بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

از نظر قانون حق با بنده هست یا کارفرما؟

پرسیده شده ۶ سال پیش ۹ پاسخ ثبت شده

سلام

وقت بخیر
قبل از هر چیز ممنون از تیم حقوقی بنیاد وکلا که مثل همیشه پاسخگو و مشاور سوالات بنده بودند
بنده به مدت ۴ماه ( ازخرداد تا شهریور ) نود و نه دریک مجموعه ی خصوصی به صورت شیفت بندی ( هفته ای دو روز تمام وقت) مشغول به کار بودم. البته این شیفت بندی طبق تصمیم مدیریت بخاطر شرایط فعلی و کرونا بوده که بعد از بازگشایی در دوران پساکرونا به دستور مدیریت مجموعه برنامه ریزی شد، اما حقوق بنده رو به صورت ساعتی پرداخت کردند ( یعنی مجموع کارکرد روزانه را آخر ماه مصاحبه میکردند!) درحالی که همچین توافقی بین کارمند و کارفرما نبوده لازم به ذکر بنده عیدی و بیمه ی دو ماه قبل عید و بهمن ماه هم از سال گذشته طلبکار هستم اما کارفرما مدعی هستند چون دوره ی فعالیت بنده آزمایشی بوده موظف به پرداخت عیدی و بیمه نبودند!!!
بعد از گذشت هفت ماه حدود دویست هزار تومان به عنوان حق بیمه چندماه کارکرد به حساب شخص بنده واریز کردند نه اداره بیمه!!!! ( با این ادعا که روزانه و ساعتی درمجموعه مشغول به فعالیت بودم درصورتی که بنده نیروی کارمزدی و ساعتی نبودم)

با این تفاسیر درحال حاضر به گفته ی کارفرما جمعا حدود یک ماه کارکردم ( یعنی مجموع ساعات فعالیت از خرداد تا شهریور ) و قرار است یک ماه عیدی اونم به صورت ساعتی به حسابم واریز کنند! با این که نیروی تمام وقت بودم و از روزی ۶ ساعت کمتر در مجموعه حضور نداشتم!!!
یعنی قانونی وجود دارد که بدون توافق بین کارمند و کارفرما حقوق کارمند تمام وقت به صورت ساعتی پرداخت شود به علاوه به بهانه ی دوره ی آزمایشی حق و حقوق کارمند پرداخت نشود؟؟!

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

ادعای کارفرما مبنی بر عدم پرداخت بیمه و عیدی در دوره آزمایشی یا تغییر یک‌طرفه حقوق به ساعتی صحیح نیست و کارگر می‌تواند مطالبات خود را از طریق اداره کار پیگیری کند.

این یک قاعده کلی است، اما نتیجه پرونده شما بستگی مستقیمی به مدارک اثبات ساعات کارکرد و نوع قرارداد اولیه‌تان دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

مطالبه عیدی، بیمه و حقوق در اداره کار

کارفرما حتی در دوره آزمایشی و با حداقل ساعات کارکرد نیز موظف به رد کردن حق بیمه و پرداخت مطالبات قانونی است. در صورتی که تغییر شرایط کاری یا پرداخت ساعتی بدون توافق شما بوده، اقدامات کارفرما خلاف مقررات است. شما می‌توانید با جمع‌آوری مدارک حضور، فیش‌های واریزی و شهادت شهود، به اداره کار مراجعه کنید. در هیات‌های حل اختلاف اداره کار، تمامی حقوق، عیدی متناسب با کارکرد و سوابق بیمه شما قابل مطالبه و رسیدگی خواهد بود.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۹ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۶ سال پیش
محمد مهدی نوفرستی

کارشناس حقوقی

۴٫۹ · ۱۰ مشاوره موفق

با سلام
اگر طبق گفته شما کارگر تمام وقت بوده اید و کارفرما ساعات شمارو کم کرده میتونید به اداره کار شکایت کنید و کلیه مطالبات خودتونو انجام بدین .
اما اگر نمیتوانید اثبات کنید که تمام وقت هستید این مورد حتما مواد ۷ و ۳۹ و ۱۴۸ قانون کار هم خیلی به درد شما خواهد خورد .
ماده واحده قانون مربوط به تعیین عیدی و پاداش سالانه مصوب سال ۱۳۷۰ مجلس شورای اسلامی، کلیه کارفرمایان را مکلف می‌کند که به هر یک از کارگران خود به نسبت یک سال کار، معادل ۶۰ روز آخرین مزد به عنوان عیدی و پاداش بپردازند. مبلغ پرداختی از این بابت به هر یک از کارگران نباید از معادل ۹۰ روز حداقل مزد روزانه قانونی بیشتر باشد.

همچنین به موجب تبصره یک همین ماده واحده، مبلغ پرداختی به کارگرانی که کمتر از یک سال در کارگاه کار کردند، باید براساس ۶۰ روز مزد و به نسبت ایام کارکرد در سال محاسبه شود.

مجتبی ایروانی ۶ سال پیش

کارشناس ارشد حقوق

۴٫۷ · ۲۳ مشاوره موفق

سلام شما یکساعت در شرکت هم کار کردید کارفرما موظف به اجرای قرارداد و همچنین تکلیف بیمه و حقوق و...مشخص نمایید لیست شما میتوانید براساس زمان حضور کار شهود فیش واریزها وغیره وهر دلایل ومستندات دارید شکایت خود رابه اداره کار تحویل واز طریف هیات تشخیص حل اختلاف کارگر وکارفرما رسیدگی وبه طرفین در جلسه رسیدگی اعلام خواهد شد موفق باشید

حسین امامی
حسین امامی
۶ سال پیش

کارشناس حقوقی

۴٫۸ · ۱۷۷ مشاوره موفق

قرارداد فی مابین شما و شرکت ملاک هست و اگر توافقی در این جهت نبوده میتوانید شکایت خود را اداره کار مطرح و نسبت ب مطالبه حق و حقوق خود اقدام کنید

مجتبی عاشوری
مجتبی عاشوری
۵ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸ · ۱٬۴۹۰ مشاوره موفق

با درود حقوق و مزایای شما کاملا از طریق اداره کار قابل پیگیری و مطالبه است اقدام نمایید
ابتدا باید در دفاتر پیشخوان احراز هویت شوید

نمایش ۵ پاسخ دیگر وکلا بستن پاسخ‌های بیشتر
الهام دامغانی ثانی ۱ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۳٬۰۲۸ مشاوره موفق

با سلام
از طریق اداره کار علیه کارفرما اقدام نمایید

فهیمه صیاد
فهیمه صیاد
۶ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷ · ۵۳۸ مشاوره موفق

درود
می توانید در اداره کار طرح دعوی کنید. فرمایشات کارفرما صحیح نیست.

ابوالفضل جهان بخش ۵ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸ · ۲٬۷۹۰ مشاوره موفق

بادرودوسلام ازکارفرما ازطریق اداره کار تقدیم و تنظیم شکایت نمایید.

علیرضا زرینه پور ۶ سال پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۳۲ مشاوره موفق

باسلام
اگرشرایط کاری فقط بخاطرکرونا تغییرکرده نمیتواندودرموردسایرمزایا تعلق میگیرد

رامین رضایی ابهری
رامین رضایی ابهری
۶ سال پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۶ · ۱۶۱ مشاوره موفق

علیه کارفرما در اداره کار شکایت کنید

۲۱ وکیل متخصص حقوق و دستمزد آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید

کانال تلگرام بنیاد وکلا · هر روز پرسش‌های حقوقی واقعی مردم با پاسخ وکیل

عضویت در کانال