خدمات
بنیاد وکلا

نحوه تعیین صلاحیت محلی دادگاه در دادخواست مطالبه وجه بر اساس محل انجام تعهد

پرسیده شده ۶ روز پیش۸ پاسخ ثبت شده

برای نصب و سرویس کولر از طریق یک آگهی اینترنتی با یک تعمیرکار توافق کردم و ایشان به منزل آمدند. مبلغ ۳۱ میلیون تومان به حساب ایشان واریز کردم، اما روز بعد کولر دچار خرابی شد. با وجود تماس‌های مکرر، از حضور مجدد و رفع عیب خودداری کرد. قصد ثبت دادخواست علیه ایشان را داشتم، اما در دفتر خدمات الکترونیک قضایی مشخص شد نشانی ثبت‌شده ایشان در سامانه ثنا مربوط به شهر دیگری است. با توجه به اینکه قرارداد کتبی منعقد نشده است، چگونه می‌توانم دادخواست را در حوزه قضایی محل انجام کار و تعهد به جریان بیندازم؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

میان وکلا درباره شهر صالح اختلاف نظر است؛ برخی دادگاه محل انجام تعهد یعنی شهر شما را صالح می‌دانند و برخی معتقدند دعوا باید در دادگاه محل اقامت خوانده رسیدگی شود.

اینکه دادگاه شهر شما صلاحیت داشته باشد یا شهر خوانده، بستگی به عنوان دقیق خواسته و نحوه اثبات محل انجام تعهد دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

تعیین دادگاه صالح در اختلاف با تعمیرکار

درباره تعیین شهر صالح میان وکلا اختلاف وجود دارد. برخی وکلا بر این باورند که طبق ماده ۱۳ قانون آیین دادرسی مدنی، چون تعمیر در منزل شما واقع شده، دادگاه محل انجام تعهد یعنی شهر خودتان صالح است و می‌توانید با ضمیمه کردن فیش واریز و پیام‌ها دادخواست بدهید. در مقابل، نظر دیگر این است که طبق ماده ۱۱ همان قانون، دادگاه محل اقامت خوانده صلاحیت دارد و دعوای مطالبه خسارت باید در شهر محل سکونت او رسیدگی شود، گرچه ثبت اولیه دادخواست از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی شهر خودتان امکان‌پذیر است.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۸ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر

سمانه پیرانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۱۶ نظر)

دادگاه محل انجام کار یعنی شهر خودتان صلاحیت دارد طبق ماده ۱۳ قانون آیین دادرسی مدنی در دعاوی قراردادی خواهان می‌تواند در محل انجام تعهد دادخواست بدهد تعمیر در منزل شما انجام شده پس همان‌جا ثبت کنید نشانی صحیح او را در دادخواست بنویسید و اگر نبود از دادگاه بخواهید از طریق ثنا ابلاغ شود فیش واریز و پیام‌ها را ضمیمه کنید

علیرضا زرینه پور

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۲۴ نظر)

بادرود
دادگاه مجل اقامت خوانده صالح به رسیدگی است .باید در آن شرح رسیدگی شود ولی امکان تقدیم دادخواست از شهر خودرا دارین

محمد کمالی شلوه سفلی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

سلام.حسب توافق شفاهی ایشان به تعهد خود عمل کرده لیکن بعدا خرابی حاصل شده لذا الزام به ایفای تعهد ممکن نمی باشد پس درشهرمحل تعمیر نمیتوان طرح دعوا نمود.دراین راستاشماباید مطالبه ی خسارت کرده ومطابق ماده۱۱ قانون آیین دادرسی مدنی عمل شده ودعوارا درمحل اقامت خوانده بایستی طرح نمایید

مهدی بخشی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

سلام وقت بخیر
دادگاه صالح دادگاه محل اقامت تعمیرکار است. اگر دادخواست رو به حوزه قضایی محل انجام کار بفرستید با احتمال خیلی زیاد با قرار عدم صلاحیت رو به رو میشید که اطاله دادرسی رو دربر داره.

نمایش ۴ پاسخ دیگر وکلا

سارا تک روستا

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۴۰ نظر)

سلام وقت بخیر ابتدا اظهارنامه بدهید در صورت عدم توجه،در محل خود دادخواست بدهید چرا که محل ایفای تعهد منزل شما بوده است

ابراهیم باقریان خوزانی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۱۸ نظر)

شما می‌توانید با استناد به ماده ۱۳ قانون آیین دادرسی مدنی، دادخواست را در حوزه قضایی محل انجام تعمیرات مطرح کنید؛ زیرا محل اجرای تعهد، منزل شما بوده است. اقامتگاه ثبت‌شده تعمیرکار در ثنا مانع این امر نیست.
قرارداد الزاماً نباید کتبی باشد؛ توافق شفاهی نیز معتبر است و با مجموعه ادله قابل اثبات است.از مشاوره تخصصی استفاده کنید

الهه دریائی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

طبق ماده ۱۳ قانون آیین دادرسی مدنی، می‌توانید به دلیل انجام تعهد در محل سکونت خود، دادخواست را در همان حوزه قضایی ثبت کنید. قرارداد کتبی ضروری نیست؛ رسید واریز، آگهی و پیام‌ها برای اثبات توافق قابل استناد است. درخواست خسارت و ارجاع به کارشناسی را نیز مطرح کنید.

علی فتحی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۱۲ نظر)

درود
در قراداد های شفاهی محل انعقاد قرارداد باید اثبات برسد، دادخواست را در دادگاه محل اقامت خود ثبت کنید در دادگاه به محل عقد استناد نمایید و شهود معرفی نمایید، النهایه پذیرش بر عهده مرجع قضایی رسیدگی کننده به پرونده است

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید

ابراهیم باقریان خوزانی

مشاوره از ۴۹۹٬۰۰۰ تومان