بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

آیا مصوبه تمدید دوماهه قراردادهای اجاره در شرایط جنگی شامل مستأجران فعلی می‌شود؟

پرسیده شده ۳ ماه پیش ۲۶ پاسخ ثبت شده

قرارداد اجاره‌ی من در تاریخ ۱۲ خرداد ۱۴۰۵ منقضی می‌شود. آیا مصوبه‌ی تمدید دوماهه‌ی قراردادهای اجاره در شرایط جنگی شامل حال من هم می‌شود؟ موجر می‌گوید طبق قرارداد، به ازای هر روز تأخیر در تخلیه، مبلغی از ودیعه کسر خواهد کرد.

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

اکثر وکلا معتقدند قرارداد شما به موجب مصوبات حمایتی به‌صورت خودکار تمدید می‌شود و موجر حق کسر خسارت تأخیر از ودیعه را ندارد؛ البته برخی وکلا درباره نوع مصوبه و بازه زمانی شمول آن اختلاف نظر دارند.

این یک دیدگاه کلی است و بهره‌مندی شما از این تمدید دقیقاً به تاریخ انقضا و انطباق آن با متن بخشنامه ابلاغ‌شده بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

وضعیت تمدید خودکار اجاره و جریمه تأخیر

طبق نظر غالب وکلا، قراردادهایی که در بازه زمانی مصوبات حمایتی و اضطراری منقضی می‌شوند مشمول تمدید قانونی هستند. به دلیل این تمدید خودکار، مستأجر مرتکب تأخیر در تخلیه نشده و در نتیجه شرط کسر خسارت روزانه از مبلغ ودیعه قابل اعمال نیست. برای تثبیت این حق می‌توانید تمایل خود به تمدید را از طریق ارسال اظهارنامه رسمی به موجر اعلام کنید. با این حال، باید بررسی شود که آیا قرارداد شما جزو استثناهای تخلیه قرار می‌گیرد یا خیر.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۲۶ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۳ ماه پیش
محمدمهدی معصومی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۲۴ مشاوره موفق

سلام
اگر مصوبه مورد اشاره، تمدید قراردادهای اجاره در شرایط اضطراری را شامل قراردادهایی بداند که در بازه زمانی مشخص منقضی می‌شوند، قراردادهایی که تاریخ پایان آن‌ها در همان بازه قرار گرفته باشد، می‌توانند مشمول آن شوند. بر اساس اطلاعیه‌های منتشرشده، برخی مصوبات حمایتی مربوط به قراردادهای اجاره موجود بوده و برای مستاجرانی که قراردادشان منقضی می‌شود، امکان تمدید پیش‌بینی شده است.
بنابراین در فرض سؤال، اگر تاریخ ۱۲ خرداد ۱۴۰۵ مشمول بازه زمانی اجرای مصوبه باشد و سایر شرایط قانونی وجود داشته باشد، صرف پایان مدت قرارداد موجب تخلیه فوری نخواهد بود. شرط قراردادی مربوط به کسر مبلغی از ودیعه بابت تاخیر در تخلیه نیز نمی‌تواند برخلاف مقررات آمره یا تصمیمات قانونی حمایتی مورد استناد قرار گیرد.
با این حال، تشخیص شمول یا عدم شمول مصوبه نیازمند بررسی متن دقیق مصوبه، تاریخ ابلاغ، نوع قرارداد اجاره و وضعیت ملک است.
بدیهی است اظهارنظر نهایی منوط به بررسی اسناد و مدارک پرونده توسط وکیل است.

مریم حاج منوچهری ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۳۰۳ مشاوره موفق

باسلام
موجر نمی‌تواند صرفا با استناد به بند قرارداد درباره کسر مبلغی از ودیعه بابت هر روز تاخیر آن را اجرا کند؛ زیرا شرط قراردادی نمی‌تواند مقررات آمره و حمایتی مصوبه را بی‌اثر کند.
بهتر است قبل از پایان مدت یا بلافاصله پس از آن، تمایل خود به استفاده از تمدید قانونی را به شکل قابل اثبات اعلام کنید (مثلا اظهارنامه یا پیام رسمی قابل استناد).
اگر موجر اقدام به مطالبه وجه التزام یا تخلیه کند، شما می‌توانید به شمول مصوبه و درخواست تمدید استناد کنید.
اما اگر قرارداد شما قبل از تاریخ شروع شمول مصوبه منقضی شده باشد یا مشمول استثنائات باشد، وضعیت متفاوت است. برای مثال در برخی مصوبات، مواردی مانند نیاز مالک به تخریب، احداث یا تعمیرات اساسی با داشتن مجوز، از شمول خارج شده‌اند.

امیر فراستی ۲ ماه پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۱۵ مشاوره موفق

بله، اگر قرارداد شما ۱۲ خرداد ۱۴۰۵ منقضی می‌شود، مصوبه جدید تمدید یک‌ساله شامل آن نیست؛ چون مصوبه جدید قراردادهایی را پوشش می‌دهد که مدتشان از تاریخ ابلاغ مصوبه تا پایان ۱۴۰۵ منقضی شود.
اما درباره تمدید اضطراری دوماهه ناشی از شرایط جنگی، ابلاغیه جداگانه‌ای وجود داشته که قراردادهای منقضی‌شده در دوره شرایط جنگی را دو ماه تمدید می‌کرد؛ بنابراین تاریخ و محدوده دقیق شمول آن باید با متن ابلاغیه مربوط به محل ملک تطبیق داده شود.
در مورد جریمه روزانه، اگر قرارداد واقعا در آن بازه قانونی تمدید شده باشد، موجر نمی‌تواند بابت این دو ماه صرفا به استناد پایان مدت اولیه، وجه‌التزام تاخیر تخلیه مطالبه کند.

آیلین عظیمی ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۲۹۳ مشاوره موفق

خیر، مصوبه تمدید دوماهه قراردادهای اجاره در شرایط جنگی (که در برخی مقاطع خاص صادر می‌شود) به صورت خودکار شامل همه قراردادها نمی‌شود و فقط در صورت تصویب قانونی خاص و ابلاغ آن، شامل حال شما می‌شود. در حال حاضر (تیر ۱۴۰۵) چنین قانونی در مورد اجاره‌ها وجود ندارد.
کسر روزانه از ودیعه به دلیل تاخیر در تخلیه، در صورت قید صریح در قرارداد و عدم توافق بر تمدید، ممکن است معتبر باشد، اما میزان آن باید معقول و غیرمصادری باشد.

نمایش ۲۲ پاسخ دیگر وکلا بستن پاسخ‌های بیشتر
اکبر کولیوند ۱ ماه پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۱۴ مشاوره موفق

باسلام، موجر نمی‌تواند صرفا با استناد به شرط قراردادی، مبلغی از ودیعه را بابت هر روز تاخیر کسر کند، زیرا شروط قرارداد نباید مقررات آمره و حمایتی مصوبات مربوط به تمدید اجاره را بی‌اثر کند؛ بهتر است مستاجر پیش از پایان قرارداد یا بلافاصله پس از آن، تمایل خود به استفاده از تمدید قانونی را از طریق اظهارنامه یا پیام رسمی و قابل استناد اعلام کند و در صورت مطالبه وجه التزام یا اقدام به تخلیه، به شمول مصوبه و درخواست تمدید استناد نماید؛ البته اگر قرارداد پیش از آغاز شمول مصوبه منقضی شده باشد یا مشمول استثنائات قانونی، مانند نیاز مالک به تخریب، احداث یا تعمیرات اساسی با مجوز، باشد، وضعیت متفاوت خواهد بود.

حمیدرضا قاسمی ۱ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۱۶۰ مشاوره موفق

مصوبه تمدید دو ماهه شامل حال شما نمی‌شود، زیرا شما در حال تخلیه هستید و از آن مصوبه برای ماندن استفاده نمی‌کنید. کسر از ودیعه به دلیل تاخیر در تخلیه، فقط در صورتی مجاز است که در قرارداد صراحتا به آن اشاره شده باشد یا موجر خسارت واقعی خود را اثبات کند. در غیر این صورت، موجر حق کسر یک‌طرفه ندارد. اگر با کسر غیرمجاز مواجه شدید، از طریق دادگاه اقدام کنید.

محمد نصیری ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۷ · ۲۲ مشاوره موفق

با سلام و درود

طبق بخشنامه شماره ۲۰۵/۵۱۳/م مورخ ۱۴۰۵/۰۲/۰۶ صادر شده از سوی اتحادیه املاک و با استناد به مصوبه شورای عالی امنیت ملی، قرارداد شما تا ۱۲ مرداد تمدید شده است.

چون قرارداد شما طبق مصوبه «خودکار تمدید» شده است، شما از نظر قانونی «تاخیر در تخلیه» ندارید. وقتی اصلا تاخیری رخ نداده، شرط جریمه یا کسر از ودیعه هم از نظر اجرایی بی‌معناست.

مینا مشایخی کرهرودی ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۴۸ مشاوره موفق

اگر قرارداد شما مشمول مصوبه تمدید دوماهه در شرایط جنگی باشد، موجر نمی‌تواند صرفا به دلیل پایان مدت اجاره، شما را ملزم به تخلیه یا بابت تاخیر، از ودیعه مبلغی کسر کند. اما اگر مشمول مصوبه نباشید یا از موارد استثنا باشد، شرط کسر مبلغ از ودیعه ممکن است قابل اجرا باشد.

ندا السادات روناسی ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸ · ۱۷۱ مشاوره موفق

با سلام
بله، اگر قرارداد اجاره شما در بازه مشمول مصوبه منقضی شده باشد، از تمدید خودکار برخوردار است و موجر در این مدت حق کسر وجه از ودیعه بابت عدم تخلیه را ندارد؛ مگر اینکه مورد از استثناهای قانونی باشد.

لیلا تاجیک ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۳۹ مشاوره موفق

مصوبه اعلام شده ، برای امسال تمدید خودکار بکساله با اضافه ۲۵ درصد درتهران و ۲۰ درصد در شهرستانها اعلام شده است. بنابراین اخذ خسارت تاخیر تخلیه با توجه به تمدید اتوماتیک ، غیر قانونی است.

زینب شارعی ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

بله، اگر قرارداد اجاره شما مشمول مصوبه شرایط جنگی باشد، صرف انقضای مدت اجاره در تاریخ ۱۲ خرداد ۱۴۰۵ مانع بهره‌مندی از حمایت‌های مقرر نیست. مطابق مصوبه، قراردادهای اجاره مشمول، به‌منظور حمایت از مستاجران تمدید شده‌اند و مراجع قضایی نیز از صدور دستور تخلیه صرفا به علت پایان مدت اجاره خودداری می‌کنند. همچنین در ادامه، مصوبه جدیدی نیز تمدید خودکار قراردادهای مشمول تا پایان سال ۱۴۰۵ (با شرایط مقرر) را پیش‌بینی کرده است.

بنابراین، اگر قرارداد شما مشمول این مصوبات باشد، شرط قراردادی کسر مبلغی از ودیعه بابت هر روز تاخیر در تخلیه، در صورت استفاده قانونی از مهلت یا تمدید مقرر، قابل استناد نخواهد بود. البته اگر ملک از موارد استثنای مصوبه (مانند تخریب یا نوسازی با پروانه معتبر) باشد، وضعیت متفاوت خواهد بود.

پدرام جهان فتحی ۳ ماه پیش

کارآموز وکالت کانون وکلای دادگستری

۴٫۸ · ۳۶ مشاوره موفق

سلام
مصوبه شامل حال شما می‌شود
۱- با ارسال اظهارنامه به موجر اطلاع دهید که قصد تمدید دارید
۲- در مواعد مشخص در اجاره، مبلغ اجاره بها را به علاوه ۲۵ درصد به حساب ایشان واریز نمایید

محمدمهدی قنبری
محمدمهدی قنبری
۳ ماه پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۶۷ مشاوره موفق

خیر، در حال حاضر مصوبه‌ عمومی و معتبری برای تمدید خودکار دوماهه‌ی اجاره‌ها در سال ۱۴۰۵ اعلام نشده که شامل قرارداد شما شود.

سیده زهرا موسوی ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸ · ۳ مشاوره موفق

باسلام
مصوبه جدید تمدید یکساله اجاره مشمول اجاره شما میگردد و میتوانید از طریق ارسال اظهارنامه به موجر اعلام فرمایید.

امید یوسفی ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۲۶ مشاوره موفق

سلام
مصوبه جدید تمدید یکساله اجاره مشمول حال شما میگردد و شما میتوانید از طریق ارسال اظهارنامه اراده خود را اعلام نمایید

حسن آرین پور ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۲۱۰ مشاوره موفق

مصوبه جدید که تمدید خودکار یک ساله می باشد قابل اجراست..موفق باشید 🌹

هانی ایمانی ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۵۴ مشاوره موفق

عرض سلام
این مصوبه اجرا نمیشه بلکه مصوبه جدید سران قوا تمدید خودکار یکسال شامل شما هست.

شادی علی پور ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۷۰ مشاوره موفق

سلام، مصوبه تمدید تا یکسال با اراده مستاجر تصویب شده است که شامل قرارداد شما نمی شود.

زهرا فرج ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۲۶۱ مشاوره موفق

سلام و احترام؛
مصوبه جدید که تمدید خودکار یک ساله می باشد قابل اجراست.

مهتاب صابری نیا ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۴۷ مشاوره موفق

درود بله شامل حال شما میشود و میتوانید در این خصوص اظهارنامه ای برای موجر بفرستید

محسن رئیس پور ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

طبق مصوبه جدید سران قوا کلیه قراردادهایی که در سال ۱۴۰۵ به اتمام می رسند به صورت خودکار تا یک سال دیگر تمدید می شوند و مبلغ اجاره نیز فقط تا ۲۵ درصد قابل افزایش است. در صورت پرداخت مبلغ مزبور موجر امکان تخلیه شما را نخواهد داشت

مصطفی فودازی ۳ ماه پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۱۵ مشاوره موفق

یا سلام
قرارداد شما مشمول مصوبه تمدید اضطراری اجاره در شرایط جنگی نمی باشد

سارا جوربنیان ۲ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۵ · ۶ مشاوره موفق

با سلام
بله، قرارداد شما مشمول مصوبه جدید اجاره در شرایط جنگی میباشد.

حسین عزمی پور ۲ ماه پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

طبق قرارداد طرفین در اصل باید عمل شود
درعین حال مصوبه یاد شده بر اراده وتوافق طرفین ارجحیت دارد

کاربر بنیاد وکلا
۳ ماه پیش

سلام بله شامل قرارداد جنابعالی نیز می شود.

مهرداد تقی پور ۲ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

به نظر می رسد مشمول شما می شود

۳۰۰ وکیل متخصص قرارداد اجاره آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید