بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
وکیل آماده مشاوره
همین الان

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

آیا عدم پرداخت نفقه پس از صدور حکم جلب، مبنای طلاق از طرف زن است؟

پرسیده شده
۵۰ پاسخ ۳۴۵

نفقه اینجانب به مدت ۱۹ ماه پرداخت نشده بود. در اردیبهشت‌ماه برای مطالبه اقدام کردم و در نهایت حکم جلب دریافت کردم. همسرم پس از صدور حکم جلب حاضر به پرداخت شد. آیا می‌توان از این عدم پرداخت برای درخواست طلاق استفاده کرد؟ شنیده‌ام اگر نفقه شش ماه پرداخت نشود، زن می‌تواند درخواست طلاق دهد؛ در حالی که عدم پرداخت در پرونده من بیش از شش ماه بوده است.

مشاهدهٔ ۵۰ پاسخ وکلا

پاسخ خودکار هوش مصنوعی

تولیدشده با هوش مصنوعی بنیاد وکلا — پاسخ وکیل نیست

این متن را هوش مصنوعی نوشته است و ممکن است دقیق یا کامل نباشد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامهٔ همین صفحه آمده است.

بله، می‌توانید با استناد به همین سابقه، درخواست طلاق بدهید؛ حتی اگر نفقه پس از صدور حکم جلب پرداخت شده باشد.

طبق ماده ۱۱۲۹ قانون مدنی، اگر شوهر نفقه زن را ندهد و اجبار او هم ممکن نباشد یا برای زن تحمل‌پذیر نباشد، زن می‌تواند از دادگاه درخواست طلاق کند. ۱۹ ماه عدم پرداخت و وصول نفقه از طریق حکم جلب، نشان‌دهنده ترک انفاق مستمر است و دادگاه این سابقه را در نظر می‌گیرد.

برای اقدام، دادخواست طلاق به دلیل ترک انفاق را در دادگاه خانواده مطرح کنید و مدارک پرونده نفقه از جمله حکم جلب و سابقه عدم پرداخت را ضمیمه کنید؛ این مدارک دلیل اثباتی محکمی در پرونده طلاق محسوب می‌شوند.

۵۰ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

کامل‌ترین پاسخ

این پاسخ به‌صورت خودکار و بر اساس میزان جزئیات در ابتدا آمده است، نه به‌عنوان تأیید محتوای آن.

صرف اینکه نفقه برای مدتی پرداخت نشده و سپس پس از صدور حکم جلب یا آغاز عملیات اجرایی پرداخت شده باشد، به‌طور خودکار موجب صدور حکم طلاق به درخواست زوجه نمی‌شود.

در حقوق ایران، یکی از مواردی که می‌تواند مستند درخواست طلاق باشد، استنکاف یا عجز زوج از پرداخت نفقه است. اما دادگاه علاوه بر بررسی مدت عدم پرداخت، وضعیت فعلی زوج و امکان یا عدم امکان الزام او به پرداخت نفقه را نیز ارزیابی می‌کند.

اگر شوهر پس از طرح دعوا، صدور حکم یا حتی صدور حکم جلب، نفقه معوقه را پرداخت کرده و در حال حاضر نیز نفقه جاری را می‌پردازد، ممکن است دادگاه این موضوع را به‌عنوان رفع علت اولیه تلقی کند و صرف عدم پرداخت گذشته را برای صدور حکم طلاق کافی نداند؛ هرچند این سابقه می‌تواند در کنار سایر دلایل، از جمله عسر و حرج، مورد توجه قرار گیرد.

همچنین، این تصور که «با گذشت شش ماه عدم پرداخت نفقه، زن به‌طور قطعی حق طلاق پیدا می‌کند» برداشت دقیقی از قانون نیست. قانون مدت مشخصی مانند شش ماه را به‌عنوان معیار قطعی مقرر نکرده، بلکه ملاک، تحقق شرایط قانونی و احراز آن توسط دادگاه است.

بنابراین، اگر علاوه بر سابقه طولانی عدم پرداخت نفقه، دلایل دیگری مانند استمرار مشکلات، ترک زندگی، سوءرفتار یا تحقق عسر و حرج نیز وجود داشته باشد، شانس موفقیت دعوای طلاق افزایش می‌یابد و دادگاه مجموعه شرایط را بررسی خواهد کرد.

مدارک و مستندات پرونده، از جمله احکام مربوط به نفقه، اجراییه، حکم جلب و سوابق پرداخت، بهتر است پیش از هر اقدام توسط وکیل بررسی شود.

گفتگو با وکلای آنلاین ۲۴ وکیل آنلاین
پیشنهاد بنیاد وکلا
آنلاین
ملکی و املاک شرکت و کسب‌وکار خانواده قرارداد و تعهدات کیفری و جرایم
شروع قیمت از
۸۴۰,۰۰۰ تومان
۶۹۸,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ملکی و املاک شرکت و کسب‌وکار ثبت اسناد و املاک قرارداد و تعهدات بانکی و مطالبات
شروع قیمت از
۹۵۰,۰۰۰ تومان
۷۹۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
خانواده قرارداد و تعهدات کیفری و جرایم ملکی و املاک بانکی و مطالبات خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۸۴۰,۰۰۰ تومان
۶۹۸,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ثبت احوال و هویت ملکی و املاک بانکی و مطالبات خانواده کیفری و جرایم خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۸۴۰,۰۰۰ تومان
۶۹۷,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ملکی و املاک بانکی و مطالبات خانواده کیفری و جرایم قرارداد و تعهدات
شروع قیمت از
۷۸۰,۰۰۰ تومان
۶۴۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ملکی و املاک خانواده کیفری و جرایم دیوان عدالت اداری کار و تأمین اجتماعی خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۸۴۰,۰۰۰ تومان
۶۹۸,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شرکت و کسب‌وکار ملکی و املاک خانواده داوری و حل اختلاف قرارداد و تعهدات
شروع قیمت از
۶۰۰,۰۰۰ تومان
۴۹۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ارث و وصیت ملکی و املاک بانکی و مطالبات خانواده داوری و حل اختلاف
شروع قیمت از
۶۰۰,۰۰۰ تومان
۴۹۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
بانکی و مطالبات خانواده ملکی و املاک قرارداد و تعهدات کیفری و جرایم خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۷۸۰,۰۰۰ تومان
۶۴۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ملکی و املاک دیوان عدالت اداری کار و تأمین اجتماعی خانواده کیفری و جرایم خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۹۴۰,۰۰۰ تومان
۷۸۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ملکی و املاک بانکی و مطالبات خانواده کیفری و جرایم قرارداد و تعهدات خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۸۳۰,۰۰۰ تومان
۶۸۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ملکی و املاک بانکی و مطالبات خانواده کیفری و جرایم خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۶۰۰,۰۰۰ تومان
۴۹۸,۰۰۰ تومان
ملکی و املاک ارث و وصیت خانواده کیفری و جرایم قرارداد و تعهدات
شروع قیمت از
۴۲۰,۰۰۰ تومان
۳۴۹,۰۰۰ تومان
ملکی و املاک بانکی و مطالبات خانواده کیفری و جرایم ارث و وصیت
شروع قیمت از
۴۸۰,۰۰۰ تومان
۴۰۰,۰۰۰ تومان
آنلاین
ملکی و املاک شرکت و کسب‌وکار خانواده قرارداد و تعهدات کیفری و جرایم
شروع قیمت از
۸۴۰,۰۰۰ تومان
۶۹۸,۰۰۰ تومان
آنلاین
خانواده بانکی و مطالبات قرارداد و تعهدات ملکی و املاک کیفری و جرایم خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۶۶۰,۰۰۰ تومان
۵۴۹,۰۰۰ تومان
ملکی و املاک بانکی و مطالبات خانواده کیفری و جرایم خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۴۲۰,۰۰۰ تومان
۳۴۹,۰۰۰ تومان
بانکی و مطالبات خانواده ملکی و املاک قرارداد و تعهدات کیفری و جرایم خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۵۴۰,۰۰۰ تومان
۴۴۹,۰۰۰ تومان
ملکی و املاک بانکی و مطالبات خانواده کیفری و جرایم داوری و حل اختلاف
شروع قیمت از
۴۲۰,۰۰۰ تومان
۳۴۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
ملکی و املاک بانکی و مطالبات کیفری و جرایم قرارداد و تعهدات خانواده
شروع قیمت از
۴۸۰,۰۰۰ تومان
۳۹۹,۰۰۰ تومان
ملکی و املاک بانکی و مطالبات خانواده کیفری و جرایم کار و تأمین اجتماعی
شروع قیمت از
۴۲۰,۰۰۰ تومان
۳۵۰,۰۰۰ تومان
آنلاین
فضای مجازی و فناوری خانواده کیفری و جرایم ملکی و املاک قرارداد و تعهدات
شروع قیمت از
۶۰۰,۰۰۰ تومان
۵۰۰,۰۰۰ تومان

پرونده‌ی شما جزئیات خودش را دارد؛ با یک وکیل طلاق از طرف زن صحبت کنید

پاسخ‌های این صفحه کلی هستند و برای آشنایی نوشته شده‌اند. ۳٬۱۳۱ وکیل با تخصص در این حوزه در بنیاد وکلا عضو هستند.

  • نوع و مدت مشاوره را خودتان انتخاب می‌کنید
  • هزینه را پیش از پرداخت می‌بینید
  • هزینهٔ تماس روی شما نیست

ثبت‌نام لازم نیست؛ فقط شمارهٔ موبایل، آن هم فقط برای همین مشاوره.

بله عدم پرداخت نفقه میتواند از جهات درخواست طلاق باشد و در مورد شما چون نفقه به مدت طولانی پرداخت نشده این موضوع میتواند دلیل مهمی به نفع شما باشد اما صرف اینکه بعدا و پس از حکم جلب نفقه را پرداخته لزوما اثر گذشته را از بین نمیبرد چون ملاک این است که ترک انفاق و استنکاف از پرداخت در مدت قابل توجهی وجود داشته است با این حال اینکه دادگاه طلاق را بپذیرد به مدارک پرونده و نظر قاضی بستگی دارد و بهتر است دادخواست طلاق را با استناد به محکومیت یا سابقه مطالبه نفقه و عدم پرداخت طولانی مطرح کنید بنابراین در پرونده شما امکان استناد به این موضوع برای طلاق وجود دارد و پرداخت دیرهنگام شوهر لزوما مانع طرح دعوا نیست

پیرو سوال شما بله شما می‌توانید با استناد به عدم پرداخت نفقه برای درخواست طلاق اقدام کنید زیرا عدم پرداخت مستمر نفقه از موارد تقصیر زوج و مخدوش‌کننده آرامش خانواده است و طبق قانون اگر پرداخت نفقه شش ماه متوالی یا به صورت پراکنده در مدت معین انجام نشود زن حق درخواست طلاق به دلیل عدم حمایت مالی را دارد همچنین از آنجا که حکم جلب دریافت کرده‌اید این موضوع نشان‌دهنده اثبات قانونی عدم پرداخت است که می‌تواند به عنوان دلیل قوی برای اثبات ضرر و آسیب در دادگاه مورد استفاده قرار گیرد اما توجه داشته باشید که دادگاه ممکن است ابتدا به دنبال حل و فصل و دریافت معوقات باشد و سپس در صورت تداوم مشکل به درخواست طلاق رسیدگی کند

بله، امکان استناد به این موضوع برای درخواست طلاق وجود دارد، اما صرف نپرداختن نفقه به مدت بیش از ۶ ماه به‌تنهایی باعث صدور حکم طلاق نمی‌شود.

اگر همسرتان ۱۹ ماه نفقه پرداخت نکرده و شما برای آن حکم قطعی و حتی حکم جلب گرفته‌اید، این موضوع دلیل مهمی به نفع شماست. با این حال، دادگاه بررسی می‌کند که آیا زوج همچنان از پرداخت نفقه خودداری می‌کند یا امکان اجبار او به پرداخت وجود ندارد.

اگر همسرتان پس از صدور حکم جلب، نفقه را پرداخت کرده و به تکلیف خود عمل کرده باشد، ممکن است دادگاه تشخیص دهد که دیگر شرط لازم برای طلاق به دلیل ترک انفاق وجود ندارد و صرف تاخیر گذشته را برای صدور حکم طلاق کافی نداند.

بنابراین:

سوابق ۱۹ ماه عدم پرداخت نفقه می‌تواند به عنوان یکی از دلایل شما مطرح شود.

اما اگر اکنون نفقه پرداخت شده و زوج به پرداخت ادامه دهد، موفقیت دعوای طلاق فقط بر این مبنا قطعی نیست.

اگر علاوه بر این موضوع، دلایل دیگری مانند عسر و حرج، سوءرفتار، اعتیاد، ضرب‌وجرح یا سایر مشکلات نیز وجود داشته باشد، احتمال پذیرش درخواست طلاق بیشتر خواهد شد.

