بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

آیا می‌توانم سقف پاسیو را که ۱۰ سال است وجود دارد حفظ کنم؟

پرسیده شده ۳ ماه پیش ۴۹ پاسخ ثبت شده

ملکی خریده‌ام که دو پاسیو دارد. هنگام خرید، پاسیوها سقف داشتند و این سقف‌ها حدود ۱۰ سال است نصب شده‌اند. من سه سال پیش ملک را خریدم و اخیراً برای بازسازی، سقف را تعویض و نرده نصب کردم. در طول بازسازی هیچ اخطاری از همسایه‌ها دریافت نکردم، با اینکه از بازسازی مطلع بودند. اکنون پس از اتمام کار، یکی از همسایه‌ها شکایت کرده که من مشاعات را تصرف کرده‌ام و ادعا می‌کند چندین بار اخطار داده، در حالی که این ادعا کذب است و سایر همسایه‌ها شاهد هستند. مهلت ۱۰ روزه برای رفع تصرف اعلام شده؛ نرده‌ها را برداشتم اما سقف را خیر. چه اقدامی می‌توانم انجام دهم تا سقف را نگه دارم؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا در حال آماده‌سازی

پاسخ‌های وکلا در حال جمع‌بندی است؛ چند لحظه دیگر همین‌جا نمایش داده می‌شود.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

حفظ سقف پاسیو در مشاعات ساختمان

پاسیو اصولا جزو مشاعات ساختمان است و هرگونه دخل و تصرف یا نگهداری سقف در آن نیازمند اذن و رضایت تمامی مالکین است. حتی اگر سقف حدود ۱۰ سال وجود داشته باشد، این موضوع لزوماً به معنی قانونی بودن آن نیست، مگر اینکه در سند اختصاصی باشد یا رضایت همسایگان جلب شود. با این حال، به دلیل اینکه شما صرفاً سقف قدیمی را تعویض کرده‌اید و تصرف جدیدی نکرده‌اید، حتماً باید در مهلت قانونی پاسخ کتبی بدهید. برای دفاع از خود، عکس‌های قدیمی، استشهادیه همسایگان، سند خرید و مدارک بازسازی را ضمیمه کرده و تقاضای کارشناسی و معاینه محل کنید.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۴۹ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۳ ماه پیش
طیبه برزگر
طیبه برزگر

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۱۱ مشاوره موفق

با توجه به سبق تصرف در مشاعات و سازه قبلی ،رضایت قبلی تمام‌مالکین برای تصرف مجاز در پاسیو‌بوده است.
لذا جهت نگه‌داشتن سقف، سریع لایحه بدهید و بگویید سقف‌ها **قبل از خرید شما و حدود ۱۰ سال قبل وجود داشته** و شما فقط **تعویض و مرمت** کرده‌اید، نه تصرف جدید.

مدارک بگذارید: عکس قدیمی، شهادت همسایه‌ها، مبایعه‌نامه، فاکتور بازسازی. تقاضای **معاینه محل، تحقیق محلی و کارشناس** کنید.

الیکا فخرایی لطف آبادی ۲ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۲۲ مشاوره موفق

با سلام، پیرو سوال شما؛ با توجه به اینکه سقف پاسیو از ده سال پیش وجود داشته و شما در هنگام خرید از وجود آن مطلع بوده‌اید این موضوع نشان‌دهنده قاعده مالکیت بر وضعیت موجود و عدم اعتراض در زمان قبلی است. برای حفظ سقف باید بر این نکته تاکید کنید که این سقف جزو تغییرات ساختمانی جدید نبوده بلکه صرفا بازسازی یا تعویض یک جزء موجود بوده است. از آنجا که همسایه ادعای اخطار کذب مطرح کرده و سایر همسایگان شاهد هستند شما می‌توانید با ارائه شهادت شهود و اثبات قدمت سقف دفاع کنید. همچنین از آنجا که شما نسبت به نرده‌ها واکنش نشان داده‌اید این نشان‌دهنده حسن نیت شما در رعایت حقوق همسایگان است. توصیه می‌شود اگر شکایت رسمی مطرح شد بر این اساس دفاع نمایید که سقف جزو مشاعات مورد تصرف نیست بلکه بخشی از ویژگی‌های ملک بوده که در زمان خرید نیز وجود داشته است. با احترام.

