بنیاد وکلا
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

تهاتر مطالبات توسط شخص ثالث بدون رضایت طلبکار در اجرای احکام چه حکمی دارد؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۳۷

در یک پرونده حقوقی و مالی، از شخص الف بابت تأخیر در تأدیه و رد مال شکایت کرده‌ام و شخص ب نیز از من بابت سفته شکایت کرده است؛ هر دو پرونده منجر به محکومیت قطعی شده‌اند. مطالباتم از شخص الف را با مصالحه در شعبه حقوقی دادگاه به شخص ب منتقل کرده‌ام. اکنون شخص الف از زندان لایحه‌ای ارائه داده و مدعی تهاتر بدهی با شخص ب شده و درخواست آزادی دارد، در حالی که هیچ وجهی پرداخت نشده و رد مال هنوز تسویه نشده است. آیا شخص ثالث می‌تواند بدون رضایت من با محکوم‌علیه تهاتر کند؟ چگونه می‌توانم این لایحه را ابطال و محاسبه تأخیر تأدیه رد مال را به جریان بیندازم؟

مشاهدهٔ ۸ پاسخ وکلا

پاسخ خودکار هوش مصنوعی

تولیدشده با هوش مصنوعی بنیاد وکلا — پاسخ وکیل نیست

این متن را هوش مصنوعی نوشته است و ممکن است دقیق یا کامل نباشد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامهٔ همین صفحه آمده است.

تهاتری که شخص الف ادعا کرده قانوناً معتبر نیست، زیرا تهاتر فقط بین دو طرفی امکان‌پذیر است که هر دو در عین حال هم طلبکار و هم بدهکار یکدیگر باشند؛ پس از انتقال مطالبه به شخص ب، رابطه مستقیم بدهکاری بین شخص الف و شخص ب برقرار نیست و این انتقال نیز با مصالحه رسمی در دادگاه انجام شده است.

طبق قانون مدنی، تهاتر زمانی محقق می‌شود که دو نفر در مقابل یکدیگر هم طلبکار و هم مدیون باشند و موضوع هر دو دین از یک جنس باشد؛ همچنین رد مال تا زمان پرداخت کامل، تأخیر تأدیه روز‌شمار محاسبه می‌شود و پرونده پیش از تسویه کامل قابل مختومه شدن نیست.

بلافاصله به شعبه اجرای احکام مراجعه و به‌صورت کتبی اعتراض رسمی به پذیرش تهاتر و مختومه شدن پرونده را ثبت کنید؛ در اعتراض تصریح کنید که مطالبه رسماً به شخص ب منتقل شده، رابطه مستقیم بین الف و ب وجود ندارد، و رد مال هنوز پرداخت نشده است؛ در صورت عدم پذیرش اعتراض، می‌توانید از طریق دادگاه صادرکننده حکم، درخواست رسیدگی به اعتراض بر اجرای حکم را مطرح کنید.

۸ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

کامل‌ترین پاسخ

این پاسخ به‌صورت خودکار و بر اساس میزان جزئیات در ابتدا آمده است، نه به‌عنوان تأیید محتوای آن.

اصل بر این است که تهاتر قهری موضوع مواد ۲۹۴ و ۲۹۵ قانون مدنی، مستلزم تقابل دو دین هم‌جنس و حال، میان همان اصحاب حق است؛
بنابراین شخص الف نمی‌تواند صرفا با استناد به رابطه مالی خود با شخص ب، سقوط محکوم‌به شما را ادعا کند.
با انتقال طلب شما از الف به ب به موجب صلح قضایی، سمت داین و آثار طلب نیز حسب مفاد صلح به منتقل‌الیه منتقل شده است.

بنابراین ادعای تهاتر باید با ارائه دلیل مثبت وجود دین متقابل و تحقق شرایط قانونی تهاتر اثبات شود و صرف ادعای محکوم‌علیه هیچ اثر مسقطی ندارد.
به اجرای احکام اعلام کنید هیچ‌گونه ابراء، وفای به عهد، تهاتر یا اسقاط محکوم‌به از سوی شما واقع نشده است.

همچنین تاکید شود که حکم قطعی و لازم‌الاجرا جز از طرق قانونی سقوط تعهد، قابل بی‌اثر شدن نیست.

در خصوص رد مال، تا تحقق پرداخت یا اثبات یکی از اسباب قانونی سقوط تعهد، ذمه محکوم‌علیه مشغول باقی است.
خسارت تاخیر تادیه نیز، در صورت اجتماع شرایط ماده ۵۲۲ قانون آیین دادرسی مدنی، تا زمان پرداخت قابل محاسبه و مطالبه است.

درخواست کنید اجرای احکام، ادعای تهاتر را بدون احراز شرایط قانونی آن ترتیب اثر نداده و عملیات اجرایی را ادامه دهد.

همچنین تقاضای محاسبه مجدد محکوم‌به و خسارت تاخیر تادیه تا تاریخ پرداخت واقعی و اصلاح مانده بدهی را مطرح کنید.

در صورت صدور تصمیم برخلاف این مراتب، حسب مورد می‌توان نسبت به آن اعتراض و درخواست رسیدگی قضایی به ادعای تهاتر را مطرح نمود.

گفتگو با وکلای آنلاین ۷۵ وکیل آنلاین
پیشنهاد بنیاد وکلا
آنلاین
ملکی و املاک شرکت و کسب‌وکار خانواده قرارداد و تعهدات کیفری و جرایم
شروع قیمت از
۹۵۰,۰۰۰ تومان
۷۹۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ملکی و املاک شرکت و کسب‌وکار ثبت اسناد و املاک قرارداد و تعهدات بانکی و مطالبات
شروع قیمت از
۹۵۰,۰۰۰ تومان
۷۹۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ثبت احوال و هویت ملکی و املاک بانکی و مطالبات خانواده کیفری و جرایم خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۸۴۰,۰۰۰ تومان
۶۹۷,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
آنلاین
ملکی و املاک دیوان عدالت اداری کار و تأمین اجتماعی خانواده کیفری و جرایم خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۸۲۰,۰۰۰ تومان
۶۷۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ملکی و املاک ارث و وصیت بانکی و مطالبات خانواده کیفری و جرایم
شروع قیمت از
۷۸۰,۰۰۰ تومان
۶۴۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
خانواده قرارداد و تعهدات کیفری و جرایم ملکی و املاک بانکی و مطالبات خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۷۸۰,۰۰۰ تومان
۶۴۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ملکی و املاک خانواده کیفری و جرایم دیوان عدالت اداری کار و تأمین اجتماعی خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۸۴۰,۰۰۰ تومان
۶۹۸,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ارث و وصیت ملکی و املاک بانکی و مطالبات خانواده داوری و حل اختلاف
شروع قیمت از
۶۰۰,۰۰۰ تومان
۴۹۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شرکت و کسب‌وکار ملکی و املاک خانواده داوری و حل اختلاف قرارداد و تعهدات
شروع قیمت از
۶۰۰,۰۰۰ تومان
۴۹۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
بانکی و مطالبات خانواده ملکی و املاک قرارداد و تعهدات کیفری و جرایم خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۷۸۰,۰۰۰ تومان
۶۴۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ملکی و املاک بانکی و مطالبات خانواده کیفری و جرایم قرارداد و تعهدات خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۷۸۰,۰۰۰ تومان
۶۴۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ملکی و املاک بانکی و مطالبات خانواده کیفری و جرایم خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۶۰۰,۰۰۰ تومان
۴۹۸,۰۰۰ تومان
بانکی و مطالبات جرایم علیه امنیت کشور ملکی و املاک کیفری و جرایم
شروع قیمت از
۶۰۰,۰۰۰ تومان
۴۹۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
ملکی و املاک شرکت و کسب‌وکار خانواده قرارداد و تعهدات کیفری و جرایم
شروع قیمت از
۹۵۰,۰۰۰ تومان
۷۹۰,۰۰۰ تومان
خانواده سربازی و نظام وظیفه اجرای احکام کیفری و جرایم ملکی و املاک
شروع قیمت از
۴۲۰,۰۰۰ تومان
۳۵۰,۰۰۰ تومان
ثبت احوال و هویت ملکی و املاک بانکی و مطالبات خانواده کیفری و جرایم خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۸۴۰,۰۰۰ تومان
۶۹۷,۰۰۰ تومان
آنلاین
ملکی و املاک فضای مجازی و فناوری خانواده کیفری و جرایم جرایم علیه اشخاص
شروع قیمت از
۴۲۰,۰۰۰ تومان
۳۴۹,۰۰۰ تومان
خانواده کیفری و جرایم ملکی و املاک قرارداد و تعهدات
شروع قیمت از
۶۶۰,۰۰۰ تومان
۵۴۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
خانواده ملکی و املاک قرارداد و تعهدات بانکی و مطالبات
شروع قیمت از
۵۴۰,۰۰۰ تومان
۴۴۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
ملکی و املاک بانکی و مطالبات خانواده کیفری و جرایم
شروع قیمت از
۵۴۰,۰۰۰ تومان
۴۴۹,۰۰۰ تومان
خانواده کیفری و جرایم قرارداد و تعهدات ملکی و املاک
شروع قیمت از
۵۴۰,۰۰۰ تومان
۴۴۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
خانواده بانکی و مطالبات قرارداد و تعهدات ملکی و املاک کیفری و جرایم خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۶۰۰,۰۰۰ تومان
۴۹۸,۰۰۰ تومان

پرونده‌ی شما جزئیات خودش را دارد؛ با یک وکیل اجرای احکام صحبت کنید

پاسخ‌های این صفحه کلی هستند و برای آشنایی نوشته شده‌اند. ۸۳۹ وکیل با تخصص در این حوزه در بنیاد وکلا عضو هستند.

  • نوع و مدت مشاوره را خودتان انتخاب می‌کنید
  • هزینه را پیش از پرداخت می‌بینید
  • هزینهٔ تماس روی شما نیست

ثبت‌نام لازم نیست؛ فقط شمارهٔ موبایل، آن هم فقط برای همین مشاوره.

خیر، صرف ارائه لایحه از سوی شخص «الف» موجب تهاتر یا سقوط بدهی او نمی‌شود. با توجه به اینکه طلب شما از «الف» به «ب» منتقل شده، سمت و مفاد دقیق صلح‌نامه و نحوه انتقال طلب تعیین‌کننده است.
تهاتر نیز شرایط قانونی خود را دارد و صرف ادعای بدهکار، بدون تحقق شرایط تهاتر و احراز آن توسط مرجع قضایی، موجب آزادی محکوم‌علیه نمی‌شود.
به اجرای احکام اعلام کنید که هیچ وجهی بابت رد مال دریافت نشده و با ارائه صلح‌نامه و مدارک انتقال طلب، تقاضای ادامه عملیات اجرایی و محاسبه خسارت تاخیر تادیه را مطرح کنید.
اگر مبنای رد مال، حکم کیفری باشد، نحوه محاسبه خسارت تاخیر نیز باید با متن دقیق حکم و مبنای قانونی آن تطبیق داده شود.

شخصی که بدهکار شماست باید از مسیر اجرای احکام دادگاه دین خودش را به شما پرداخت کند و برای این کار می تواند با هر شخص دیگری توافق کند که بدهکاری هایش را تقبل کند یا قرض کند. مهم این است که مطالبات شما وصول شود. در خصوص پردخت ضرر و زیان و خسارت تاخیر تادیه هم اگر در متن رای دادگاه آمده باشد اجرای احکام محاسبه می کند ولی اگر در رای نیامده باشد باید دادخواست جداگانه بدهید و رسیدگی بشود.

با توجه به اینکه مطالباتتان را منتقل نموده‌اید، شخص انتقال گیرنده حق هرگونه کاری از جمله تهاتر یا حتی بخشش را دارد و نیازی به رضایت شما نیست.
اما برای آزادی از زندان علاوه بر اینکه مطالبات شخص انتقال گیرنده را باید پرداخت کرده باشد و یا رضایت وی را جلب نموده باشد، باید رد مال را نیز انجام دهد.
در ضمن شما نیز پس از انتقال مطالبات به ب باید از ایشان رضایت و سند برائت ذمه دریافت نمایید.

اگر مطالبات شما از شخص الف به موجب مصالحه و توافق معتبر به شخص ب منتقل شده باشد شخص الف نمیتواند بدون وجود شرایط قانونی و رضایت صاحب حق جدید ادعای تهاتر کند و صرف ادعای تهاتر هم باعث سقوط بدهی یا آزادی او نمیشود بهتر است با ارائه توافقنامه و رای دادگاه به شعبه اجرا اعتراض کنید و درخواست رد ادعای تهاتر و ادامه عملیات اجرایی و محاسبه خسارت تاخیر تادیه را بدهید البته اگر شرایط قانونی تهاتر وجود داشته باشد باید جداگانه بررسی شود

تهاتر از سوی شخص ثالث معتبر نیست طرفین دعوا میتوانند نسیت به یکدیگر تهتر نمایند.

با عنایت به اطلاعات محدود می‌توان گفت ، واقعه حقوقی صورت گرفته تهاتر نیست بلکه یک رابطه قراردادی و یا انتقال دین بوده است و بدون مطالعه دقیق دادنامه صادره و پرونده اجرایی نمیتوان به طور قطع اعلام نظر نمود

تهاتر طبق قانون شرایط خاصی را میطلبد عمل شما بیشتر شبیه ب توافق و انتقال دین است ن تهاتر .

هیچ‌کدام از این پاسخ‌ها دقیقاً پروندهٔ شما نبود؟

پاسخ‌های عمومی، مدارک و تاریخ‌ها و شرایط خاصِ شما را نمی‌بینند. در یک مشاورهٔ تلفنی، وکیل روی همین پرونده با شما صحبت می‌کند و قدم بعدی را مشخص می‌کند.

ثبت‌نام لازم نیست؛ فقط شمارهٔ موبایل، آن هم فقط برای همین مشاوره.

پرسش حقوقی خودتان را بپرسید

پرسش خود را ثبت کنید تا وکلای بنیاد وکلا پاسخ بدهند — ثبت پرسش رایگان است. ثبت پرسش حقوقی

پربازدید در همین موضوع

بیشتر بخوانید