بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

استشهادیه محلی در پرونده ضرب و جرح چه ارزش اثباتی دارد؟

پرسیده شده ۳ ماه پیش ۵۴ پاسخ ثبت شده

در پرونده‌های کیفری ضرب و جرح عمدی، آیا استشهادیه‌ای که روی کاغذ سفید تنظیم شده و چند نفر آن را امضا کرده‌اند — بدون اینکه در دادسرا یا دادگاه حاضر شوند — ارزش و بار اثباتی دارد؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

استشهادیه محلی بدون حضور و ادای شهادت امضاکنندگان در دادسرا یا دادگاه، به‌تنهایی دلیل کافی برای اثبات ضرب و جرح نیست. این برگه صرفاً در حد یک اماره یا قرینه در کنار سایر مدارک سنجیده می‌شود.

این قاعده کلی است، اما میزان اثرگذاری آن به دلایل دیگری که در پرونده دارید بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

اعتبار استشهادیه محلی در ضرب و جرح

استشهادیه کتبی که چند نفر آن را امضا کرده باشند، دلیل قطعی برای اثبات جرم ضرب و جرح عمدی محسوب نمی‌شود. برای اعتبار قانونی، شهود باید نزد مقام قضایی در دادسرا یا دادگاه حاضر شوند و ادای شهادت کنند. دادگاه ممکن است امضاکنندگان را برای تحقیق احضار کند. در صورت عدم حضور شهود، این برگه تنها یک اماره است که در کنار مدارکی چون گزارش ضابط، پزشکی قانونی یا فیلم بررسی می‌شود.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۵۴ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۱ ماه پیش
حدیث محمودی

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۴۱ مشاوره موفق

استشهادیه عادی که روی کاغذ سفید تنظیم و توسط چند نفر امضا شده باشد، به تنهایی دلیل قطعی و کافی برای اثبات ضرب و جرح عمدی محسوب نمی‌شود. ارزش این نوشته منوط به آن است که امضاکنندگان واقعا نسبت به موضوع اطلاع مستقیم داشته باشند و مرجع قضایی نیز اظهارات آنان را با سایر ادله و قرائن پرونده ارزیابی کند.

چنانچه امضاکنندگان در دادسرا یا دادگاه حاضر نشده و اظهارات خود را نزد مقام قضایی بیان نکرده باشند، می‌توانید نسبت به استناد طرف مقابل به استشهادیه اعتراض کرده و تقاضا کنید در صورت ادعای شاهد بودن اشخاص، آنان احضار و شخصا مورد تحقیق قرار گیرند. صرف امضا کردن یک نوشته عادی، بدون احراز اینکه فرد شخصا شاهد وقوع ضرب و جرح بوده، ارزش اثباتی محدودی دارد و الزاما موجب اثبات بزه نمی‌شود.

البته باید توجه داشت که استشهادیه صرفا به دلیل عادی بودن یا سفید بودن کاغذ بی‌اعتبار نیست و ممکن است دادگاه آن را در کنار سایر قرائن و مستندات مورد توجه قرار دهد. بنابراین دفاع مؤثر این است که علاوه بر اعتراض به استشهادیه، بر نبود دلیل مستقیم، عدم حضور امضاکنندگان، عدم احراز علم و مشاهده مستقیم آنان و تعارض احتمالی اظهاراتشان با سایر مدارک پرونده تاکید شود.

حسین حاجی زاده ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۸۰۵ مشاوره موفق

اگر خسارت تاخیر تادیه و خسارت دادرسی در دادخواست بدوی خواسته شده باشد لازم نیست حتما در لایحه تجدیدنظر دوباره تکرار شود

دادگاه تجدیدنظر باید نسبت به همان خواسته‌های مطرح شده در پرونده تصمیم بگیرد

خسارت دادرسی معمولا شامل هزینه دادرسی حق الوکاله و هزینه‌های قانونی قابل مطالبه است

خسارت تاخیر تادیه معمولا از تاریخ مطالبه یا سررسید دین تا زمان پرداخت طبق شاخص بانک مرکزی محاسبه می‌شود