محمدمهدی معصومی ۱ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۲۳ مشاوره موفق

سلام
صرف اینکه سقف پاسیو حدود ۱۰ سال قبل ایجاد شده، به‌تنهایی برای شما حق مکتسب ایجاد نمی‌کند. اگر پاسیو از قسمت‌های مشاع ساختمان باشد و سقف‌گذاری آن بدون مجوز قانونی یا رضایت لازم انجام شده باشد، صرف گذشت زمان لزوما آن را قانونی نمی‌کند.

از طرف دیگر، اینکه شما ملک را سه سال پیش در حالی خریده‌اید که سقف پاسیو از قبل وجود داشته، می‌تواند از نظر اثبات سبق تصرف و اطلاع از وضعیت موجود مؤثر باشد؛ اما خرید ملک، به‌خودی‌خود مجوز ادامه تصرف در قسمت مشاع محسوب نمی‌شود.

در این وضعیت، ابتدا باید مشخص شود پاسیو و فضای بالای آن از نظر سند، صورت‌مجلس تفکیکی و مقررات آپارتمان‌ها چه وضعیتی دارد. همچنین باید بررسی شود سقف موجود دقیقا چه نوع سازه‌ای است و آیا ایجاد یا حفظ آن نیازمند مجوز شهرداری یا موافقت سایر مالکان بوده است یا خیر.

با توجه به اینکه مهلت ۱۰ روزه برای رفع تصرف به شما اعلام شده، بهتر است موضوع را جدی بگیرید. اگر اخطار از سوی مرجع قضایی یا قانونی صادر شده، باید در همان مهلت نسبت به آن اقدام کنید و مدارکی مانند سند، صورت‌مجلس تفکیکی، عکس‌ها و مدارک مربوط به وجود سقف پیش از خرید، مدارک بازسازی و شهادت همسایگان را ارائه دهید.

اگر همسایه صرفا اظهارنامه فرستاده باشد، این اظهارنامه به‌خودی‌خود به معنای اثبات تصرف غیرمجاز یا ایجاد تکلیف قطعی برای تخریب سقف نیست؛ در صورت طرح دعوای قضایی، مالکیت مشاعی، سابقه ایجاد سقف و مشروعیت ادامه آن باید در دادگاه بررسی شود.

بنابراین برای نگه داشتن سقف، دفاع اصلی نباید صرفا این باشد که «۱۰ سال گذشته است»؛ بلکه باید وضعیت مشاعی پاسیو، منشا ایجاد سقف، وجود یا عدم وجود رضایت یا مجوز، سوابق ثبتی و مقررات شهرداری بررسی شود.

اسناد و مدارک باید توسط وکیل بررسی شود.

امیر مهدی‌زاده ۲ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۵۳ مشاوره موفق

درود بر شما؛
در فرضی که سقف پاسیو از حدود ۱۰ سال قبل وجود داشته و شما صرفا آن را تعویض کرده‌اید، نه اینکه بنای جدیدی احداث کرده باشید، امکان دفاع از بقای وضع موجود وجود دارد؛ اما در صورتی که پاسیو جزء مشاعات باشد، صرف مرور زمان به‌تنهایی موجب ایجاد حق تملک یا تصرف اختصاصی نمی‌شود. بهترین دفاع، اثبات قدمت سقف، عدم اعتراض مؤثر طی سالیان، عدم توسعه بنا، ارائه تصاویر و سوابق، شهادت سایر مالکان و عندالاقتضاء استناد به اصل استصحاب وضع سابق و قاعده اقدام است. مستندات قابل استناد شامل مواد ۳۰، ۳۱، ۱۳۲ و ۵۷۶ قانون مدنی، مواد ۲ و ۳ قانون تملک آپارتمان‌ها و آیین‌نامه اجرایی آن است. آیا اخطار رفع تصرف از سوی شهرداری صادر شده یا مدیر ساختمان یا مرجع قضایی؟ همچنین سقف اولیه در پروانه ساختمان یا صورت‌مجلس تفکیکی منعکس بوده است یا خیر؟ پاسخ این دو موضوع، مسیر دفاع و امکان ابقای سقف را تعیین می‌کند.

نمایش ۴۵ پاسخ دیگر وکلا بستن پاسخ‌های بیشتر
زهرا بانی رشید ۳ هفته پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۲ مشاوره موفق

بااحترام

صرف اینکه سقف پاسیو حدود ۱۰ سال قبل توسط مالک قبلی اجرا شده باشد به‌تنهایی برای شما حق قطعی ایجاد نمی‌کند و اگر پاسیو جزء مشاعات باشد اصل بر این است که تصرف و ایجاد پوشش جدید بدون مجوز سایر شرکا یا مراجع قانونی قابل ایراد است

اما شما می‌توانید دفاع کنید که سقف موجود از قبل وجود داشته و شما صرفا آن را تعویض یا بازسازی کرده‌اید و تصرف جدیدی در مشاعات ایجاد نکرده‌اید و ادعای اخطارهای قبلی نیز خلاف واقع است

فعلا از تخریب یا جابه‌جایی سقف خودداری کنید و تامین دلیل و کارشناسی برای ثبت وضعیت فعلی و قدمت سقف عکس‌های قدیمی شهادت همسایگان و مدارک زمان خرید را فراهم کنید و در صورت طرح دعوا درخواست بررسی قدمت و وضعیت سابق سقف را مطرح کنید

نکته مهم این است که اگر اخطار ۱۰ روزه از سوی مرجع قضایی یا شهرداری صادر شده اقدام بعدی به مرجع صادرکننده اخطار و متن دقیق آن بستگی دارد صرف اخطار همسایه به‌تنهایی مجوز قانونی برای الزام شما به جمع‌آوری سقف نیست

مریم حاج منوچهری ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۱۷۲ مشاوره موفق

باسلام
اگر همسایه شکایت تصرف مشاعات داده باشد، معمولا دو مسیر وجود دارد:
یا باید مجوز قانونی ارائه شود
یا موضوع به جمع‌آوری یا جریمه ختم می‌شود
اما در عمل، اگر سازه ۱۰ ساله باشد و مزاحمتی ایجاد نکرده باشد، گاهی امکان توافق در مجمع ساختمان یا اخذ تایید بعدی وجود دارد
حتما در مهلت قانونی پاسخ کتبی رسمی بدهید (سکوت به ضرر شماست)
مدارک زیر را جمع کنید:
عکس‌های قدیمی (قبل از خرید و بعد از آن)
شهادت همسایه‌های دیگر
سند خرید با وضعیت موجود
هرگونه مکاتبه یا عدم اعتراض قبلی

حمیدرضا قاسمی ۳ هفته پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۵۹ مشاوره موفق

برای حفظ سقف، میتوانید به قدمت ۱۰ ساله آن و سکوت و عدم اعتراض همسایگان در این مدت طولانی استناد کنید که میتواند بهعنوان رضایت ضمنی تلقی شود. فورا یک لایحه دفاعیه مستدل به دادگاه تقدیم کرده و بر تغییر نکردن کاربری اصلی پاسیو و رعایت اصول فنی تاکید کنید. از سایر همسایگانی که شاهد عدم اعتراض هستند، شهادت کتبی بگیرید و در صورت نیاز، درخواست کارشناسی رسمی برای بررسی عدم ایجاد مزاحمت توسط سقف جدید را مطرح کنید. با این مدارک، شانس موفقیت شما در دادگاه افزایش مییابد.

لیلا تاجیک ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۳۹ مشاوره موفق

درود برشما
چنانچه همسایه شکایت تصرف مشاعات داده باشد، معمولا دو مسیر وجود دارد:
۱_ باید مجوز قانونی ارائه شود.
۲_ موضوع به جمع‌آوری یا جریمه ختم می‌شود.
اما در عمل، اگر سازه ۱۰ ساله باشد و مزاحمتی ایجاد نکرده باشد، گاهی امکان توافق در مجمع ساختمان یا اخذ تایید بعدی وجود دارد.
حتما در مهلت قانونی پاسخ کتبی رسمی بدهید (سکوت به ضرر شماست).
مدارک زیر را جمع کنید:
۱_عکس‌های قدیمی (قبل از خرید و بعد از آن)
۲_شهادت همسایه‌های دیگر
۳_سند خرید با وضعیت موجود
۴_هرگونه مکاتبه یا عدم اعتراض قبلی..

