بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

تقسیم ارث چگونه انجام میشود؟

پرسیده شده ۶ سال پیش ۵ پاسخ ثبت شده

سلام و عرض و ادب ما نزدیک ۸ هکتار زمین در دهات داریم از بابا بزرگمون ارث مونده ۳ تا عمه دارم که یکیش فوت شده و بابای من هم فوت شده حالا بخواییم اینو تقسیم کنیم چطور تقسیم میشه بین ورثه ها ممنون میشم جواب بدین

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

تقسیم ارث به این بستگی دارد که پدر و عمه شما قبل از پدربزرگ فوت کرده‌اند یا بعد از او؛ در صورت فوت بعد از پدربزرگ، سهم پسر دو برابر دختر خواهد بود و سهم پدر به شما می‌رسد.

این نحوه تقسیم در حالتی است که تقدم و تأخر زمان فوت افراد مشخص باشد و وضعیت حیات آن‌ها در زمان فوت پدربزرگ نتیجه را تغییر می‌دهد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

نحوه تقسیم سهم‌الارث زمین پدربزرگ

ابتدا باید گواهی انحصار وراثت برای مشخص شدن وراث و ماترک اخذ شود. شرط اصلی ارث بردن پدر و عمه این است که در زمان فوت پدربزرگ زنده بوده و بعد از او فوت کرده باشند، زیرا اگر زودتر فوت کرده باشند ارثی به آن‌ها تعلق نمی‌گیرد. در صورت استحقاق ارث، تقسیم بین فرزندان متوفی بر مبنای سهم پسر دو برابر دختر انجام می‌شود و سهم اختصاص‌یافته به پدرتان، مجدداً بین شما و سایر خواهران و برادرانتان تقسیم خواهد شد.

منابع: قانون مدنی، مواد ۸۶۱ به بعد

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۵ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۶ سال پیش
حسین باقرزاده ثمرین

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

با سلام و احترام
در صورتیکه پدر و عمه شما حین فوت پدر بزرگ در قید حیات بوده و بعدا فوت نمایند ارث به ایشان تعلق گرفته و با فوت ایشان به وراث ایشان می رسد و تقسیم به این صورت می باشد که ماترک به نسبت دو به یک بین برادر و خواهران تقسیم می‌شود بطوریکه هشت هکتار تقسیم بر ۵ شده و عدد بدست آمده ضربدر دو شده و سهم برادر هست که به شما می رسد و همچنین عدد حاصل از تقسیم سهم هریک از خواهران میشود.

بیتا اخوان مدرس
بیتا اخوان مدرس
۶ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۲۲۹ مشاوره موفق

سلام. اگر عمه شما و پدر شما بعد از فوت پدربزرگ فوت شده اند، ارث می برند به صورت سهم پسر دو برابر دختران. و به شما نوه ها نیز سهم فرزندان تعلق می گیرد. یعنی هرسهمی که متعلق به پدر شما است، بین شما و خواهران و برادران دیگر مجددا به نسبت پسر دو برابر دختر تعلق می گیرد.

پیمان شیرازیان ۶ سال پیش

کارشناس حقوقی

۱٫۰

با سلام قانون مدنی درمواد ۸۶۱ به بعد درباره ارث و کم و کیف و چگونگی آن صحبت کرده است. ورثه نیز اشخاصی هستند که قانون آن‌ها را به ترتیب تقدم به عنوان جانشینان متوفی نام برده است. وارث هر شخصی نیز بدون این‌که نیاز به ذکر نام آن‌ها از جانب کسی باشد، توسط قانون شناخته شده‌اند.» تعداد ورثه هیچ شخصی نه قابل کم کردن و نه قابل افزایش است.
برای پاسخ دقیق به این سوال نیاز به توضیحات بیشتر از جانب شما وجود دارد به عنوان مثال آیا وصیت نامه ای وجود دارد یا اینکه تعداد وراث چند نفر است به تفکیک دختر و پسر و ...
شما می توانید از طریق مشاوره تلفنی اطلاعات کامل تری دریافت نمایید.

فردین حسین نژاد
فردین حسین نژاد
۶ سال پیش

کارشناس حقوقی

۴٫۸ · ۱٬۲۶۲ مشاوره موفق

با سلام
اگر پدرتان قبل از پدربزرگ فوت کرده باشد ارث تعلق نمیگیرد
در خصوص فرزندان عمه نیز چنین میباشد
در کل پسر دو سهم و دختر یک سهم میبرد

نمایش ۱ پاسخ دیگر وکلا بستن پاسخ‌های بیشتر
سجاد فرهادی ۶ سال پیش

کارشناس ارشد حقوق

۴٫۷ · ۱۷ مشاوره موفق

با سلام
بدوا میبایست اقدام به انحصار وراثت نمائید تا ورثه ی پدربزرگ با ماترک مشخص شود سپس اقدام به تقسیم ماترک نمائید

۱۴۴ وکیل متخصص انحصار وراثت آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید