آیا مایل هستید اعلانات مربوط به گفتگوهای آنلاین خود را روی دستگاه
خود دریافت کنید؟
در پنجره باز شده روی دکمه Allow کلیک کنید...
لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.
تلفن تماس:
شما میتوانید درخواست ارزیابی حقوقی خود را بطور مستقیم برای ارسال کنید و در کوتاهترین زمان ممکن از ایشان پاسخ
بگیرید.
لطفا دقت داشته باشید، شما در هر روز تنها
میتوانید ۳
درخواست ارزیابی حقوقی رایگان ویا ارتباط مستقیم با متخصص ثبت نمایید.
همچنین دقت داشته باشید درصورت عدم انتخاب متخصص، پیام شما برای تمامی متخصصان ارسال شده و ایشان
می توانند ارزیابی خود را از درخواست شما مطرح نمایند.
با سلام. احتراما آیا در دادخواست اولیه در جهت رد معامله فضولی و ابطال معامله و خلع ید میتوانم همزمان خوانده و جلب ثالث کنم یا باید تا اتمام اولین جلسه به دادگاه اظهار و بعد از ۳ روز دادخواست بر علیه جلب ثالث کنم؟ با تشکر.
برای جلب ثالث در دادخواست خلع ید و سایر دعاوی، بر اساس ماده ۱۳۵ قانون آیین دادرسی مدنی، شما میتوانید تا پایان اولین جلسه دادرسی، درخواست جلب ثالث را ارائه دهید. اگر قصد دارید پس از این مدت جلب ثالث کنید، باید به صورت جداگانه و با رعایت مهلتهای قانونی اقدام کنید.
این پاسخ توسط هوش مصنوعی تولید شده است. لطفاً
توجه
داشته باشید که ممکن
است اطلاعات
ارائهشده
بهطور کامل دقیق
یا قابل اعتماد نباشد. توصیه میشود برای تأیید صحت اطلاعات، به مشاوره وکلای مجرب مراجعه کنید.
در خصوص سؤال شما درباره امکان طرح دعوای رد معامله فضولی، ابطال معامله، و خلع ید به همراه جلب شخص ثالث در دادخواست اولیه یا لزوم انتظار تا پایان جلسه اول دادرسی، توضیحات زیر ارائه میشود:
۱. امکان طرح دعوا علیه خوانده و جلب ثالث به صورت همزمان در دادخواست اولیه
بر اساس قوانین آیین دادرسی مدنی ایران، شما میتوانید در دادخواست اولیه، علاوه بر طرح دعوا علیه خوانده اصلی، درخواست جلب شخص ثالث را نیز مطرح کنید، مشروط بر اینکه شخص ثالث در دعوای مطروحه ذینفع باشد یا دعوای شما با دعوای جلب ثالث ارتباط کامل داشته باشد
بنابراین، اگر شخص ثالث (مثلا کسی که در معامله فضولی دخیل بوده یا از معامله منتفع شده) نقشی در دعوای شما دارد، میتوانید در همان دادخواست اولیه، ضمن طرح دعوا علیه خوانده اصلی، درخواست جلب شخص ثالث را نیز مطرح کنید. در این صورت، نیازی به انتظار تا پایان جلسه اول دادرسی نیست.
۲. مهلت جلب شخص ثالث
اگر به هر دلیلی در دادخواست اولیه درخواست جلب ثالث را مطرح نکردهاید، بر اساس ماده ۱۳۵ قانون آیین دادرسی مدنی، میتوانید تا پایان اولین جلسه دادرسی درخواست جلب شخص ثالث را به دادگاه ارائه دهید. این درخواست باید به صورت لایحه جداگانه یا در جلسه دادرسی به صورت شفاهی (با درج در صورتجلسه) مطرح شود.
در این حالت، نیازی به رعایت مهلت سهروزهای که اشاره کردید نیست، مگر اینکه منظور شما از "سه روز" مهلتهای مربوط به تقدیم دادخواستهای مرتبط یا تبادل لوایح باشد که در این مورد خاص مصداق ندارد.
۳. دادخواست جداگانه علیه شخص ثالث
اگر دعوای شما علیه شخص ثالث ارتباط کامل با دعوای اصلی نداشته باشد یا به هر دلیلی جلب ثالث در دعوای اصلی ممکن نباشد، میتوانید دادخواست جداگانهای علیه شخص ثالث مطرح کنید. اما در این صورت، دعوای جدید به صورت مستقل رسیدگی خواهد شد و مشمول قواعد جلب ثالث نخواهد بود.
۴. توصیه عملی
در دادخواست اولیه جلب ثالث را مطرح کنید: اگر از ابتدا میدانید که شخص ثالث در دعوای شما ذینفع است یا دخالت او در دعوا ضروری است، بهتر است در دادخواست اولیه، ضمن طرح دعوا علیه خوانده اصلی، درخواست جلب شخص ثالث را نیز مطرح کنید. این کار باعث تسریع در رسیدگی و جلوگیری از اطاله دادرسی میشود.
مشورت با وکیل: با توجه به پیچیدگیهای دعاوی مربوط به معاملات فضولی، ابطال معامله، و خلع ید، توصیه میشود حتما با یک وکیل دادگستری مشورت کنید تا از صحت تنظیم دادخواست و رعایت شرایط قانونی مطمئن شوید.
نتیجهگیری
شما میتوانید در دادخواست اولیه، ضمن طرح دعوا علیه خوانده اصلی، درخواست جلب شخص ثالث را نیز مطرح کنید و نیازی به انتظار تا پایان جلسه اول یا رعایت مهلت سهروزه نیست. با این حال، اگر به هر دلیلی این کار را در دادخواست اولیه انجام ندادید، میتوانید تا پایان اولین جلسه دادرسی درخواست جلب ثالث را مطرح کنید.