بله، در صورت احراز استنکاف یا عجز زوج از پرداخت نفقه، زوجه می‌تواند علاوه بر مطالبه نفقه، به استناد ماده ۱۱۲۹ قانون مدنی درخواست طلاق مطرح کند. صرف پرداخت نفقه پس از صدور حکم جلب، لزوما حق زوجه را از بین نمی‌برد و دادگاه رفتار مستمر زوج، سابقه عدم پرداخت، اجرای احکام و تحقق شرایط قانونی را بررسی می‌کند.

همچنین اگر ترک انفاق و رفتار زوج به نحوی باشد که ادامه زندگی را برای زوجه با مشقت همراه سازد، امکان استناد به ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی (عسر و حرج) نیز وجود دارد. جرم ترک انفاق نیز مطابق ماده ۵۳ قانون حمایت خانواده مصوب ۱۳۹۱ قابل تعقیب است.

نکته تعیین‌کننده این است که آیا پرداخت نفقه پس از صدور حکم، اجرای کامل تعهد بوده یا صرفا برای رفع بازداشت انجام شده و آیا سابقه استنکاف همچنان استمرار دارد؟ پاسخ به این موضوع می‌تواند مسیر دعوای طلاق و نحوه تنظیم دادخواست را به‌طور اساسی تغییر دهد.

نمایش ۴۵ پاسخ دیگر وکلا بستن پاسخ‌های کوتاه

عرض سلام و احترام

اگر نفقه شما مدت طولانی پرداخت نشده و برای گرفتن آن حکم جلب گرفته‌اید، این موضوع می‌تواند برای درخواست طلاق از طرف زن مؤثر باشد.
اما صرف این‌که شش ماه نفقه پرداخت نشده، به‌تنهایی کافی نیست و دادگاه بررسی می‌کند که آیا شوهر از پرداخت نفقه خودداری کرده و آیا ادامه زندگی برای شما سخت و غیرقابل تحمل شده است یا نه.
اگر او فقط بعد از حکم جلب پرداخت کرده باشد، باز هم می‌توانید این سابقه را برای اثبات سختی و عسر و حرج مطرح کنید.

جواب کوتاه: بله، این سابقه می‌تواند برای طلاق مؤثر باشد، ولی تصمیم نهایی با دادگاه است.

بله، عدم پرداخت نفقه به مدت ۱۹ ماه می‌تواند مبنای درخواست طلاق به علت عسر و حرج و نیز استناد به ماده ۱۱۲۹ قانون مدنی باشد. نکته مهم این است که صرفا «شش ماه» شرط قانونی مطلق نیست؛ ماده ۱۱۲۹ می‌گوید در صورت استنکاف یا عجز شوهر از پرداخت نفقه و عدم امکان الزام او، زن می‌تواند برای طلاق به دادگاه مراجعه کند. بنابراین حتی اگر همسرتان پس از صدور حکم جلب اکنون نفقه را بپردازد، سابقه ۱۹ ماه عدم پرداخت و نیاز به اقدام قضایی و صدور جلب می‌تواند در اثبات عسر و حرج مؤثر باشد، هرچند پرداخت بدهی ممکن است استناد به استنکاف فعلی را دشوارتر کند. رای قطعی محکومیت به پرداخت نفقه و حکم جلب را حتما در پرونده طلاق ارائه کنید.

بله، در صورت احراز استنکاف زوج از پرداخت نفقه و عدم امکان الزام وی به پرداخت، زوجه می‌تواند به استناد ماده ۱۱۲۹ قانون مدنی درخواست طلاق مطرح کند. البته صرف گذشت شش ماه، به‌تنهایی موجب حق طلاق نیست و پرداخت نفقه پس از صدور حکم نیز می‌تواند در ارزیابی دادگاه مؤثر باشد؛ بنابراین وضعیت پرونده باید به‌صورت کامل بررسی شود.
در این‌گونه دعاوی، زمان پرداخت نفقه، نحوه اجرای حکم و سوابق پرونده می‌تواند نتیجه را تغییر دهد؛ بررسی دقیق مستندات، بهترین مبنای انتخاب راهکار حقوقی خواهد بود

بله ،اگر شوهر به مدت شش ماه متوالی یا بیشتر، نفقه خانم رو پرداخت نکنه، زن می‌تونه دادخواست طلاق بده.
در مورد شما، چون مدت عدم پرداخت ۱۹ ماه بوده، این شرط محقق شده. حتی اگر همسرتون الان پرداخت هم کرده باشه، همچنان امکان طرح این درخواست وجود داره، چون تخلف قبلا انجام شده.
با این حال، نتیجه نهایی به نظر قاضی و مدارک شما بستگی داره.

و درود

آیا می‌توانید درخواست طلاق بدهید؟ بله.
آیا مدت زمان ۱۹ ماه برای شما کافی است؟ بله، بسیار فراتر از حد قانونی (۶ ماه) است.
آیا پرداخت او بعد از حکم جلب مانع طلاق شما می‌شود؟ خیر، اگر بتوانید ثابت کنید که این پرداخت‌ها “مقطعی” و “تحت فشار” بوده و اصل رفتار او بر پایه بی‌توجهی به حقوق شما استوار بوده، قاضی می‌تواند حکم طلاق را با توجه به مصلحت شما و آسیب‌های وارده صادر کند.

بله. استنکاف شوهر از پرداخت نفقه می‌تواند از موجبات درخواست طلاق باشد؛ اما اگر پیش از صدور حکم طلاق نفقه معوقه را پرداخت کرده باشد، دادگاه با توجه به مجموع شرایط پرونده و استمرار یا رفع تخلف تصمیم‌گیری می‌کند و صرف گذشت بیش از شش ماه، به‌تنهایی موجب صدور حکم طلاق نیست.

درخواست طلاق از سوی زن، بر اساس ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی، نیازمند اثبات «عسر و حرج» است؛ به این معنا که ادامه زندگی مشترک برای شما با مشقت طاقت‌فرسا و غیرقابل تحملی همراه شده باشد. قانونگذار مصادیق آن را محدود نکرده، اما یکی از مواردی که می‌تواند مصداق عسر و حرج باشد، امتناع شوهر از پرداخت نفقه است.

بله به استناد ماده ۱۱۲۹قانوت مدنی چنانچه پرداخت نفقه مدت شش ماه متوالی یا بیش از آن بدون عذر موجه ترک شود،زن می تواند برای طلاق به دادگاه خانواده مراجعه کند ملاک برای احراز شرط مذکور اثبات عدم پرداخت در مدت یاد شده است که با حکم جلب صادره ،به خوبی قابل اثبات است بنابراین با استناد به ماده ۱۱۲۹با تقدیم دادخواست طلاق درخواست صدور گواهی عدم امکان سازش را مطرح نمایید

پاسخ توسط یکی از وکلای بنیاد وکلا

بانوی محترم
اصلح این بود که در ایام عدم پرداخت دادخواست طلاق می دادی، اکنون هم که پرداخت کرده است، هم به استناد شرط نپرداختن نفقه و هم از جهت عسر و حرج ناشی از تاخیر در پرداخت و اینکه ادامه حیات اقتصادی شما مختل گردیده است، دادخواست طلاق تقدیم دادگاه خانواده کنید.

بله
بر اساس قانون و شرط مندرج در عقدنامه نکاح ، اگر زوج به مدت حداقل ۶ ماه از ابلاغ نفقه زوجه را پرداخت ننماید زوجه می تواند دادخواست طلاق یکطرفه را مطرح نماید زوج باید به شرط مندرج در عقدنامه نکاح مبنی بر عدم پرداخت حق نفقه به مدت بیشتر از ۶ ماه . و عسر و حرج استناد نماید

باسلام،درخواست طلاق از سوی زن بر اساس ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی نیازمند اثبات «عسر و حرج» است؛ یعنی ادامه زندگی مشترک موجب مشقت شدید و غیرقابل تحمل برای زن شده باشد. مصادیق عسر و حرج محدود نیست و امتناع شوهر از پرداخت نفقه نیز در صورت احراز شرایط می‌تواند از مصادیق عسر و حرج محسوب شود.

بله، می‌توانید. عدم پرداخت نفقه به مدت بیش از ۶ ماه (ماده ۱۱۲۹ قانون مدنی) از موجبات طلاق قضایی (طلاق از سوی زن) است. برای این کار، شکایت جدیدی با استناد به همان حکم یا گواهی عدم پرداخت در دادگاه خانواده مطرح کنید؛ نیازی به اثبات مجدد عسر و حرج نیست.

بله، عدم پرداخت نفقه به مدت ۱۹ ماه میتواند از دلایل درخواست طلاق به علت عسر و حرج باشد. شرط شش ماه مربوط به زمانی است که زن بتواند ترک انفاق را ثابت کند. پرداخت بعدی نفقه پس از حکم جلب، لزوما اثر گذشته را از بین نمیبرد.