اگر دادگاه تجدیدنظر درباره این موارد سکوت کند می‌توانید درخواست صدور رای تکمیلی بدهید

این درخواست باید از همان دادگاه صادرکننده رای و در مهلت قانونی پیگیری شود

امیر مهدی‌زاده ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۵۳ مشاوره موفق

درود بر شما؛
استشهادیه محلی به‌تنهایی دلیل اثبات جرم محسوب نمی‌شود، بلکه صرفا اماره قضایی و مستندی برای آغاز یا تکمیل تحقیقات است. در صورت انکار متهم یا نیاز به احراز صحت مفاد آن، مقام قضایی معمولا امضاکنندگان را برای ادای شهادت احضار می‌کند و ارزش اثباتی نهایی بر اساس اظهارات حضوری و شرایط قانونی شهادت سنجیده می‌شود.

مستندات: مواد ۱۶۰، ۱۷۴ تا ۱۸۲ قانون مجازات اسلامی ۱۳۹۲، مواد ۱۹۹ و ۲۰۴ قانون آیین دادرسی کیفری.

آیا امضاکنندگان استشهادیه، شاهد عینی وقوع ضرب و جرح بوده‌اند یا صرفا اطلاعات خود را از دیگران نقل کرده‌اند؟ پاسخ این موضوع در ارزش اثباتی استشهادیه و نحوه دفاع یا اثبات دعوا نقش تعیین‌کننده دارد.

زهرا رفیعی ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۵۲ مشاوره موفق

خیر. استشهادیه به‌تنهایی جرم را ثابت نمی‌کند. اگر افرادی که آن را امضا کرده‌اند در دادسرا یا دادگاه حاضر نشوند و شهادت ندهند، ارزش استشهادیه بسیار کم است. قاضی معمولا باید اظهارات شاهدان را حضوری بشنود و امکان پرسیدن سؤال از آنها وجود داشته باشد. بنابراین صرف امضای یک برگه، دلیل کافی برای محکوم کردن کسی نیست. اگر استشهادیه با دلایل دیگری مانند گزارش پزشکی قانونی، فیلم، عکس، گزارش پلیس یا شهادت حضوری شاهدان همراه باشد، می‌تواند در تصمیم قاضی مؤثر باشد. در نتیجه، استشهادیه بدون حضور امضاکنندگان، معمولا به‌تنهایی برای اثبات ضرب و جرح کافی نیست.

نمایش ۵۰ پاسخ دیگر وکلا بستن پاسخ‌های بیشتر
حمیدرضا قاسمی ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۱۵۹ مشاوره موفق

سلام علیکم
استشهادیه محلی که روی کاغذ سفید تنظیم شده و شهود در دادگاه حاضر نمی‌شوند، ارزش اثباتی بسیار محدودی دارد و به تنهایی نمی‌تواند مبنای صدور رای قرار گیرد.
برای اینکه به شهادت شهود ترتیب اثر داده شود، شهود باید در دادگاه حاضر شده و ادای شهادت کنند. اگر امضاکنندگان استشهادیه در دادگاه حاضر نشوند، دلیلی بر اثبات ادعا محسوب نمی‌شود. در امور کیفری، دادگاه حتی می‌تواند دستور جلب شهود غایب را صادر کند.

آسیه فتاحی امیردهی ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۳٬۴۰۰ مشاوره موفق

سلام
به تنهایی ارزش اثباتی قوی ندارد
استشهادیه روی کاغذ عادی فقط اماره است نه دلیل کامل
اگر امضاکنندگان در دادسرا یا دادگاه حاضر شوند و شهادت بدهند ارزش آن بیشتر می شود
در ضرب و جرح عمدی معمولا نظریه پزشکی قانونی گزارش پلیس و شهادت حضوری مهم تر است
پس استشهادیه بدون حضور شهود کافی نیست ولی بی اثر هم نیست

مینا مشایخی کرهرودی ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۴۸ مشاوره موفق

سلام کاربرگرامی
خیر. استشهادیه عادی که روی کاغذ سفید تنظیم و فقط توسط چند نفر امضا شده باشد، به‌تنهایی دلیل اثبات ضرب و جرح عمدی نیست. این استشهادیه صرفا می‌تواند یک اماره برای شروع تحقیق یا تکمیل ادله باشد و ارزش آن زمانی بیشتر می‌شود که امضاکنندگان در دادسرا یا دادگاه حاضر شده و شهادت خود را حضوری بیان کنند. در صورت عدم حضور شهود، معمولا بار اثباتی استشهادیه محدود است و قاضی آن را در کنار سایر ادله مانند گواهی پزشکی قانونی، شهادت حضوری و سایر قرائن ارزیابی می‌کند.

الهام ناظری
الهام ناظری تأیید‌شده
۳ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۴۴۵ مشاوره موفق

سلام چنانچه یکی از ادله اثبات دعوای شما شهادت شهود باشد در ابلاغیه ای که جهت اخذ توضیح از طرف دادسرا برای شما ارسال میشود به اوردن شهود اشاره میشود و حتما باید حداقل دو نفر شاهد با خود ببرید.

محمدمهدی معصومی ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۲۴ مشاوره موفق

استشهادیه محلی به‌تنهایی دلیل قطعی برای اثبات وقوع ضرب و جرح نیست و ارزش آن در حد یک اماره قضایی است که قاضی در کنار سایر ادله مانند شهادت شهود، نظریه پزشکی قانونی، گزارش ضابطان و سایر قرائن مورد ارزیابی قرار می‌دهد.

بنابراین، صرف امضای چند نفر ذیل یک استشهادیه، بدون حضور آنان در مرجع قضایی و ادای شهادت، معمولا برای اثبات ادعا کافی نیست. در صورت لزوم، دادسرا یا دادگاه می‌تواند امضاکنندگان را برای ادای شهادت و بررسی اظهارات آنان احضار کند.

بدیهی است اظهارنظر نهایی منوط به بررسی اسناد و مدارک پرونده توسط وکیل است.

محمد اکبری ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۱۱۰ مشاوره موفق

استشهادیه محلی به‌تنهایی دلیل قطعی و کافی برای اثبات ضرب و جرح نیست، مخصوصا اگر امضاکنندگان در دادسرا یا دادگاه حاضر نشوند و مورد سؤال قرار نگیرند. این نوشته بیشتر یک اماره و قرینه است، نه دلیل کامل. اگر با گواهی پزشکی قانونی، گزارش ضابط، شهادت حضوری، فیلم، یا قرائن دیگر همراه باشد، ارزشش بیشتر می‌شود. کوتاه اینکه: استشهادیه بدون حضور شهود، معمولا به‌تنهایی برای اثبات جرم کافی نیست.

امیر فراستی ۲ ماه پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۱۵ مشاوره موفق

بله، ارزش اثباتی دارد، اما به‌تنهایی «شهادت شرعی» محسوب نمی‌شود؛ چون شاهد باید در مرجع قضایی حاضر شود و اظهاراتش صورت‌جلسه شود. استشهادیه می‌تواند به‌عنوان قرینه و اماره قضایی در کنار سایر مدارک مورد توجه قاضی قرار گیرد و در صورت ایجاد علم قاضی مؤثر باشد. مواد ۱۶۰، ۱۶۲ و ۲۱۱ قانون مجازات اسلامی مؤید این موضوع‌اند.

بنابراین اگر طرف مقابل فقط یک استشهادیه سفید با چند امضا دارد، بدون حضور و ادای شهادت امضاکنندگان، ارزش آن بسیار کمتر از شهادت حضوری است.

اکبر کولیوند ۱ ماه پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۱۴ مشاوره موفق

باسلام، استشهادیه به‌تنهایی برای اثبات جرم کافی نیست و در صورتی که امضاکنندگان در دادسرا یا دادگاه حاضر نشده و شهادت حضوری ندهند، ارزش اثباتی آن کاهش می‌یابد؛ زیرا قاضی معمولا باید اظهارات شاهدان را مستقیما استماع کرده و امکان پرسش از آنان را داشته باشد؛ بنابراین صرف امضای یک برگه برای محکومیت کافی نیست، اما در صورت همراهی استشهادیه با دلایلی مانند نظریه پزشکی قانونی، فیلم، عکس، گزارش پلیس یا شهادت حضوری، می‌تواند در تصمیم قضایی مؤثر باشد و برای اثبات ضرب‌وجرح به‌تنهایی کفایت نمی‌کند.

سعید نقدی
سعید نقدی
۳ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۳۱ مشاوره موفق

درود
بستگی به محتوای استشهادیه دارد و به عنوان یک قرینه می تواند در پرونده قضایی موثر باشد، ضمن اینکه، اگر مرجع قضایی لازم بداند، حتما امضا کنندگان را دعوت به حضور در دادرسی میکند و آنها موظف به حضور هستند.
جهت توضیحات بیشتر پیشنهاد مشاوره اختصاصی به شما دارم.

مجتبی فرزانه ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۵۹ مشاوره موفق

با سلام.
هر برگه ای که بتواند ادعای شاکی را اثبات کند قابل ارزش در دادسرا یا دادگاه خواهد بود اما چون استشهادیه به معنای اعلام شهادت چند شخص است، باید دو یا چند نفر از اشخاصی که ذیل استشهادیه را امضا کرده اند به مرجع رسیدگی کننده جهت ادای شهادت معرفی نمود.

حسن آرین پور ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۲۱۰ مشاوره موفق

در این شرایط میتواند با ایجاد بار روانی قاضی را به سمت صدور رای کمک کند اما از نظر قانونی برای صدور رای کافی نبوده و در رویه نیز صرفا بر این اساس رای صادر نمیشود.
..موفق باشید 🌹

آیلین عظیمی ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۲۹۳ مشاوره موفق

خیر، استشهادیه عادی (بدون حضور در دادگاه) به تنهایی ارزش اثباتی در دادسرا و دادگاه ندارد و صرفا یک دلیل آغازین است؛ برای اثبات، شهود باید در دادگاه حاضر شده و شهادت دهند.

محمود رئیسی ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۶۱ مشاوره موفق

سلام
بر اساس قانون خود سند شهادت نامه جزء دلیل قانونی محسوب نخواهد شد ولی شهادت شهود در جلسه دادرسی جزء دلیل قانونی محسوب خواهد شد
در صورت تنظیم و ارائه شهادت نامه به مرجع قضایی ، باید شهود در جلسه دادرسی استماع شهادت شهود حاضر و شهادت بدهند

محمدمهدی قنبری
محمدمهدی قنبری
۳ ماه پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۶۷ مشاوره موفق

سلام
خیر؛ به‌تنهایی ارزش اثباتی کافی برای اثبات ضرب و جرح عمدی ندارد.
این‌گونه استشهادیه فقط ممکن است به‌عنوان اماره و قرینه در کنار سایر دلایل بررسی شود، نه به‌عنوان شهادت قانونی.

جاوید محمدی ۲ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۸۵ مشاوره موفق

با سلام کاربر گرامی
استشهادیه محلی فقط جهت اطلاع از اهل محلی است که در زمان وقوع درگیری در آنجا حضور داشتند و ارزش شهادت را ندارد و ارزش بار اثباتی آن بر عهده مقام قضایی میباشد

ندا السادات روناسی ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸ · ۱۷۱ مشاوره موفق

با سلام
استشهادیه محلی به‌تنهایی دلیل اثبات جرم نیست و صرفا اماره قضایی محسوب می‌شود؛ در صورت لزوم، امضاکنندگان باید برای ادای شهادت در مرجع قضایی حاضر شوند.

شادی علی پور ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۷۰ مشاوره موفق

خیر، استشهادیه بدون حضور شهود در دادگاه، ارزش اثباتی مستقل ندارد و صرفا یک اماره یا قرینه ضعیف است. برای اعتبار قانونی، شهود باید شخصا در دادگاه حاضر شوند.

ابراهیم باقریان خوزانی ۲ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۶۳ مشاوره موفق

با توجه به اوضاع و احوال قضیه و احتمال تحقیقات محلی و سایر محتویات پرونده رسیدگی صورت میگیرد.معمولا در این خصوص تعدادی از شهود توسط مقام تحقیق احضار می گردند

زهرا فرج ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۲۵۶ مشاوره موفق

سلام و احترام؛
اصولا به عنوان اماره ای می باشد که ممکن است منجر به علم قاضی گردد.
بهتر است جهت ادای شهادت حضور پیدا کنند.

شیما دریکوند ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۶۸ مشاوره موفق

با سلام یک اماره برای قاضی هست که قاضی در کنار سایر دلایل آن را می سنجد و در نهایت این علم قاضی از جمع دلایل و امارات هست که به رای منتج می شود.

مهناز کیوان بهاری ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸ · ۶ مشاوره موفق

وقت بخیر ،
در این شرایط میتواند با ایجاد بار روانی قاضی را به سمت صدور رای کمک کند اما از نظر قانونی برای صدور رای کافی نبوده و در رویه نیز صرفا بر این اساس رای صادر نمیشود.

محمدباقر سلیمانگلی ۲ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۸۵ مشاوره موفق

با سلام استشهادیه محلی به تنهایی در اثبات یا عدم اثبات امر کیفری ارزش ندارد و دادگاه نیز در خصو ص ان مواجهه با تکلیف نیست

تهمینه جعفری زرمهری ۳ هفته پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۲۸ مشاوره موفق

استشهادیه کاغذی بدون حضور و اظهار شهادت شهود در دادسرا یا دادگاه، به‌تنهایی ارزش اثباتی قابل‌توجهی ندارد و در حد اماره است.

حانیه محمدیان ۳ ماه پیش

کارآموز وکالت کانون وکلای دادگستری

۵٫۰

درود
خیر به تنهایی دلیلی بر اثبات وقوع جرم نیست و صرفا ممکن است در حد اماره قضایی محسوب شود؛ لذا باید شهود خود را برای ادای شهادت، در دادگاه حاضر کنید. موفق باشید

مهتاب صابری نیا ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۴۷ مشاوره موفق

درود این استشهادیه فقط از باب روانی می‌تونه بر قاضی تاثیر بزارم والا قابل استناد نیست و نیازمند شهادت شهود در دادگاه است

علی فتحی ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۱۲ مشاوره موفق

سلام وقت بخیر
استشهادیه جزو امارات محسوب می شود تاثیر مستقیمی برای اثبات جرمی ندارد اما می تواند در کنار سایر امارات و ادله جزو قرائن مثبته محسوب شود

سیده زهرا موسوی ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸ · ۳ مشاوره موفق

باسلام
شهادت شهود می بایست در دادسرا یا دادگاه نزد مقام قضایی انجام شود تا دارای اعتبار قانونی باشد.

محمدرضا توکلی ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۱٬۲۵۹ مشاوره موفق

با سلام چنانچه با ادای شهادت نزد مقام قضایی تکمیل شود به عنوان دلیل قابل استناد است

هانی ایمانی ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۵۳ مشاوره موفق

عرض سلام
صرف تنظیم استشهادیه هیچ ارزش اثباتی ندارد. مگر اینکه در دادسرا به عنوان شاهد حضور داشته باشید.

علی اکبر میرزائی
علی اکبر میرزائی
۳ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۵۳ مشاوره موفق

سلام از منظر قضایی قابل استناد نمی باشد ولی می تواند در جریان پرونده درصورت احضار واستماع شهود ومطلع موثر باشد

لیلا تاجیک ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۳۹ مشاوره موفق

باید سهود در دادگاه حاضر به ادای شهادت شوند. مدارک پزشکی قانونی مدرک مستند میباشد،

سمانه پیرانی ۶ روز پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۶ مشاوره موفق

خیر استشهادیه کاغذی بدون حضور شهود در دادگاه ارزش اثباتی ندارد فقط اماره است شهود باید حاضر شوند

امید یوسفی ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۲۶ مشاوره موفق

سلام
میتواند تحت شرایطی قرینه محسوب شود ولیکن دلیل نمی باشد
شهادت شهود بایستی نزد مقام قضایی صورت پذیرد.

زینب شارعی ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

خیر، استشهادیه به‌تنهایی دلیل کامل برای اثبات ضرب و جرح عمدی نیست. ارزش آن در حد یک اماره است و اگر امضاکنندگان برای ادای شهادت در دادسرا یا دادگاه حاضر نشوند، معمولا بار اثباتی محدودی دارد. در نهایت، قاضی با توجه به مجموع ادله از جمله شهادت حضوری، گزارش پزشکی قانونی و سایر مستندات تصمیم‌گیری می‌کند.

اصغر احمدی جم ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۲ مشاوره موفق

خیر . چنین استشهادیه ای صرفا می تواند قرینه ای برای صحت موضوع باشد و یا برای قاضی تحصیل علم نماید ولی به تنهایی به عنوان دلیل اثباتی ارزشی ندارد زیرا شهود باید در مرجع قضایی حاضر شده و شرایط شهادت را داشته باشند و اظهارات آنها توسط قاضی اخذ شود

امید جلالی چیمه ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۷ مشاوره موفق

بادرود
شهادت شهود تنها نزد قاضی رسیدگی کننده در مرجع قضایی ،و با اتیان سوگند اعتبار دارد.

حسین مظاهری تهرانی ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۱٬۸۵۱ مشاوره موفق

با سلام
صرفا به عنوان اماره قابل استناد است.

اکبر صادقی ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۱۹ مشاوره موفق

با سلام
می‌تواند به عنوان اماره قضایی مورد بهره برداری قرار گیرد.

فاطمه سلیقه ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

سلام شهود باید در دادگاه حاضر شده و در محضر قاضی شهادت دهند در غیر اینصورت شهادت ان ها واحد اثر نمی باشد اما میتواند به عنوان اماره موجب علم قاضی شود.

فرشته نوری ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸ · ۳۳۳ مشاوره موفق

با سلام،شهادت باید در نزد قاضی صورت گیرد.

سارا علیپور ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷ · ۶۳۷ مشاوره موفق

سلام وقت بخیر
صرفا نزذ قاضی دارای اعتبار میباشد

زهرا بانی رشید ۳ ماه پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۱۱ مشاوره موفق

با احترام به تنهایی بار اثباتی ندارد حضور شهود نیاز هست

سارا تک روستا ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۴۲ مشاوره موفق

سلام کاربر گرامی به میزان خود باراثباتی دارد

صبا صمدی حکاک ۳ ماه پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

سلام و درود
صرفا به عنوان اماره ای در نظر گرفته می‌شود و بار اثباتی ندارد لذا باید کسانی که امضا کرده اند به عنوان شاهد در دادگاه حاضر شوند.

فرح ناز سنگپور زنجانی ۳ ماه پیش

کارشناس حقوقی

درود
معمولا در نزد قاضی محترم می بایست ادا شود ولیکن به عنوان اماره قضائی می توان در دادگاه در کنار سایر ادله به آن نیز استناد کرد

محسن رئیس پور ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

میتواند بر ذهن قاضی به عنوان اماره یا نشانه تاثیر گذار باشد اما بار اثباتی آن بدون وجود ادله دیگر قابل تکیه و اعتنا نیست

فرنوش شریفی ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۶ · ۱۰ مشاوره موفق

با سلام به عنوان یک اماره قابلیت استناد دارد.

منا خسروی ۳ ماه پیش

کارآموز وکالت کانون وکلای دادگستری

با سلام ؛
استشهادیه در این مورد جز ادله نمی باشد
شهادت شهود می بایست در دادسرا یا دادگاه نزد مقام قضایی انجام شود

منصور شایانی منش ۳ ماه پیش

کارآموز وکالت کانون وکلای دادگستری

با سلام

قطعا خیر

شهود بایستی نزد مقام قضایی شهادت دهند.

مریم حاج منوچهری ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۳۰۰ مشاوره موفق

باسلام
بله قابل استناد می‌باشد.

۲۹۹ وکیل متخصص ضرب و جرح آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید