آیا میتوان وکیل فروش را به تحویل ملزم کرد؟
سلام
آیا میتوان کسی را که وکالت در فروش دارد الزام به تحویل مبیع کرد؟ به تعبیری وکیل فروش را محکوم به تحویل مبیع شود؟ مگر آثار بیع مربوط به اصیل نیست؟
آیا مایل هستید اعلانات مربوط به گفتگوهای آنلاین خود را روی دستگاه خود دریافت کنید؟
در پنجره باز شده روی دکمه Allow کلیک کنید...
لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.
شما میتوانید درخواست ارزیابی حقوقی خود را بطور مستقیم برای ارسال کنید و در کوتاهترین زمان ممکن از ایشان پاسخ بگیرید.
لطفا دقت داشته باشید، شما در هر روز تنها
میتوانید ۳
درخواست ارزیابی حقوقی رایگان ویا ارتباط مستقیم با متخصص ثبت نمایید.
همچنین دقت داشته باشید درصورت عدم انتخاب متخصص، پیام شما برای تمامی متخصصان ارسال شده و ایشان
می توانند ارزیابی خود را از درخواست شما مطرح نمایند.
سلام
آیا میتوان کسی را که وکالت در فروش دارد الزام به تحویل مبیع کرد؟ به تعبیری وکیل فروش را محکوم به تحویل مبیع شود؟ مگر آثار بیع مربوط به اصیل نیست؟
سلام
به طور کلی، وکیل در حدود اختیارات خود عمل میکند و وظیفه دارد که عملیات مربوط به وکالت را به نام و برای موکل انجام دهد. بر اساس ماده 669 قانون مدنی، وکیل نمیتواند تعهدات و وظایفی را که برای موکل است، بر عهده بگیرد مگر اینکه در قرارداد وکالت به طور صریح ذکر شده باشد.
بنابراین، اگر وکیل در قرارداد وکالت به تحویل مبیع ملزم نشده باشد، نمیتوان او را به تحویل مبیع محکوم کرد. آثار بیع و تعهدات ناشی از آن اصولاً بر عهده اصیل است و وکیل تنها در حدود اختیارات خود میتواند اقدام کند.
سلام و درود بر شما.
پرسش شما درباره امکان الزام وکیل فروش به تحویل مبیع، در چارچوب حقوقی ایران، نیازمند بررسی دقیقتری است.
📌 ماهیت وکالت در فروش
وکالت در فروش، بهویژه در مورد املاک، بهمنزله اعطای اختیارات به وکیل (معمولا خریدار) برای انجام امور مربوط به فروش ملک است. این وکالت میتواند به صورت بلاعزل یا با حق عزل تنظیم شود. با این حال، حتی وکالت بلاعزل نیز نوعی عقد جایز محسوب میشود و ممکن است در شرایط خاصی مانند فوت یا جنون طرفین، یا انجام عمل منافی با وکالت (مانند فروش ملک توسط موکل به شخص دیگری)، منفسخ گردد .
⚖️ الزام به تحویل مبیع
در عقد بیع، بهمحض انعقاد قرارداد، مالکیت مبیع به خریدار منتقل میشود، مگر اینکه در قرارداد شرایطی مانند تاخیر در تحویل یا پرداخت ثمن تعیین شده باشد. بنابراین، خریدار میتواند فروشنده را ملزم به تحویل مبیع نماید، حتی اگر تمام ثمن پرداخت نشده باشد.
در مورد وکیل فروش، اگر وکالتنامه بهصورت رسمی تنظیم شده باشد و وکیل از حدود اختیارات خود تجاوز نکند، میتواند بهنام موکل اقدام به انتقال سند نماید. اما اگر وکیل از حدود اختیارات خود خارج شود، اقدام او بهعنوان عمل فضولی تلقی میشود و نیاز به تاسیس قرارداد جدید دارد.
📝 نتیجهگیری
با توجه به موارد فوق، اگر وکیل فروش از حدود اختیارات خود تجاوز کند یا وکالتنامه منفسخ شود، خریدار میتواند از طریق مراجع قضائی، الزام به تحویل مبیع را از موکل درخواست نماید. در این صورت، دادگاه با بررسی شرایط و مستندات، حکم مقتضی را صادر خواهد کرد.
در هر صورت، توصیه میشود برای جلوگیری از مشکلات حقوقی، وکالتنامهها با دقت تنظیم شده و تمامی شرایط و اختیارات بهوضوح در آن ذکر گردد.
خیر باید کسی که به ایشان وکالت داده را ملزم نمایید.
با سلام و عرض ادب ،خیر
عرض سلام و احترام، خیر نمی توان.
با سلام خیر امکان الزام وکیل به تحویل مبیع نمیباشد
با سلام مفاد وکالتنامه بایستی مورد بررسی قرار گیرد
با سلام خیر همه آثار و تعهدات قراردادی متوجه شخص موکل میباشد