خدمات
بنیاد وکلا

توقیف اثاثیه منزل بابت مهریه و تکلیف زوج به تهیه مجدد وسایل جهت دعوای تمکین

پرسیده شده ۱ هفته پیش۲۷ پاسخ ثبت شده

با سلام، آیا دادگاه یا اجرای احکام می‌تواند وسایلی را که زوج برای زندگی مشترک خریده است، بدون رضایت وی بابت مهریه توقیف کرده و به زوجه تحویل دهد؟ همچنین در صورت وقوع این اتفاق، آیا دادگاه می‌تواند در پرونده الزام به تمکین و پس از کارشناسی منزل، مرد را ملزم کند مجدداً وسایل زندگی تهیه نماید؟ آیا از نظر قانونی مرد موظف به تهیه دوباره اثاثیه است؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

اموال زوج بابت مهریه قابل توقیف است، اما وسایل ضروری زندگی جزو مستثنیات دین بوده و می‌توان به توقیف آن‌ها اعتراض کرد. همچنین در دعوای تمکین، مرد مکلف است اثاثیه متعارف و متناسب با شأن زوجه را برای ادامه زندگی مهیا کند.

این قاعده کلی است اما نتیجه قطعی به این بستگی دارد که آیا وسایل توقیف‌شده از نظر دادگاه ضروری شناخته شوند یا خیر.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

توقیف اثاثیه منزل و تکلیف خرید مجدد برای تمکین

اثاثیه متعلق به مرد بابت مهریه قابل توقیف است، اما وسایل ضروری زندگی جزو مستثنیات دین به شمار می‌آید و مرد می‌تواند به توقیف آن‌ها اعتراض کند. توقیف وسایل به‌خودی‌خود مرد را موظف به خرید مجدد همان اموال نمی‌کند. با این حال، در دعوای تمکین تهیه مسکن و وسایل متعارف زندگی مشترک متناسب با شأن زن الزامی است و اجرای حکم تمکین منوط به وجود این امکانات خواهد بود.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۲۷ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

انتخاب هوش مصنوعی

ابراهیم باقریان خوزانی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۱۹ نظر)

اصولاً توقیف اثاثیه منزل بابت مهریه امکان‌پذیر است، اما مطابق ماده ۶۵ قانون اجرای احکام مدنی، وسایل ضروری زندگی جزو مستثنیات دین بوده و قابل توقیف نیستند.
همچنین اگر اثاثیه توقیف‌شده به زوجه تحویل شده باشد، این موضوع به‌خودی‌خود موجب ایجاد تکلیف قانونی جدید برای زوج به خرید مجدد تمام وسایل نمی‌شود.
اما در دعوای تمکین، دادگاه باید فراهم بودن مسکن متناسب با شأن زوجه و اثاث‌البیت متعارف را بررسی کند. بنابراین ممکن است اجرای حکم تمکین را منوط به تهیه وسایل ضروری زندگی کند.

تهمینه جعفری زرمهری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۲۲ نظر)

بله، اجرای احکام می‌تواند اموال زوج را در حدود قانون (با رعایت مستثنیات دین) بابت مهریه توقیف کند، اما تحویل وسایل به زوجه بدون طی تشریفات و در حد نیاز باید قانونی باشد؛ و در پرونده تمکین، اگر اثاثیه منزل توسط زوج یا اجرا خارج شود، دادگاه می‌تواند زوج را به تهیه مجدد وسایل متعارف زندگی مکلف کند.

زهرا فانی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۹ نظر)

هرچند عموما اجرتی احکام چنین کاری انجام می دهد ولی زوج‌می‌تواند به این‌که جزء مستثنیات دین است اعتراض نماید
چراکه حتی ور بحث مهریه‌ نیز می‌بایست مستثنیات دین لحاظ شود

سارا تک روستا

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۴۴ نظر)

سلام وقت بخیر
اجرای احکام می تواند اموال را توقیف کند اما زوج باید نسبت به آن اعتراض کند و بیان کند که اموال جزو مستثنیات دین می باشند،اگر جزو مستثنیات دین نباشد زوج مکلف است مجدد وسایل را خریداری کند

نمایش ۲۳ پاسخ دیگر وکلا

سیما حشمتی

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۲۸ نظر)

با سلام واحترام
وسایل متعلق به مرد هم بابت مهریه قابل توقیفه، البته با رعایت تشریفات قانونی و بررسی مالکیت. اما اگر وسایل ضروری زندگی توقیف شده و منزل فاقد امکانات لازم باشه، مرد طبق ماده ۱۱۰۷ قانون مدنی موظفه اثاث متناسب با شأن همسرش رو فراهم کنه؛ نه لزوماً تمام وسایل قبلی رو دوباره بخره.

ناهید نورعلی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۶ نظر)

اموال زوج بابت مهریه، با رعایت مستثنیات دین، قابل توقیف است. تهیه مسکن و اثاث متناسب با شأن زوجه بر عهده زوج است اما الزام به خرید مجدد تمام اثاث توقیف‌شده، بدون بررسی شرایط و نیازهای متعارف، مبنای قانونی ندارد.

رضا میرعرب

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۹ نظر)

با سلام
وسایل ضروری برای زندگی قابل توقیف نیستند مگر بعضاً ضروری تشخیص داده نشوند. در پرونده الزام به تمکین نیز مرد مکلف است وسایل را برای زندگی تهیه کند. اما نکته ای که ظاهراً در پرونده شما وجود دارد این است که اصل و ظاهر بر این است که وسایل زندگی تماماً برای زندگی ضرورت داشته و توقیف آنها امری است که باید در قبال آن دفاعیاتی به اجرای احکام ارائه نمایید.

زهرا فرج

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۳۲۸ نظر)

اثاثیه ضروری زوج، طبق ماده ۲۴ قانون نحوه اجرای محکومیت‌های مالی، جزو مستثنیات دین و غیرقابل توقیف است. همچنین الزام زوج به خرید مجدد اثاثیه، مستلزم وجود مبنای قانونی است؛ صرف توقیف قبلی، چنین تکلیفی ایجاد نمی‌کند.

مجتبی نصیری نیا

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۱۵ نظر)

تمام اموال زوج به جز مستثنیات بابت مهریه قابل توقیف است. وسایل زوج که برای زندگی می باشد از مستثنیات محسوب و قابل توقیف نیست.
تهیه وسایل زندگی بعنوان نفقه از وظایف زوج است.

علی غلامی

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

سلام. با رعایت مستثنیات دین می توان اموال زوج را بابت مهریه توقیف کرد.
تهیه وسایل زندگی وظیفه زوج است و جهت اجرای حکم تمکین باید محیط زندگی متناسب زوجه فراهم باشد و دادگاه می تواند فراهم کردن این شرایط را از زوج بخواهد.

سمانه پیرانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۲۱ نظر)

توقیف اثاثیه ضروری منزل بابت مهریه بدون رضایت زوج مجاز نیست چون مستثنیات دین است
تحویل مستقیم به زوجه هم بدون مزایده یا توافق زوج ممکن نیست
زوج می‌تواند اعتراض و رفع توقیف بخواهد
در پرونده تمکین زوج مکلف به تهیه مسکن و اثاثیه متعارف است
اگر اثاثیه نباشد دادگاه می‌تواند تهیه مجدد را الزام کند
این تکلیف نفقه است نه انتقال مالکیت به زوجه

میثم جعفری

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

با سلام بله در عمل اجرای احکام میتوند وسایل را توقیف کند ولی زوج میتواند اعتراض کند نسبت به مستثنیات دین در صورت عدم تحقق مستثنیات زوج الزام به تهیه مجدد وسایل جهت تمکین خواهد شد

علیرضا زرینه پور

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۲۴ نظر)

بادرود
اگر فاکتور به نام زوج باشد از مستثیات دین است امکان توقیف بابت بدهی نیست ومرد ملزم است بعداز تهیه منزل ولوازم زندگی نسبت به درخواست تمکین اقدام نماید

نسیم روشنفکر

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۲۰ نظر)

امکان توقیف وسائل منزل وجود دارد وبرای دادخواست به تمکین شما باید یک منزل ور حد شأن ومنزلت زوجه با وسایل زندگی تهیه کنید

ندا نظری قهنویه

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۴۲ نظر)

بله می‌تواند توقیف اثاث منزل و تحویل به زوجه شود رضایت زوج تاثیر ندارد و در پرونده تمکین اسباب زندگی بایستی تهیه شود

مهدیه معتمدی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۹ نظر)

سلام
زوج باید ابتدا در اجرای احکام به توقیف اثاث ضروری منزل اعتراض کند و با ارائه فاکتور خریدم شهادت شهود و مدارک سکونت مشترک مستثنیات دین بودن وسایل را
درخواست کند. اگر وسایل آزاد نشدند در پرونده تمکین نیز می‌تواند ثابت کند که قبلاً منزل و اثاث متناسب را تهیه کرده و توقیف آن‌ها نباید خودبه‌خود به معنای الزام او به خرید مجدد تمام وسایل باشد.

حدیث محمودی

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۴۱ نظر)

سلام اگر وسایل مورد توقیف جور مستنثبات دین نباید زوج موظف است برای ادامه زندگی آنها را تهیه نماید ولی اگر جزو مستنثبات دین باشد می تواند به این مورد اعتراض کند

علیرضا ریاحی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۱۷ نظر)

تهیه اثاث البیت جهت تمکین درصورتی که زوجه جهیزیه رارببرد یا وسائلی که مرد خریداری کرده توقیف کند با مرد است

اسماعیل کبیری

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۱ نظر)

سلام . اصولا اموال متعلق به مرد قابل توقیف است البته با رعایت مستثنیات دین . اگر اموال توقیفی شامل مستثنیات دین نباشد توقیف مشکلی ندارد اما تحویل به زوجه به نظر ایراد قانونی دارد البته علت تحویل باید بررسی شود .
اگر اثاثیه توقیفی به طور کل از ملکیت شما خارج شود و بابت بخشی از مهریه متعلق حق زوجه قرار بگیرد شما می بایست مجددا جهت اجرای حکم تمکین وسایل مورد تایید کارشناس را تهیه کنید

علی قاسمی

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۱ نظر)

زوج میتواند بحث مستثنیات دین را مطرح کند اما در مجوع چنانچه وسایل خارج شوند دادگاه میتواند مجددا زوج را به تهیه وسایل زندگی ملزم کند

پریناز رشیدی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۷ نظر)

با سلام
توقیف اموال متعلق به زوج برای پرداخت مهریه قانونی است؛ اما اگر وسایل مستنداً متعلق به زوج باشد، زوجه نمی‌تواند آن‌ها را برای خود بردارد، مگر اینکه وسایل متعلق به زوجه یا مهریه باشد.

در مورد اثاثیه، اگر اثاثیه با حکم دادگاه (به عنوان بخشی از نفقه یا لوازم زندگی) به زوجه تحویل داده شده باشد، زوج موظف است با توجه به استطاعت، مجدداً آن‌ها را تهیه کند، تهیه مسکن و اثاثه ضروری جزء تکالیف زوج در قبال زندگی مشترک است و در صورت قصور، زوجه می‌تواند از طریق دادگاه مطالبه کند.

علی فتحی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۱۴ نظر)

درود
وسایل زندگی مشترک بابت مهریه قابل توقیف نمی باشد و جزو مستثنیات دین محسوب می‌شود

زهره عظیمی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

سلام. زوجه می تواند تمام اموال و دارائی زوج را برای مهریه خود معرفی و توقیف کند ولی با رعایت مستثنیات دین. وسائل اولیه زندگی و اثاث البیت اگر توسط زوج تهیه و جهیزیه زوجه نباشد جزء مستثنیات دین هست و در صورت توقیف زوج حق اعتراض دارد و در صورت پذیرش قاضی از توقیف خارج می شود.
در هر حال زوج وظیفه دارد منزل و اثاث البیت را جهت زندگی مشترک تهیه کند.

مهدی اکبری

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۱ نظر)

سلام وسائل منزل چنانچه مورد نیاز و درشان باشند مستثنیات دین تلقی می‌شود و چنانچه دادگاه مستثنیات نداند نمی‌تواند تحت هیچ شرایطی مرد را ملزم به تهیه همان وسایل نماید زیرا آنان را در تصمیم قبلی مورد نیاز ندانسته است

طیبه اصغری

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۳۱ نظر)

درود
اجرای احکام میتواند اموال زوج را بابت مهریه ی زوجه توقیف کند و اگر زوجه استرداد جهیزیه را انجام دهد ، زوج برای الزام به تمکین ملزم به تهیه ی مسکن و وسایل متعارف زندگی است

اللهیار نیازی

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۷ نظر)

بله، وسایلی که جزء مستثنیات دین نیستند قابل توقیفند و در صورت خروج آن‌ها از منزل، زوج همچنان برای تأمین تمکین زوجه ملزم به تهیه اثاثیه متعارف است.

الهه دریائی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۱ نظر)

توقیف اثاثیه بابت مهریه با رعایت تشریفات قانونی امکان‌پذیر است، اما تحویل مستقیم آن به زوجه لزوماً قانونی نیست. مرد مکلف به تهیه مجدد تمام وسایل نیست؛ ولی طبق ماده ۱۱۰۷ قانون مدنی باید اثاث ضروری و متناسب برای زندگی مشترک را فراهم کند.

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید

زهرا فانی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه۵٫۰(۹ نظر)