حسن آرین پور ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۲۱۰ مشاوره موفق

برای نگه‌داشتن سقف، سریع لایحه بدهید و بگویید سقف‌ها **قبل از خرید شما و حدود ۱۰ سال قبل وجود داشته** و شما فقط **تعویض و مرمت** کرده‌اید، نه تصرف جدید.

مدارک بگذارید: عکس قدیمی، شهادت همسایه‌ها، مبایعه‌نامه، فاکتور بازسازی. تقاضای **معاینه محل، تحقیق محلی و کارشناس** کنید.

اگر پاسیو جزء مشاعات باشد و اجازه کتبی مالکین نباشد، خطر حکم به جمع‌آوری سقف هست؛ ولی سابقه طولانی و نبود اعتراض قبلی، دفاع شما را قوی می‌کند.

مصطفی فودازی ۴ هفته پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۱۰ مشاوره موفق

با سلام
چون پاسیو جزء مشاعات میباشد، صرف خرید ملک یا سابقه ۱۰ساله سقف، به‌تنهایی حق اختصاصی برای شما ایجاد نمی‌کند. اما اگر سقف از قبل وجود داشته و شما صرفا آن را تعویض کرده‌اید، می‌توانید به سابقه تصرف، رضایت یا عدم اعتراض قبلی و مدارک موجود استناد کنید؛ البته این موارد جایگزین اجازه قانونی یا رضایت مالکان نیست.
برای حفظ سقف، ابتدا مشخص کنید پاسیو و سقف طبق سند و صورت‌مجلس تفکیکی چه وضعیتی دارند. اگر اخطار قضایی دریافت کرده‌اید، در مهلت مقرر پاسخ دهید و در صورت لزوم نسبت به ادعای همسایه اعتراض کنید. با توجه به اینکه موضوع مشاعات و احتمال رفع تصرف مطرح است، بهتر است سند و صورت‌مجلس تفکیکی توسط وکیل بررسی شود.

طیبه اصغری ۳ هفته پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۲۸ مشاوره موفق

درود.
اگر پاسیو از مشاعات ساختمان است ، حتی قبل از مالکیت شما هم به شکل غیر قانونی نصب سقف انجام شده است .
هیچ واحدی حق اینکه در مشاعات تصرف اختصاصی کند ندارد
شاید شما بتوانید ثابت کنید که قبل از خرید ملک سقف پاسیو وجود داشته اما این حالت به شما مجوز ادامه ی این تصرف در مشاعات را نمیدهد،به سند مراجعه کنید و سند تفکیکی ملک را ملاحظه کنید اگر پاسیو در قسمت مشاعات باشد شما نمیتوانید به شکل اختصاصی تصرف و بهره برداری کنید .
بهتر است به مهلتی که مرجع قضایی به شما داده توجه بیشتری کنید
پیروز باشید

اکبر کولیوند ۱ هفته پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۱۰ مشاوره موفق

باسلام،با توجه به اینکه سقف پاسیو حدود ۱۰ سال وجود داشته و هنگام خرید نیز موجود بوده، می‌توان بر قدمت و سابقه آن و اینکه تغییر جدیدی ایجاد نشده و صرفا بازسازی یا تعویض جزء موجود انجام شده است تاکید کرد؛ همچنین با شهادت سایر همسایگان می‌توان قدمت سقف و کذب بودن ادعای اخطار را اثبات کرد و واکنش شما نسبت به نرده‌ها نیز می‌تواند نشان‌دهنده رعایت حقوق همسایگان باشد، بنابراین در صورت طرح شکایت رسمی، دفاع بر اساس سابقه موجود بودن سقف و وضعیت ملک در زمان خرید قابل بررسی است.

زهرا رفیعی ۱ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۴۲ مشاوره موفق

پاسیو اصولا از قسمت‌های مشترک محسوب می‌شود و ایجاد یا تغییر بنا در مشاعات بدون مجوز قانونی و رضایت لازم می‌تواند قابل اعتراض باشد؛ قدمت ۱۰ساله سقف به‌تنهایی مالکیت اختصاصی ایجاد نمی‌کند.
برای حفظ سقف، بهتر است فورا مستندات قدمت، وضعیت سابق ملک و رضایت/سکوت مالکان را جمع‌آوری و حسب مورد درخواست کارشناسی و تعیین تکلیف قانونی کنید؛ برداشتن نرده اقدام احتیاطی مناسبی بوده است.

کامران تیموری
کامران تیموری تأیید‌شده
۳ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۲ مشاوره موفق

با سلام.
اگر قسمت پاسیو در سند مالکیت قید شده باشد اجازه هرگونه تصرف را دارید. اما چنانچه جزو مشاعات بوده، صرف استفاده یک شخص و عدم اعتراض مالکین در سابق دلیل بر مالکیت نخواهد بود و سایر مالکین با توجه به اینکه این قسمت جزو مشاعات است می توانند اعتراض نمایند. طبق ماده ۴۰ و ۵۱ قانون مدنی : حق انتفاع در موارد ذیل زایل می شود:۱. در صورت انقضاء مدت. ۲. در صورت تلف شدن مالی که موضوع انتفاع است.
همچنین طبق قاعده لاضرر و وحدت ملاک از ماده ۱۳۲ قانون مدنی: کسی نمیتواند در ملک خود تصرفی کند که مستلزم تضرر همسایه شود مگر تصرفی که به قدر متعارف و برای رفع حاجت یا رفع ضرر از خود باشد. لذا به طریق اولا تصرف در قسمت مشاعی ساختمان ایراد شرعی و قانونی دارد.

محمدمهدی قنبری
محمدمهدی قنبری
۲ ماه پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۶۷ مشاوره موفق

سلام
برای نگه‌داشتن سقف، مهم‌ترین خط دفاعی شما این است که بگویید تصرف جدیدی در مشاعات انجام نداده‌ام؛ فقط سقف موجود حدودا ۱۰ ساله را تعمیر یا تعویض کرده‌ام و نرده‌ها را هم برای رفع حساسیت برداشته‌ام. اما اگر پاسیو طبق سند صورتمجلس تفکیکی مشاع باشد، صرف سابقه ۱۰ ساله به‌تنهایی همیشه حق قطعی ایجاد نمی‌کند ولی برای دفاع شما بسیار مهم است.

مهدی شهابی نژاد ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۴ مشاوره موفق

با سلام
با توجه به اینکه پاسیو جز مشاعات می باشد تصرف در آن منوط به اذن مالکین می باشد و وضعیت سابق و خرید با همین وضع نیز دلیلی بر رضایت بر ادامه آن نیست چرا که ملاک تصرفات آن چیزی است که در سند برای استفاده اختصاصی ذکر می شود ؛ به نظر تنها راه شما جلب رضایت تمامی مالکین می باشد .
با این وجود شما می توانید مدارکی که دلالت بر وضع سابق ملک داشته باشد ارائه دهید ، هرچند به نظر اینجانب بدون رضایت مالکین شانس چندانی ندارید اما ممکن است مثمر واقع شود .

سمیه آرزه ۳ ماه پیش

کارشناس حقوقی

۴٫۸ · ۱۰۴ مشاوره موفق

سلام اگر سقف پاسیو ۱۰ سال بدون اعتراض وجود داشته و شما فقط تعمیر یا تعویض کرده‌اید، معمولا تصرف محسوب نمی‌شود و می‌توانید برای نگه داشتن آن اعتراض کنید
.شهادت همسایه‌ها و سابقه طولانی وجود سقف، به نفع شماست و معمولا مانع رفع سقف می‌شود

محمد نصیری ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۷ · ۲۱ مشاوره موفق

برای اینکه بتوانید سقف را حفظ کنید، نباید صرفا به حالت دفاعی (برداشتن نرده‌ها) بسنده کنید؛ بلکه باید با استفاده از ابزارهای حقوقی، «مشاع بودن» یا «حق استفاده» را اثبات کنید.
باید بر این محور حرکت کنید که: «سقف، بازسازی یک امر موجود و قدیمی است، نه ایجاد یک تصرف جدید در مشاعات.»

برای نتیجه بهتر با وکیل مشورت کنید.

مینا مشایخی کرهرودی ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۴۸ مشاوره موفق

سلام شما استناد کنید که شما تصرف جدیدی ایجاد نکرده‌اید بلکه وضعیت سابق را حفظ کرده‌اید. سقف پاسیو حدود ۱۰ سال قبل از خرید شما وجود داشته و شما صرفا آن را بازسازی و تعویض کرده‌اید، نه اینکه برای اولین بار مشاع را مسقف کرده باشید.

محمد اکبری ۲ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۱۱۰ مشاوره موفق

اگر ثابت کنید سقف قدیمی، غیرمضر و مورد قبول ضمنی مالکان بوده، شانس حفظ آن دارید؛ اما اگر مزاحمت یا کاهش نور و تهویه احراز شود، احتمال الزام به برداشتن آن زیاد است.

زهرا فرج ۲ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۷۸ مشاوره موفق

سلام و احترام؛
این موضوع نیاز به کارشناسی دارد که این امر با دستور دادگاه به کارشناس ارجاع می گردد. لذا باید تاکید کرد مدت زمان وجود پاسیو حقی را برای شما ایجاد نمی کند.

ندا السادات روناسی ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸ · ۱۷۱ مشاوره موفق

با سلام
اگر پاسیو مشاع باشد، صرف وجود سقف به مدت ۱۰ سال حق قانونی برای حفظ آن ایجاد نمی‌کند؛ اما سابقه طولانی استفاده و رضایت ضمنی همسایگان می‌تواند در دفاع شما مؤثر باشد.

ویدا سماوات ۳ ماه پیش

کارآموز وکالت کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۹۶ مشاوره موفق

سلام عرض ادب سقف پاسیو حدود ۱۰ سال قبل از خرید شما وجود داشته و شما صرفا آن را بازسازی و تعویض کرده‌اید، نه اینکه برای اولین بار مشاع را مسقف کرده باشید. موفق باشید

امیر فراستی ۳ ماه پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۱۵ مشاوره موفق

اولا در قسمت‌های مشاعی هر ملکی رضایت تمامی مالکین ملاک است اما در این مورد اگر بتوانید سبق اینکه از قبل سقفی وجود داشته‌رو توسط دیگر مالکین ثابت کنید موردی پیش نخواهد آمد.

آیلین عظیمی ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۲۹۳ مشاوره موفق

با ارائه نقشه ثبتی و مدارک مالکیت، ثابت کنید که پاسیوها جزو ملک شماست و از دادگاه درخواست ابطال اخطار رفع تصرف کنید.

هانی ایمانی ۲ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۳۳ مشاوره موفق

عرض سلام
صرف بودن سقف از ۱۰ سال پیش حقی برای شما ایجاد نمی کند. در این خصوص دادگاه موضوع را به کارشناس ارجاع می دهد.

امید یوسفی ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۲۶ مشاوره موفق

سلام
بایستی اثبات نمایید‌که‌ تمامی همسایگان طی ۱۰ سال اجازه دادند و پاسیو جزو ملک اختصاصی شما شده است یا اینکه‌ رضایت تمام همسایگان را اخذ نمایید

محمود رئیسی ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۵۲ مشاوره موفق

سلام با توجه به توضیحات و بر اساس قانون تملک آپارتمان ها امکان حذف و یا تغییر سقف پاسیو وجود نخواهد داشت مگر با موافقت تمام مالکان و

مهاسا طهماسبی ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸ · ۱۹ مشاوره موفق

اگر پاسیو طبق سند و صورت‌مجلس تفکیکی جزء مشاعات باشد، حتی وجود سقف برای سالیان طولانی لزوما به معنای قانونی بودن آن نیست.

جاوید محمدی ۱ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۴۹ مشاوره موفق

با سلام کاربر گرامی
اگر اثبات نمایید از قبل بوده و رضایت ضمنی همسایه ها در آن دخیل بوده میتوانید آن را را حفظ نمایید

احمد جوکاری ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۵۰ مشاوره موفق

باسلام
هرگونه تصرف و یا تغییر در مشاعات ومشترکات ساختمان منوط به اذن همه مالکین و اخذ مجوز از شهرداری می باشد.

یوسف تولایی
یوسف تولایی تأیید‌شده
۳ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

با توجه یه اینکه جز مشاعات محسوب میشود فقط در صورتی که همسایگان رضایت داشته باشند میتکان آن را حفظ کرد تصرف ده ساله شما صرفا اذن و اباحه بوده است که قابل رجوع است و حق مالکیت ایجاد نمیکند

حسین مظاهری تهرانی ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۱٬۸۵۱ مشاوره موفق

با سلام
چنانچه رضایت تمامی مالکین ساختمان جلب نگرد بایستی سقف پاسیو را بردارید.

زینب شارعی ۲ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

اگر سقف پاسیو از ۱۰ سال قبل وجود داشته و شما فقط آن را تعویض کرده‌اید، می‌توانید با استناد به سابقه وجود سقف، شهادت همسایه‌ها و درخواست کارشناسی از خود دفاع کنید. در مهلت ۱۰ روزه نیز به اخطار اعتراض کتبی بدهید. صرف تعویض سقف قدیمی، لزوما تصرف جدید در مشاعات محسوب نمی‌شود.

محمدرضا توکلی ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۹۹۷ مشاوره موفق

باسلام تصرف در مشاعات می بایست با رضایت تمام مالکین مشاعی باشد

سعید قیطانی ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۷۵۶ مشاوره موفق

سلام
تصرف در مشاعات مستلزم اخذ رضایت تمام مالکین می باشد

نسرین عصیانی ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۲۲۸ مشاوره موفق

به نظر میرسد با توجه به سبق وجود پاسیو موضوع تصرف منتفی است

اعلا قدیمی ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۵۶ مشاوره موفق

سلام
باید مراتب از شهرداری استعلام شود البته نظر کارشناس هم راهگشاست

علیرضا زرینه پور ۲ ماه پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۲۲ مشاوره موفق

بادرود
باید دلیل رائه نمایید وگرنه قابل درخواست رفع اثر از طرف همسایه ها است

سارا تک روستا ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۳۳ مشاوره موفق

سلام کاربر گرامی تصرف در مشاعات ساختمان نیازمند رضایت کلیه مالکین است

محمدباقر سلیمانگلی ۳ هفته پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۸۴ مشاوره موفق

با سلام در صورتی که تغییر اساسی در مشاعات ایجا نکند منعی ندهرد

سیده زهرا موسوی ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸ · ۳ مشاوره موفق

باسلام
رضایت تمام مالکین برای تصرف در مشاعات لازم می باشد.

بهاره درکایی نژاد ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۱۰ مشاوره موفق

در خصوص تصرف در مشاعات نیازمند رضایت تمامی مالکین می باشد..

علی کشاورز فرد ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۰ · ۱۴ مشاوره موفق

احتمالا طبقه همکف هستید ، باید کل سقف را بردارید یا رضایت همه مالکین را جلب کنید

علیرضا ریاحی ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۲۷ مشاوره موفق

چنانچه مانع تصرف سایرین در مشاعات است باید برطرف شود

شادی علی پور ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۶۵ مشاوره موفق

سلام، بایستی مطابق رای صادره عمل نمایید..

حسین عینی ۳ ماه پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

باسلام و ادب. تصرف شما چون مسبوق به سابقه است و از طرف همسایگان ظرف ده سال اعتراضی نشده به این مسیله میتوانید استناد کنید.

زهرا صالح ۳ ماه پیش

کارشناس حقوقی

سلام و درود علی الاصول پاسیو یک حق مشاع می‌باشد فقط باید رضایت همسایگان را جلب کنید

مهرداد تقی پور ۴ هفته پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

مصالحه با کلیه مالکین

۲۳۳ وکیل متخصص قوانین آپارتمان ها آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید