بنیاد وکلا
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

شهادت متقابل شاکیان علیه متهم در دو پرونده مجزا چه اعتباری دارد؟

پرسیده شده
۲۱ پاسخ ۶۰

در یک درگیری مشترک، همسایگان و خویشاوندان آن‌ها علیه من و همسرم در دو پرونده جداگانه در دادسرا شکایت کرده‌اند. نگرانی من این است که شاکیان پرونده اول به نفع شاکیان پرونده دوم شهادت بدهند و بالعکس، با اینکه همه آن‌ها از ما شاکی هستند و ماجرا مربوط به یک صحنه واحد در تاریخ ۲۳ اسفند ۱۴۰۴ است. آیا چنین شهادت‌هایی در دادسرا معتبر است و اگر شهادت کذب بدهند، چه اقدامی می‌توان کرد؟

۲۱ + ۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

پاسخ بنیاد وکلا
پاسخ بنیاد وکلا

شاکی یک پرونده می‌تواند در پرونده دیگری به‌عنوان شاهد معرفی شود، اما طبق قانون مجازات اسلامی، شاهد باید فاقد نفع شخصی در موضوع باشد و قاضی موظف است جرح شاهد را بررسی کند. وقتی شاهد خودش در همان ماجرا طرف دعوا باشد، این تعارض منافع آشکار است و دادگاه می‌تواند شهادت را رد کند یا ارزش آن را کاهش دهد.

طبق قانون مجازات اسلامی، ادای شهادت کذب جرم مستقل است و قابل پیگرد کیفری می‌باشد.

برای دفاع مؤثر، همین ابتدا در لایحه دفاعیه به دادسرا اعلام کنید که شهود معرفی‌شده طرف شکایت در پرونده مقابل هستند و ذی‌نفع مستقیم محسوب می‌شوند. همچنین درخواست تجمیع هر دو پرونده را به‌دلیل وحدت موضوع و زمان مطرح کنید تا قاضی واحدی رسیدگی کند. اگر گواه بی‌طرفی دارید، از جمله همسایگان دیگر یا تصاویر دوربین مداربسته، فوری آن‌ها را جمع‌آوری و ارائه کنید.

این پاسخ توسط هوش مصنوعی تولید شده است. لطفاً توجه داشته باشید که ممکن است اطلاعات ارائه‌شده به‌طور کامل دقیق یا قابل اعتماد نباشد. توصیه می‌شود برای تأیید صحت اطلاعات، به مشاوره وکلای مجرب مراجعه کنید.

سلام

وجود خصومت دنیوی و پرونده قضایی بین شاهد و طرف دعوا مانع از پذیرش شهادت شهود می باشد و طبق توضیحات شما این اشخاص در پرونده های مزبور نمی توانند به نفع هم و به ضرر شما اقامه شهادت کنند و شما امکان جرح شهود را دارید

گفتگو با وکلای آنلاین ۷۵ وکیل آنلاین
پیشنهاد بنیاد وکلا
آنلاین
ملکی و املاک شرکت و کسب‌وکار ثبت اسناد و املاک قرارداد و تعهدات بانکی و مطالبات
شروع قیمت از
۸۴۰,۰۰۰ تومان
۶۹۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
آنلاین
بانکی و مطالبات خانواده ملکی و املاک قرارداد و تعهدات کیفری و جرایم خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۷۲۰,۰۰۰ تومان
۵۹۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
آنلاین
ملکی و املاک دیوان عدالت اداری کار و تأمین اجتماعی خانواده کیفری و جرایم خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۶۰۰,۰۰۰ تومان
۵۰۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
آنلاین
ملکی و املاک بانکی و مطالبات خانواده کیفری و جرایم قرارداد و تعهدات خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۷۲۰,۰۰۰ تومان
۵۹۸,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ملکی و املاک ارث و وصیت بانکی و مطالبات خانواده داوری و حل اختلاف خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۷۲۰,۰۰۰ تومان
۵۹۸,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
آنلاین
ملکی و املاک شرکت و کسب‌وکار خانواده قرارداد و تعهدات کیفری و جرایم خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۷۲۰,۰۰۰ تومان
۵۹۸,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
خانواده قرارداد و تعهدات کیفری و جرایم ملکی و املاک بانکی و مطالبات خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۶۶۰,۰۰۰ تومان
۵۵۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ملکی و املاک بانکی و مطالبات خانواده کیفری و جرایم قرارداد و تعهدات
شروع قیمت از
۶۶۰,۰۰۰ تومان
۵۴۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شرکت و کسب‌وکار ملکی و املاک خانواده داوری و حل اختلاف قرارداد و تعهدات
شروع قیمت از
۶۰۰,۰۰۰ تومان
۴۹۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ملکی و املاک بانکی و مطالبات خانواده قرارداد و تعهدات خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۵۸۰,۰۰۰ تومان
۴۷۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ارث و وصیت ملکی و املاک بانکی و مطالبات خانواده داوری و حل اختلاف
شروع قیمت از
۶۰۰,۰۰۰ تومان
۴۹۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ملکی و املاک بانکی و مطالبات خانواده کیفری و جرایم خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۶۰۰,۰۰۰ تومان
۴۹۸,۰۰۰ تومان
آنلاین
بانکی و مطالبات خانواده ملکی و املاک قرارداد و تعهدات کیفری و جرایم خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۴۲۰,۰۰۰ تومان
۳۴۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
خانواده ملکی و املاک قرارداد و تعهدات بانکی و مطالبات
شروع قیمت از
۵۴۰,۰۰۰ تومان
۴۴۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
خانواده بانکی و مطالبات قرارداد و تعهدات ملکی و املاک کیفری و جرایم خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۴۲۰,۰۰۰ تومان
۳۴۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
خانواده کیفری و جرایم ملکی و املاک قرارداد و تعهدات
شروع قیمت از
۴۲۰,۰۰۰ تومان
۳۵۰,۰۰۰ تومان
آنلاین
ملکی و املاک دیوان عدالت اداری کار و تأمین اجتماعی خانواده کیفری و جرایم خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۶۰۰,۰۰۰ تومان
۵۰۰,۰۰۰ تومان
آنلاین
ملکی و املاک شرکت و کسب‌وکار بانکی و مطالبات فضای مجازی و فناوری قرارداد و تعهدات
شروع قیمت از
۴۲۰,۰۰۰ تومان
۳۴۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
ملکی و املاک خانواده کیفری و جرایم قرارداد و تعهدات خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۴۲۰,۰۰۰ تومان
۳۴۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
ملکی و املاک شرکت و کسب‌وکار خانواده قرارداد و تعهدات کیفری و جرایم خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۷۲۰,۰۰۰ تومان
۵۹۸,۰۰۰ تومان
خانواده کیفری و جرایم ملکی و املاک قرارداد و تعهدات ثبت اسناد و املاک خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۴۲۰,۰۰۰ تومان
۳۴۹,۰۰۰ تومان
ملکی و املاک ارث و وصیت بانکی و مطالبات خانواده کیفری و جرایم خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۴۲۰,۰۰۰ تومان
۳۵۰,۰۰۰ تومان

بله امکان شهادت وجود دارد. در صورت شهادت کذب امکان شکایت وجود دارد

بسم تعالی
طی یک لایحه درخواست رسیدگی مشترک به پرونده ها را به دادیار یا بازپرس پرونده ابلاغ فرمایید در این صورت هر دو پرونده باهم ادقام شده و امکان شهادت به نفع دیگری وجود نخواهد داشت و اگر خصومت شخصی را بتوانید با مدارک و مستندات معتبر احراز فرمایید تاثیر بسزایی در حکم قاضی خواهد داشت .

باسلام،بله، صرف اینکه شخصی در پرونده دیگری شاکی است، لزوما مانع از ادای شهادت در این پرونده نیست؛ اما دادگاه یا دادسرا باید بی‌طرفی و اعتبار شهادت او را ارزیابی کند و شما می‌توانید به ذی‌نفع بودن و احتمال تبانی آنان اعتراض کنید.
اگر ثابت شود شخصی عمدا شهادت دروغ داده است، پس از احراز شرایط قانونی، امکان طرح شکایت کیفری بابت شهادت کذب علیه او وجود دارد.

با سلام،با توجه به مرتبط بودن دو پرونده تقاضای رسیدگی توام این دو پرونده را در یک شعبه واحد بدهید.امکان‌جرح شهود به علت ذی نفع بودن یا خصومت دنیوی هست.

سلام، اگر موضوع به گونه ای است که رسیدگی همزمان امکان دارد. درخواست رسیدگی توام کنید تا هیچکدام نتوانند در جایگاه شهود قرار بگیرند. حق شما نسبت به جرح شهود به دلیل خصومت هم پابرجاست.

ابتدا تقاضای رسیدگی دو پرونده با یک موضوع را در یک شعبه مطرح نمایید .
درصورت خصومت شخصی یا ذی نفع بودن سهود با توجه به کیفری بودن موضوع و شمول موارد جرح دفاعیات انجام دهید.
جهت تنظیم اوراق و جرح شهود و تنظیم لوایح و دفاعیات تماس گرفته یا پیام دهید🌹

وقت بخیر،
بهتر است این موضوع را درقالب یک لایحه به اطلاع دادیار پرونده برسانید و درخواست رسیدگی مشترک به پرونده ها را داشته باشید در این صورت کلیه شکات در یک رسیدگی قرارگرفته و امکان شهادت به نفع یکدیگر را نخواهند داشت، اللته اگر اظهارات کلیه شکات باعث اقناع وجدان قاضی شود نیازی به شهادت نخواهد بود.

سلام
اصولا شهادت آنها علیه شما معتبر نخواهد بود چرا که پرونده کیفری و نیز خصومت وجود دارد

با سلام
اگر شهود به‌دلیل رابطه خصومت یا نفع شخصی فاقد شرایط قانونی شهادت باشند، می‌توانید به اعتبار شهادت آنان اعتراض کنید و در صورت اثبات شهادت خلاف واقع، از آنان به اتهام شهادت کذب شکایت نمایید.

درود
شهادت شاکیان یک پرونده به نفع شاکیان پرونده دیگر، به‌خودی‌خود ممنوع یا فاقد اعتبار نیست؛ اما این شهادت‌ها به دلیل عدم بی‌طرفی، در معرض «جرح» (بی‌اعتبار کردن) قرار دارند و دادگاه با دقت بیشتری به آنها رسیدگی می‌کند.
البته شما هم در مقام دفاع می‌توانید از ابزارهای دفاعی استفاده بکنید مثلا جرح شاهد موفق و پیروز باشید

تشخیص اعتبار مودای شهادت بر عهده مقام قضایی است.
چنانچه شخصی شهادت کذب ادا نماید شما میتوانید از طریق شکایت کیفری موضوع را پیگیری نمایید

سلام و احترام
پیشنهاد میکنم جهت جرح شهود از مشاوره تخصصی بهره بگیرید.

سلام قاضی پرونده ذی نفع بودن آنها را در نظر می گیرد شما نیز به ایشان با استناد یادآور شوید درمورد شهادت کذب نیز باید شهادت کذب را اثبات کنید

سلام و درود
۱.با توجه به مطالب فوق جنابعالی حسب لایحه ای کلاسه پرونده و شرح ماوقع را به نظر مقام قضایی رسانده مطلوب حاصل خواهد شد.
۲.در مورد شهادت کذب نیز جرم مستقل بود مقابل پیگری میباشد‌.
موفق و پیروز باشید.

بازپرس باید ذی‌نفع بودن، خصومت و وجود نفع شخصی شاهد را در ارزیابی شهادت لحاظ کنند.در دادسرا هم درخواست کنید سوابق شکایت متقابل و رابطه شاکیان با یکدیگر بررسی شود. اگر کذب بودن شهادت آنها ثابت شود به اتهام شهادت می توان شکایت کرد.

سلام یکی از شرایط شاهد برای ادای شهادت نداشتن نفع شخصی و یا داشتن عداوت و خصومت با طرف مقابل هست در صورتیکه چنین شرایطی باشد شما میتوانید شهود را جرح کنید ...ضمن اینکه در خصوص درگیری و نزاع مقام قضایی به سایر دلایل و مدارک فیلم و گزارش ضابطین توجه میکند و اخذ اظهارات شهود هم ممکن هست برای روشن شدن ابعاد پرونده و اقناع وجدانی قاضی در اتخاذ تصمیم باشد

سلام
در صورتیکه شهود در پرونده دیگری ذی نفع باشند امکان ایراد به این امر وجود دارد همچنین در صورت تعارض و تناقض در اظهارات میتوانید ایراد نمایید

باسلام
اگر بتوانید ثابت کنید که شاهد عمدا برخلاف واقع شهادت داده است، امکان پیگیری وجود دارد. در این حالت می‌توانید:
در همان پرونده، تناقض‌های گفته‌های شهود را به بازپرس یا دادگاه گوشزد کنید و درخواست بررسی دقیق اظهارات آنان را مطرح کنید.
اگر دلایل کافی بر دروغ بودن شهادت وجود داشته باشد مثلا فیلم، صدای ضبط‌شده، اسناد یا شهادت افراد بی‌طرف،پس از آن می‌توانید نسبت به شهادت کذب نیز اقدام قانونی کنید.
اگر قرائنی بر هماهنگی قبلی شهود برای بیان مطالب خلاف واقع وجود داشته باشد، آن موضوع نیز می‌تواند در ارزیابی اعتبار اظهارات آنان مؤثر باشد

عرض سلام و احترام
شهادت‌های متقابل در دو پرونده جداگانه به‌طور خودکار بی‌اعتبار نمی‌شوند؛ دادسرا آنها را با ادله و جزئیات صحنه واحد می‌سنجد و در صورت تعارض، بررسی سخت‌گیرانه‌تر می‌کند. اگر بعدا عمدا خلاف واقع بودن روشن شود، می‌توانید برای تعقیب شاهد به اتهام شهادت کذب اقدام کنید؛ اما موفقیت معمولا وابسته به ادله عینی و مستندات تعارض با واقعیت است.

سلام
شاکیان هر پرونده از نظر قانونی می‌توانند در پرونده دیگر به‌عنوان شاهد معرفی شوند، اما به دلیل ذی‌نفع بودن، دادسرا و دادگاه باید شهادت آنان را با دقت و همراه سایر ادله ارزیابی کنند.
صرف شهادت اشخاصی که خود شاکی همان واقعه هستند، به‌تنهایی برای اثبات ادعا کافی نیست.
در صورت اثبات اینکه شاهد عمدا خلاف واقع شهادت داده است، می‌توان علیه وی شکایت کیفری با عنوان شهادت کذب مطرح کرد.
همچنین می‌توانید تعارض اظهارات، خصومت شهود و سایر دلایل بی‌اعتباری شهادت را در جریان رسیدگی به مرجع قضایی اعلام و درخواست بررسی دقیق آن را مطرح نمایید.
پیشنهاد می گردد از مشاوره تلفنی بهره مند شوید

با سلام شهادت آنها به جهت شکایتی که در دادگاه دیگری علیه شما دارند اعتبار قانونی شرایط شرعی شهادت را ندارد.

مشاوره‌های حقوقی مرتبط

۳۱,۹۸۹ مشاوره حقوقی کیفری تا کنون در بنیاد وکلا پاسخ داده شده
۲,۵۳۵ وکیل کیفری آماده ارائه خدمت در بنیاد وکلا