشاوره موفق

مزیت اجرای ثبت در سرعت آن است. لیکن امکان بازداشت زوج وجود ندارد.

مقصود درویشی ۶ ساعت پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۶ مشاوره موفق

درود. اگر زوج دارای املاک غیرمنقول هست بهترین راه اداره ثبت. اکر فاقد مال میباشد بهترین راه دادگاه میباشدو از طریق اجرای احکام درخواست حکم جلب میگیرید.

علیرضا زرینه پور ۷ ساعت پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۳۶ مشاوره موفق

بادرود
از طریق دادگاه بهتر است

۲۴ وکیل متخصص مهریه آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید