بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

الزام به تنظیم سند رسمی ملک با قرارداد پیش فروش

پرسیده شده ۳ سال پیش ۵ پاسخ ثبت شده

با عرض سلام، ملکی را در سال ۱۳۹۰ به صورت پیش‌خرید از سازنده ملک خریداری کردم. سازنده با دو مالک ساختمان قرارداد مشارکت در ساخت داشتند و به نسبت ۴۵ به ۵۵ مالک و سازنده توافق کرده بودند. بر اساس این توافق قرار بر این بود که بعد از اجرای سقف سوم، مالکین ۳ دانگ ملک را به نام سازنده بزنند. فروشنده قرار بود در شهریور ۱۳۹۲ سند را انتقال دهد که به دلیل عدم تکمیل کار در محضر حاضر نشد و نامه عدم حضور ایشان گرفته شد و طبق توافق روزی ۱۰۰ هزار تومان می‌بایست خسارت پرداخت کنند. بعد از گذشت ۱۰ سال، به دلیل عدم توانایی مالی سازنده، مالکین با هزینه شخصی خود بدهی‌های ساختمان را پرداخت کرده و سند را گرفته‌اند. اکنون برای انتقال سند، مالکین ادعای دریافت هزینه سند را دارند و به دلیل اینکه سازنده توانایی پرداخت هزینه را ندارد، از خریداران ملک درخواست پرداخت هزینه را در قبال انتقال سند دارند. در مبایعه‌نامه بنده با سازنده، یکی از مالکین و همسر مالک دوم که در حال حاضر فوت شده‌اند، به صورت دستنویس متعهد به انتقال سند در زمان آماده شدن سند شده‌اند. در حال حاضر با توجه به اینکه سازنده هیچ سرمایه‌ای ندارد و طبق گفته خود اعلام ورشکستگی کرده است و مالکینی که سه دانگ را به نام سازنده نزده‌اند و عملا هیچ چیز به نام سازنده (فروشنده) نیست، درخواست الزام به تنظیم سند نتیجه‌ای خواهد داشت و یا اینکه مصالحه کردن و پرداخت هزینه به نفع می‌باشد؟ هزینه تقریبی دادرسی چقدر است؟ ممنون.

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

اکثر وکلا توافق، مصالحه و پرداخت هزینه سند را به نفع شما دانسته و آن را بر طرح دعوای قضایی مقدم می‌دانند. با این حال، چنانچه امکان سازش وجود نداشته باشد یا سازنده در دسترس باشد، می‌توان علیه او دعوای الزام به تنظیم سند مطرح کرد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

اولویت مصالحه بر طرح دعوای الزام به سند

با توجه به عدم انتقال سهم سازنده و اعلام بی‌پولی او، طرح دعوای دادگستری ممکن است روند پرونده را طولانی و پیچیده کند. به توصیه وکلا، اگر مالکین تنها در قبال پرداخت هزینه‌های آماده‌سازی حاضر به انتقال سند هستند، مصالحه و پرداخت این مبالغ نسبت به شروع دعوای حقوقی ارجحیت دارد. در صورتی که امکان هیچ‌گونه توافقی حاصل نشود یا مالکین همکاری نکنند، ناچار به طرح دعوای الزام به تنظیم سند رسمی خواهید بود.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۵ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۲ سال پیش
حسین مظاهری تهرانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۱٬۸۵۱ مشاوره موفق

با سلام
اگر مالکین همکاری لازم در این خصوص را صرفا منوط به پرداخت هزینه تنظیم سند کرده اند قطعا مصالحه و پرداخت هزینه نسبت به طرح دعوا ارجحیت داشته و توصیه می گردد.

محبوبه سلبی
محبوبه سلبی تأیید‌شده
۳ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷ · ۳۸۰ مشاوره موفق

سلام اگر دسترسی به سازنده وجود دارد طرح دعوی نموده تا براساس حکم ایشان ملزم به تنظیم سند گردد در غیر اینصورت توصیه می گردد خود با هزینه خود انجام دهید

محبوبه مرادیان ۲ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۹ مشاوره موفق

سلام وقت بخیر توافق و مصالحه در اولویت است اگر نشد باید طرح دعوای الزام به تنظیم سند صورت گیرد

سعید قیطانی ۱ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۷۵۶ مشاوره موفق

سلام
از مشاوره تلفنی استفاده کنید

نمایش ۱ پاسخ دیگر وکلا بستن پاسخ‌های بیشتر
محمدرضا توکلی ۲ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۱٬۱۸۸ مشاوره موفق

با سلام مصالحه بر طرح دعوا ارجح است

۱۹ وکیل متخصص ملکی آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید

کانال تلگرام بنیاد وکلا · هر روز پرسش‌های حقوقی واقعی مردم با پاسخ وکیل

عضویت در کانال