خدمات
بنیاد وکلا

شرایط برقراری و قطع مستمری بازماندگان سازمان تأمین اجتماعی در صورت ازدواج موقت

پرسیده شده ۲ روز پیش۱۷ پاسخ ثبت شده

این‌جانب خانمی مطلقه هستم که در حال حاضر مستمری پدر متوفای خود را از سازمان تأمین اجتماعی دریافت می‌کنم. قصد ازدواج موقت (صیغه) دارم؛ آیا انعقاد عقد موقت موجب قطع مستمری بنده خواهد شد یا خیر؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

میان وکلا اختلاف نظر وجود دارد؛ برخی معتقدند طبق قانون تنها ازدواج دائم و اشتغال مانع مستمری است و عقد موقت آن را قطع نمی‌کند، اما برخی دیگر هشدار می‌دهند که در صورت اطلاع سازمان احتمال قطع وجود دارد و باید استعلام گرفته شود.

این یک اختلاف در برداشت از قوانین است و رویهٔ شعبهٔ بیمهٔ شما می‌تواند وضعیت مستمری‌تان را تغییر دهد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

اختلاف نظر در قطع مستمری با عقد موقت

طبق متن صریح قانون حمایت خانواده، تنها ازدواج دائم و اشتغال موجب قطع مستمری فرزندان بازمانده است و به ازدواج موقت اشاره‌ای نشده است. به همین دلیل برخی وکلا عقد موقت را مانع دریافت مستمری نمی‌دانند زیرا نفقه نیز در آن الزامی نیست. با این حال، گروهی دیگر از وکلا معتقدند ممکن است سازمان تأمین اجتماعی در صورت اطلاع مستمری را قطع کند. به همین دلیل توصیه شده است قبل از هر اقدامی، استعلام کتبی از شعبه مربوطه انجام شود.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۱۷ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

انتخاب هوش مصنوعی

اللهیار نیازی

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۷ نظر)

درود؛ طبق بند ۳ ماده ۴۸ قانون حمایت خانواده، مستمری فرزند اناث تنها به دلیل «ازدواج دائم» یا «اشتغال» قطع می‌شود و عقد موقت شرعاً و قانوناً موجب قطع مستمری شما نخواهد شد.

سیما حشمتی

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۲۸ نظر)

با سلام واحترام
عقد موقت هم ممکن است موجب قطع مستمری دختر بازمانده شود
بنابراین قبل از ازدواج حتماً از شعبه تأمین اجتماعی استعلام کتبی بگیرید تا مستمری‌تان به خطر نیفتد.

نسرین عصیانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۷۶ نظر)

سلام بله در صورت اطلاع بیمه تامین اجتماعی مستمری شما قطع میشود

ویدا محمدخانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۱ نظر)

سلام
خیر در قانون صرفا ازدواج دائم و اشتغال را در نظر گرفته و راجع به ازدواج موقت مسکوت است

نمایش ۱۳ پاسخ دیگر وکلا

پانیذ قمشی بزرگ

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۱ نظر)

با سلام
اصولا عقد دائم باعث قطع شدن مستمری تامین اجتماعی می شود اما بهتر است قبل از اقدام حتما از سازمان تامین اجتماعی استعلام بگیرید تا بعدا دچار مشکل نشوید.

مجتبی پروانه سدهی

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

درود
ازدواج دائم موجب قطع مستمری دختر مطلقه می‌شود، اما در خصوص ازدواج موقت، با توجه به نبود تعهد قانونی به نفقه، به‌طور معمول قطع مستمری پیش‌بینی نشده است؛ با این حال، بهتر است پیش از اقدام موضوع را از سازمان تامین اجتماعی استعلام کنید.

رضا چگینی

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

باسلام
عقد موقت هم درصورت آگاهی سازمان تامین اجتماعی مانع از دریافت مستمری دختر مجرد میشود و پس از کشف موضوع توسط بیمه درصورت دریافت حقوق و مزایا در دوران تأهل قابل پیگرد قضایی ازسوی آن سازمان است.

محمود وکیلی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۱ نظر)

سلام
مستند به بند ۳ ماده ۴۸ قانون حمایت از خانواده برای فرزند مونث در صورت داشتن شغل و شوهر. حقوق مستمری تعلق نمی‌گیرد ولی ازدواج موقت، مستند به دادنامه ذیل الذکر، موجب قطع مستمری بازماندگان اناث بیمه شده متوفی نیست.
شماره دادنامه قطعی شعبه ۱۶ دیوان عدالت اداری:
9409970955600793
تاریخ دادنامه قطعی :
1394/05/17

سید مهدی حسینی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۰(۱ نظر)

اگر این ازدواج ثبت شود این امکان وجود دارد

عبدالمجید عبدی دزفولی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۵۸ نظر)

با درود
بله باستناد ماده ۴۸ از قانون حمایت از خانواده مصوب سال ۱۳۹۱ ازدواج موقت خانم مطلقه موجب خروج او از کفالت می شود.لذا نتیجتا منتج به قطع مستمری می شود.

امین ولی زاده

کارشناس حقوقی

۴٫۸(۳۱ نظر)

با درود، طبق قانون ازدواج موقت دختر مستمری بگیر مانع پرداخت حقوق مستمری بگیر نمی‌باشد

مهران خسروی میرحصاری

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۶ نظر)

با سلام مطابق قانون تامین اجتماعی در صورت ک عقد دائم صورت گیرد موجب قطع مستمری میباشد و در رابطه با عقد موقت قانون سکوت کرده است

سمانه پیرانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۲۱ نظر)

خیر عقد موقت به‌تنهایی موجب قطع مستمری بازماندگان نمی‌شود مگر اینکه در شناسنامه یا دفاتر رسمی ثبت شود و سازمان تأمین اجتماعی آن را به‌عنوان ازدواج جدید احراز کند

الهه دریائی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۱ نظر)

ازدواج موقت نیز اصولاً موجب قطع مستمری دختر از پدر متوفی می‌شود؛ زیرا شرط دریافت مستمری، نداشتن شوهر است.

محمد نصیری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۷(۱۵ نظر)

با سلام
بله، در مورد دختر بازمانده‌ای که مستمری پدر متوفی را دریافت می‌کند، ازدواج موقت نیز می‌تواند موجب قطع مستمری شود؛ زیرا شرط برخورداری از مستمری، نداشتن شوهر است. بنابراین پیش از انعقاد عقد موقت، حتماً از شعبه تأمین اجتماعی استعلام کتبی بگیرید تا با قطع مستمری و احتمال مطالبه مبالغ پرداخت‌شده مواجه نشوید.

علی فتحی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۱۳ نظر)

درود
ازدواج باعث قطع مستمری خواهد شد و در صورتیکه این امر را از بیمه مخفی شود بعد از اطلاع بیمه مکلف به بازپرداخت خواهید بود

فرح ناز سنگپور زنجانی

کارشناس حقوقی

با احترام
بله امکان قطع شدن مستمری وجود دارد لیکن قبل از انجام ازدواج از تامین اجتماعی پرس و جو کنید

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید

ویدا محمدخانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری۵٫۰(۱ نظر)