خدمات
بنیاد وکلا

مسئولیت پرداخت افت قیمت خودرو ناشی از تصادف و امکان تقسیط آن

پرسیده شده ۲ روز پیش۱۷ پاسخ ثبت شده

با سلام. پس از وقوع تصادف رانندگی، طرف مقابل دادخواستی به مبلغ ۱۳۰ میلیون تومان بابت افت قیمت خودرو علیه من ثبت کرده است. روند رسیدگی به این دعوا چگونه است؟ آیا من ملزم به پرداخت این مبلغ هستم و در صورت محکومیت، امکان پرداخت اقساطی آن وجود دارد؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

صرف طرح دادخواست شما را ملزم به پرداخت مبلغ ادعایی نمی‌کند و رقم نهایی را کارشناس تعیین خواهد کرد. همچنین خسارت افت قیمت تا سقف تعهدات بر عهده بیمه است و در صورت محکومیت قطعی به پرداخت مازاد، می‌توانید درخواست اعسار و تقسیط بدهید.

این یک روند کلی است اما وضعیت پرونده شما به سقف تعهد مالی بیمه‌نامه و نوع خودروی زیان‌دیده بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

نحوه رسیدگی به افت قیمت و امکان تقسیط آن

صرف ادعای طرف مقابل در دادخواست دلیلی بر الزام شما به پرداخت مبلغ سیزده میلیون تومان نیست و دادگاه موضوع را به کارشناس رسمی ارجاع می‌دهد تا با توجه به مدل و خسارت، افت واقعی تعیین شود. شرکت بیمه موظف به پرداخت خسارت افت قیمت تا سقف تعهدات مالی بیمه‌نامه است و شما می‌توانید شرکت بیمه را نیز به پرونده وارد کنید. چنانچه خسارت بیش از سقف بیمه باشد یا خودرو از نوع نامتعارف شناخته شود، مسئولیت پرداخت با مسبب حادثه خواهد بود. پس از قطعیت رای در دادگاه، در صورت نداشتن توانایی مالی می‌توانید با ثبت دادخواست اعسار تقاضای تقسیط مبلغ را مطرح کنید.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۱۷ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر

پریناز رشیدی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۶ نظر)

با سلام
به صرف ورود خسارت و تقدیم دادخواست شما مکلف به پرداخت نیستید اولا،چنانچه سقف تعهدات بیمه شما پوشش میدهد کلیه خسارات برعهده بیمه می‌باشد امکان مطالبه مازاد بر سقف تعهدات از مسبب حادثه وجود دارد دوما اگر خودرویی که به آن خسارت وارد شده جز خودروهای غیر متعارف موضوع تبصره سه ماده ۸ قانون بیمه اجباری باشد نه مسبب حادثه نه بیمه ملکف به پرداخت خسارت افت قیمت نیستید و خود راننده خودرو باید به بیمه بدنه خود برای جبران خسارت مراجعه نماید

الهه دریائی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

صرف طرح دادخواست، شما را ملزم به پرداخت ۱۳۰ میلیون تومان نمی‌کند. میزان افت قیمت باید توسط کارشناس رسمی تعیین و مسئولیت شما بر اساس میزان تقصیر مشخص شود. در صورت محکومیت و ناتوانی مالی نیز امکان درخواست اعسار و تقسیط محکوم‌به وجود دارد.

سارا زینل زاده

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۱۱ نظر)

سلام و احترام
طبق آخرین قوانین ، بیمه موظف به پرداخت خسارت افت قیمت می‌باشد و اگر سقف بیمه پر باشد و یا پرداخت نکند ، باید خودتان پرداخت کنید و میتوانید دادخواست اعسار مطرح نمایید در صورت پذیرش اعسار، امکان تقسیط آن وجود دارد

سید محمد صابری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۴ نظر)

درود
میزان ان توسط کارشناس تعیین می گردد
درصورت وجود بیمه نامه و پوشش مالی بیمه نیز می تواند مسئولیت داشته باشد

نمایش ۱۳ پاسخ دیگر وکلا

محمد مهدی نوفرستی

کارشناس حقوقی

۴٫۹(۸ نظر)

با سلام
با توجه با اینکه دادخواست ثبت گردیده ، محکومیت شما به مبلغ مذکور قطعی نیست .
اگر مبلغ 130 میلیون تومان توسط کارشناس تعیین شده باشد و دادگاه نیز به همان مبلغ مهر تایید بزند و رای صادر شود شما محموم به چرداخت خواهید بود ( البته بیمه نیز افت قیمت را قبول خواهد کرد ) . به صورت کلی اگر بیمه پرداخت ننماید شما مسئول پرداخت خواهید بود .
امکان ارائه دادخواست اعسار و تقسیط نیز هست .

امیر تاری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۱۳ نظر)

با درود
دادگاه رسیدگی خواهد کرد در صورت صدور حکم به مخکومیت شما ، میتوانید در فرجه قانونی بهتقاضای اعسار تقدیم دادگاه کنید

شیما دریکوند

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۲۹ نظر)

با سلام کاربر گرامی در صورتی که سقف بیمه داشته باشید این مبلغ از بیمه قابل وصول هست میتونید با روش های پیش بینی شده در قانون پای بیمه را به این پرونده باز کنید البته اگر از اول مخاطب قرار داده نشده است"اما چنانچه سقف بیمه شما پر باشد دادگاه میتونه شما رو به پرداخت این مبلغ محکوم کنه البته بعد از قطعیت رای و صدور اجراییه امکان طرح دعوای اعسار وجود دارد .

اسماعیل کبیری

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۱ نظر)

سلام . اولا بیمه مکلف است مبلغ افت قیمت را پرداخت کند . ثانیا شما میبایست دادخواست جلب ثالث به طرفیت شرکت بیمه طرح کنید . ثالثا قیمت نهایی با نظر کارشناس مشخص می شود

سارا تک روستا

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۴۰ نظر)

سلام وقت بخیر اگر بیمه پوشش ندهد شما باید پرداخت کنید بعد از صدور رای قطعی می توانید دادخواست اعسار بدهید

سعیده طاهری

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۱ نظر)

باسلام، سلام. صرف طرح دادخواست به معنای الزام شما به پرداخت مبلغ ۱۳۰ میلیون تومان نیست.
دادگاه معمولاً موضوع را به کارشناس رسمی دادگستری ارجاع می‌دهد تا میزان افت قیمت خودرو با توجه به نوع، مدل، سال ساخت، میزان خسارت و وضعیت خودرو تعیین شود.
در صورت محکومیت امکان ثبت دادخواست اعسار برای شما وجود دارد.

علی فتحی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۱۲ نظر)

سلام کاربر گرامی در صورت عدم پوشش بیمه پرداخت افت قیمت با مقصر حادثه است ،در صورت وجود شرایط می توانید بعد از صدور رأی قطعی اعسار بزنید

حمیدرضا مددی

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۱۹ نظر)

با توجه به سقف تعهد مالی راننده مقصر پرداخت میشود. در صورتی که سقف تعهدات کمتر از میزان خسارت باشد راننده مقصر باید پرداخت کند. در صورت پذیرش اعسار قابل تقسیط است.

حسین جعفرپیشه

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

با سلام
از دی ماه 1403 به بعد مسئولیت پرداخت خسارت کسر قیمت وسیله نقلیه برعهده شرکت بیمه گر قرار گرفته است

محمد نظامی وطن دوست

کارشناس حقوقی

۴٫۸(۴۴ نظر)

با سلام
دادگاه رسیدگی خواهد کرد در صورت صدور حکم مخکومیت شما ، میتوانید در فرجه قانونی دادخواست اعسار و تقسیط نمایید .

تهمینه جعفری زرمهری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۲۱ نظر)

روند رسیدگی با ارجاع به کارشناس رسمی برای تعیین افت قیمت و سپس صدور رأی است؛ شما فقط در صورت احراز تقصیر و به میزان کارشناسی‌شده محکوم می‌شوید و پرداخت اقساطی نیز با درخواست اعسار یا تقسیط از دادگاه قابل بررسی است.

سمانه پیرانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۱۶ نظر)

دعوای افت قیمت در شورای حل اختلاف یا دادگاه حقوقی رسیدگی میشود و به کارشناسی ارجاع میگردد
شما در صورت محکومیت باید بپردازید اما بیمه تا سقف تعهد مالی مسئول است و مازاد بر عهده شماست
پرداخت اقساطی پس از قطعی شدن حکم با دادخواست اعسار و ارائه استشهادیه عدم توانایی مالی ممکن است

محمد غلام حسینی نظری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۱۶ نظر)

با سلام
اولا مقدار افت قیمت توسط کارشناس تعیین می‌شود و صرف طرح دادخواست کافی نیست
دوما اگر شما بیمه داشته باید طبق قانون افت قیمت را نیز باید بیمه بپردازد و اگر سقف اعتبار شما پر شده باید یل خسارت بیش از آن باشد شما ملزم به پرداخت افت قیمت میباشید

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید

سید محمد صابری

مشاوره از ۵۰۰٬۰۰۰ تومان