بنیاد وکلا
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

آیا قرارداد دست‌نویس صلح و وصیت تنفیذ می‌شود؟

پرسیده شده
۲۲ پاسخ ۲۸۹

با سلام خدمت وکلا

پدربزرگ و مادربزرگ بنده خانه‌ای مشارکتی داشتند که خانه مذکور به صورت فیزیکی یک باب خانه مسکونی حاصل از دو پلاک ثبتی ۲۳۴۸-۱۲ و ۲۳۴۹-۱۲ و دارای یک پروانه ساخت و پایان کار شهرداری بر روی دو پلاک ثبتی بود. اما از نظر سند رسمی مالکیت به صورت دو پلاک ثبتی جداگانه که ۶ دانگ پلاک ۲۳۴۸ متعلق به پدربزرگم و ۶ دانگ پلاک ۲۳۴۹ متعلق به مادربزرگم بود و تجمیع سند نشده بود.

عموی بنده ۱ دانگ مشاع از پلاک ۲۳۴۸ و پدربزرگ مرحوم ۵ دانگ مشاع مابقی را مالک بودند. پدر بنده ۵ دانگ مشاع از پلاک ۲۳۴۹ را مالک و عموی بنده ۱ دانگ مابقی را مالک بودند.

با طرح دعوی دستور فروش ملک مشاع از جانب عموی بنده، سرانجام ملک مذکور در نوبت سوم مزایده به فروش رفت و ملک مزایده‌ای به صورت پلاک ثبتی تجمیعی جدید و یک سند ۶ دانگ تک‌برگ به نام خریدار مزایده منتقل شد و نماینده دادگاه به نمایندگی از سوی کلیه وراث در دفترخانه حاضر و سند انتقال را امضا نمود. سپس اجرای احکام پول حاصل از فروش ملک مزایده‌ای را بین وراث به میزان سهمشان تقسیم و پرداخت نمود.

حال پس از فروش ملک مزایده‌ای و انتقال سند مالکیت به نام خریدار مزایده و تقسیم کامل پول حاصل از فروش ملک مشاع بین کلیه وراث توسط اجرای احکام، عموی اینجانب برگه‌ای دست‌نویس مربوط به زمان حیات پدربزرگم تحت عنوان صلح و هبه‌نامه و اینکه تا یک‌سوم مال خودم را می‌توانم وصیت نمایم را به عموی بنده و ۴ دختر دیگر که صلح و هبه نموده و در آن امضای ۴ دختر به انضمام امضای عمویم می‌باشد و امضای پدربزرگ مرحومم توسط دفترخانه گواهی امضا شده اما دست‌خط و نوشته متعلق به پدربزرگ مرحومم نمی‌باشد را پیدا نموده اما در این برگه دست‌نویس عادی امضای پدر بنده وجود ندارد و دعوی جداگانه‌ای مبنی بر تنفیذ قرارداد (غیرمالی) را به طرفیت ۴ خواهر دیگر و پدر بنده در دادگاه مطرح نموده است و دادگاه ۴ خواهر و پدر بنده را احضار نموده است.

سوال بنده این است: با وجود موارد مطروحه فوق، احتمال آنکه این قرارداد عادی توسط دادگاه تنفیذ گردد چه قدر می‌باشد؟

۲۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

نتیجه قابل پیش بینی نمی باشد...

گفتگو با وکلای آنلاین ۷۲ وکیل آنلاین
پیشنهاد بنیاد وکلا
آنلاین
ملکی و املاک شرکت و کسب‌وکار ثبت اسناد و املاک قرارداد و تعهدات بانکی و مطالبات
شروع قیمت از
۸۴۰,۰۰۰ تومان
۶۹۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
آنلاین
ملکی و املاک دیوان عدالت اداری کار و تأمین اجتماعی خانواده کیفری و جرایم خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۶۰۰,۰۰۰ تومان
۵۰۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ملکی و املاک ارث و وصیت بانکی و مطالبات خانواده داوری و حل اختلاف خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۷۲۰,۰۰۰ تومان
۵۹۸,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
آنلاین
ملکی و املاک شرکت و کسب‌وکار خانواده قرارداد و تعهدات کیفری و جرایم خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۷۲۰,۰۰۰ تومان
۵۹۸,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
خانواده قرارداد و تعهدات کیفری و جرایم ملکی و املاک بانکی و مطالبات خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۶۶۰,۰۰۰ تومان
۵۵۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ملکی و املاک بانکی و مطالبات خانواده کیفری و جرایم قرارداد و تعهدات
شروع قیمت از
۶۶۰,۰۰۰ تومان
۵۴۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
بانکی و مطالبات خانواده ملکی و املاک قرارداد و تعهدات کیفری و جرایم خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۷۲۰,۰۰۰ تومان
۵۹۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شرکت و کسب‌وکار ملکی و املاک خانواده داوری و حل اختلاف قرارداد و تعهدات
شروع قیمت از
۶۰۰,۰۰۰ تومان
۴۹۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ملکی و املاک بانکی و مطالبات خانواده کیفری و جرایم قرارداد و تعهدات خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۷۲۰,۰۰۰ تومان
۵۹۸,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ملکی و املاک بانکی و مطالبات خانواده قرارداد و تعهدات خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۵۸۰,۰۰۰ تومان
۴۷۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ارث و وصیت ملکی و املاک بانکی و مطالبات خانواده داوری و حل اختلاف
شروع قیمت از
۶۰۰,۰۰۰ تومان
۴۹۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ملکی و املاک بانکی و مطالبات خانواده کیفری و جرایم خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۶۰۰,۰۰۰ تومان
۴۹۸,۰۰۰ تومان
آنلاین
ملکی و املاک شرکت و کسب‌وکار بانکی و مطالبات فضای مجازی و فناوری قرارداد و تعهدات
شروع قیمت از
۴۲۰,۰۰۰ تومان
۳۴۹,۰۰۰ تومان
ملکی و املاک خانواده کیفری و جرایم دیوان عدالت اداری کار و تأمین اجتماعی خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۷۱۰,۰۰۰ تومان
۵۸۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
ملکی و املاک شرکت و کسب‌وکار دیوان عدالت اداری کار و تأمین اجتماعی کیفری و جرایم
شروع قیمت از
۴۲۰,۰۰۰ تومان
۳۵۰,۰۰۰ تومان
آنلاین
ملکی و املاک خانواده کیفری و جرایم قرارداد و تعهدات خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۴۲۰,۰۰۰ تومان
۳۴۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
ملکی و املاک کیفری و جرایم جرایم علیه اشخاص قرارداد و تعهدات خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۴۲۰,۰۰۰ تومان
۳۴۹,۰۰۰ تومان
ملکی و املاک بانکی و مطالبات کیفری و جرایم خانواده ثبت احوال و هویت
شروع قیمت از
۴۲۰,۰۰۰ تومان
۳۴۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
ملکی و املاک بانکی و مطالبات خانواده کیفری و جرایم
شروع قیمت از
۴۲۰,۰۰۰ تومان
۳۴۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
ملکی و املاک کیفری و جرایم جرایم علیه اشخاص خانواده قرارداد و تعهدات
شروع قیمت از
۶۰۰,۰۰۰ تومان
۵۰۰,۰۰۰ تومان
شرکت و کسب‌وکار خانواده مالکیت فکری قرارداد و تعهدات بانکی و مطالبات
شروع قیمت از
۴۲۰,۰۰۰ تومان
۳۴۹,۰۰۰ تومان
ملکی و املاک بانکی و مطالبات کیفری و جرایم خانواده
شروع قیمت از
۴۲۰,۰۰۰ تومان
۳۴۹,۰۰۰ تومان

سلام کاربر گرامی نتیجه قابل پیش بینی نمی باشد

سلام اگر سند تنظیم شده در قالب وصیت تملیکی بوده باشد امکان اقامه دادخواست تنفیذ وصیتنامه به طرفیت تمام ورثه وجود خواهد داشت
بر اساس قانون وصیت تملیکی فقط تا ۱/۳ از تمام ماترک نافذ است و وصیت مازاد بر ۱/۳ غیر نافذ است و منوط به موافقت تمام ورثه است
با توجه به توضیحات شما و با توجه به فروش ملک مورد وصیت تملیکی در مزایده الزاما می‌بایست دادخواست به طرفیت برنده مزایده و تمام ورثه اقامه گردد

درود
نتیجه قابل پیش بینی نمی باشد

سلام ~
نتیجه قابل پیش بینی نیست.

با سلام کاربر گرامی
قابل پیش بینی نمی باشد.

با سلام
اگرچه سند عمویتان نقاط ضعفی دارد ولی شانس حداقلی برای برنده شدن را در آن می توان تصور کرد...

پاسخ توسط یکی از وکلای بنیاد وکلا

سلام
باید وکیل مشورت نمایید

با سلام
قابل پیش بینی نمی باشد.

سلام بر شما ....موضوع قابل پیش بینی نیست

سلام

موضوع قابل پیش بینی نیست

غیر قابل پیش بینی می باشد.

پاسخ توسط یکی از وکلای بنیاد وکلا

با سلام
بستگی، به دفاعیات طرفین و نهایتا تصمیم دادگاه دارد

با سلام ،نتیجه غیر قابل پیش بینی می باشد.

با سلام و عرض ادب ،،نتیجه قابل پیش بینی نیست

سلام نتیجه قابل پیش بینی نیست

با سلام،نتیجه قابل پیش بینی نیست.

با سلام
تابع ادله اثباتی ایشان ونظر مرجع قضایی رسیدگی کننده به پرونده است

سلام تصمیم بر عهده مقام قضایی است

سلام
بر اساس بررسی قوانین مدنی ایران (به ویژه مواد ۲۲، ۴۷، ۷۹۵ تا ۸۰۷ قانون مدنی و قانون ثبت اسناد و املاک) و آرای قضایی مرتبط، احتمال تنفیذ این قرارداد عادی (که ترکیبی از صلح، هبه و اشاره به وصیت تا یک‌سوم است) توسط دادگاه، به دلایل زیر، پایین ارزیابی می‌شود (حدود ۲۰-۳۰ درصد، بسته به شواهد ارائه‌شده در دادگاه). این ارزیابی بر پایه تحلیل شرایط حقوقی است و نتیجه نهایی به نظر قاضی، کارشناسی‌های احتمالی (مانند خط‌شناسی) و ادله طرفین بستگی دارد. در ادامه، دلایل را به صورت ساختاریافته توضیح می‌دهم:

۱. شرایط کلی اعتبار و تنفیذ قراردادهای عادی مانند هبه و صلح

اصل بر صحت قراردادها است (ماده ۲۲۳ قانون مدنی)، بنابراین دادگاه می‌تواند یک قرارداد عادی را تنفیذ کند اگر اصالت و صحت آن ثابت شود. تنفیذ به معنای تایید رسمی دادگاه نسبت به اصالت و اعتبار قرارداد است و آن را به سطح سند رسمی نزدیک می‌کند.
برای هبه (بخشش رایگان مال)، شرایط ضروری شامل: اهلیت طرفین، رضایت (رضا)، قصد بخشش، معین بودن مال موهوبه، و مهم‌تر از همه، قبض (تحویل مال به گیرنده) است (ماده ۷۹۸ قانون مدنی). بدون قبض، هبه کامل نمی‌شود و قابل تنفیذ نیست.
صلح نیز (که اغلب برای انتقال مال بدون عوض استفاده می‌شود) نیاز به توافق طرفین و ثبت رسمی برای املاک دارد، اما عدم ثبت بطلان عقد نیست و دادگاه می‌تواند آن را تنفیذ کند اگر در مقابل اشخاص ثالث (مانند خریدار مزایده) قابل استناد نباشد.
اشاره به وصیت تا یک‌سوم (ماده ۸۴۳ قانون مدنی) نیز می‌تواند بخشی از سند باشد، اما وصیت نیاز به تنفیذ جداگانه دارد و تنها تا یک‌سوم ترکه معتبر است.
با این حال، در مورد شما، سند عادی است و مشکلات زیر وجود دارد که احتمال تنفیذ را کاهش می‌دهد.

۲. نقاط ضعف سند ارائه‌شده که احتمال تنفیذ را پایین می‌آورد

عدم تطابق دست‌خط با پدربزرگ (واهب): اگر دست‌خط متعلق به پدربزرگ نباشد، دادگاه ممکن است آن را جعلی تلقی کند (ماده ۱۲۹۱ قانون مدنی). حتی با گواهی امضا دفترخانه، این گواهی فقط اصالت امضا را تایید می‌کند، نه محتوای سند یا دست‌خط را. دادگاه معمولا کارشناسی خط‌شناسی (از طریق کارشناس رسمی دادگستری) درخواست می‌کند، و اگر جعلیت ثابت شود، سند باطل است و تنفیذ رد می‌شود. در آرای قضایی مشابه، ادعای جعلیت منجر به رد تنفیذ شده است.
عدم امضای پدر شما (یکی از خواندگان): قرارداد هبه یا صلح نیاز به توافق همه طرفین دارد (ماده ۱۹۰ قانون مدنی). سند بدون امضای پدر شما ناقص است، به ویژه اگر پدر شما یکی از وراث یا ذی‌نفع مستقیم باشد. دادگاه ممکن است این را نشانه عدم رضایت یا عدم اطلاع او بداند، که عقد را باطل می‌کند. در موارد مشابه، عدم امضای یکی از طرفین منجر به رد اعتبار سند شده است.
امضای گیرندگان (عمو و ۴ دختر): این نقطه قوت است، زیرا نشان‌دهنده رضایت آنهاست، اما کافی نیست اگر واهب (پدربزرگ) اصالت نداشته باشد یا قبض انجام نشده باشد.
گواهی امضا دفترخانه: این گواهی اعتبار سند را افزایش می‌دهد و انکار امضا را سخت می‌کند (ماده ۱۲۵۲ قانون مدنی)، اما فقط امضا را پوشش می‌دهد، نه کل سند. اگر ادعای جعلیت نسبت به دست‌خط مطرح شود، دادگاه همچنان بررسی می‌کند.

۳. تاثیر فروش ملک مشاع و تقسیم پول بر دعوی تنفیذ

ملک از طریق مزایده فروخته شده، سند جدید به نام خریدار صادر شده، و پول توسط اجرای احکام بر اساس سهام وراث تقسیم شده است (ماده ۴ قانون افراز و فروش املاک مشاع). این فرآیند نهایی است و حکم دادگاه در مزایده، اعتبار مالکیت قبلی را تایید کرده.
اگر هبه قبل از مرگ پدربزرگ و فروش ملک انجام شده باشد، اما قبض (تحویل) صورت نگرفته، هبه ناقص است. حالا که ملک فروخته شده، مال موهوبه دیگر وجود ندارد، بنابراین تنفیذ بی‌معنی می‌شود (ماده ۸۰۳ قانون مدنی: اگر مال از بین برود، هبه قابل رجوع نیست، اما اینجا مسئله تنفیذ است).
در آرای قضایی، پس از صدور حکم مالکیت مشاعی یا فروش ملک، دعوی تنفیذ هبه قبلی اغلب غیرقابل استماع تلقی می‌شود، زیرا با حکم قبلی تعارض دارد. ممکن است نیاز به اعاده دادرسی (ماده ۴۲۶ قانون آیین دادرسی مدنی، بند ۷: سند پنهان‌شده) باشد، اما اگر سند جدید (مانند این برگه) قبلا قابل ارائه بوده، دادگاه آن را رد می‌کند. در موارد مشابه، دادگاه تنفیذ را رد کرده و فروش را معتبر دانسته.
اگر تنفیذ موفق شود (که بعید است)، ممکن است منجر به ادعای بازپس‌گیری پول از وراث شود، اما این دعوی جداگانه‌ای است و خریدار مزایده (ثالث) محافظت می‌شود (ماده ۴۷ قانون ثبت: اسناد عادی در مقابل ثالث قابل استناد نیست).

۴. راهکارهای احتمالی برای پدر شما و ۴ خواهر (خواندگان)

دفاع در دادگاه: ادعای جعلیت دست‌خط، عدم قبض، ناقص بودن سند (بدون امضای پدر)، و تعارض با فروش قبلی را مطرح کنید. درخواست کارشناسی خط و اصالت سند کنید.
ادله پشتیبان: شهادت شهود، عدم اطلاع از سند در زمان حیات پدربزرگ، یا اثبات اینکه سند پس از مرگ "پیدا" شده (که مشکوک است).
اگر دادگاه تنفیذ کند (احتمال کم)، می‌توانید تجدیدنظر بخواهید یا دعوی ابطال تنفیذ مطرح کنید.

در نهایت، این احتمال پایین است زیرا سند ضعیف به نظر می‌رسد و فروش ملک فرآیند را نهایی کرده. توصیه می‌کنم با وکیل متخصص در امور ارث و قراردادها مشورت کنید تا جزئیات پرونده بررسی شود. اگر مدارک بیشتری دارید، می‌توانم تحلیل دقیق‌تری ارائه دهم.

پاسخ توسط یکی از وکلای بنیاد وکلا

با سلام
نتیجه قابل پیش بینی نیست.

سلام
معمولا تنفیذ اسناد عادی پذیرفته نمی شود مگر در موارد خاص مثل تنفیذ وصیت نامه

مشاوره‌های حقوقی مرتبط

۱۴,۱۴۵ مشاوره حقوقی قرارداد تا کنون در بنیاد وکلا پاسخ داده شده
۲,۰۲۷ وکیل قرارداد آماده ارائه خدمت در بنیاد وکلا