نحوه پرداخت نفقه پی از زمان طولانی ، پرداخت به میل زوج نبوده و در واقعذبه جبر قانون و جلب صورت پذیرفته است. میتوانید محکم نسبت به این مسئله مبنای احراز عسر و حرج و طلاق تاکید و اقدام نمایید.

بله در صورتی که نفقه ۶ ماه پرداخت نگردد و الزام زوج نیز امکان پذیر نباشد می توان از مصادیق عسر و حرج در نظر گرفت و امکان درخواست طلاق وجود دارد...موفق باشید 🌹

اگر زوج پس از صدور حکم، نفقه را پرداخت کند، معمولا امکان طلاق به استناد ترک انفاق از بین می‌رود؛ مگر اینکه عسر و حرج زن ثابت شود.

بله، با ارائه حکم جلب و اثبات امتناع عمدی، می‌توانید به دلیل عسر و حرج، دادخواست طلاق تقدیم کنید.

چنانچه نفقه به مدت ۶ ماه پرداخت نشود و اجبار زوج ممکن نباشد و از این جهت زوجه در عسر و حرج باشد، امکان درخواست طلاق وجود دارد.

در صورت عدم تادیه نفقه توسط زوج و عدم امکان الزام ایشان به پرداخت، موضوع می‌تواند از موارد عسر و حرج محسوب شود و با استناد به آن می‌توانید دادخواست طلاق دهید. موفق باشید

حق طلاق اصولا در اختیار مرد می باشد و مطابق قانون زن تنها با داشتن دلیل موجه و اثبات عسر و حرج می تواند از دادگاه تقاضای طلاق کند یکی از دلائل عدم پرداخت نفقه است البنه زن نمی تواند به طور مستقیم از دادگاه تقاضای طلاق کند. متن سوال گویای مطالبه نفقه معوقه است که هم اکنون همسر حاضر به پرداخت شده است اگر تمامی نفقه معوقه را پرداخت نمود که هیچ.
ولیکن در صورت استنکاف زوج از پرداخت ، زن می تواند برای طلاق اقدام نماید

بله مستندا به بند ۱ شروط ۱۲ گانه ضمن عقد نکاح می توانید دعوای طلاق مطرح کنید.

باسلام
اگر نفقه را پر‌داخت نکرده باشد می‌تواند یکی از دلایل طلاق باشد و اقدام نمایید.

بله در صورتیکه ۶ ماه متوالی پرداخت نفقه صورت نپذیرد و امکان اجبار زوج میسر نباشد میتواند از مصادیق عسر و حرج تلقی گردد.

اگر نفقه ۶ ماه پرداخت نشود و الزام زوج به پرداخت ممکن نباشد از موارد طلاق خواهد بود‌. موفق باشید.

بادرود
شما باید به ترک انفاق (کیفری)شکایت نماییدبعداز محکومیت میتوانید با استناد ان درخواست طلاق نمایید

بنابراظهارات شما می توانید طلاق به درخواست زوجه به جهت عسر و حرج مطرح نمائید.

مبنای عسر و حرج و حق طلاق از ناحیه زوجه فراهم آمده و میتواند دادخواست طلاق بدهد .

«بله، این موضوع می‌تواند مبنای درخواست طلاق باشد.

پرداخت نفقه پس از صدور حکم جلب، نشان‌دهنده پرداخت

"داوطلبانه" نیست، بلکه نتیجه فشار قانونی و ترس از زندان است.

۱۹ ماه عدم حمایت و نیاز به دخالت قوه قضاییه برای دریافت حق

اولیه زندگی، مصداق بارز «عسر و حرج» (سختی غیرقابل تحمل) است.

شما باید بتوانید به واسطه عدم پرداخت نفقه عسر و حرج خود را ثابت نمائید

بله با توجه به عدم پرداخت نفقه واثبات ان میتوانید دادخواست طلاق بدهید

اگر قصد دارید دادخواست طلاق بدهید، حتما در دادخواست خود تاکید کنید که عدم پرداخت طولانی‌مدت نفقه و مجبور کردن شما به اقدامات کیفری برای گرفتن حق قانونی‌ مصداق بارز عسر و حرج است و ادامه زندگی مشترک را برای شما غیرممکن کرده است.

دادخواست طلاق از جانب شما قابلیت طرح خواهد داشت

از عدم پرداخت میتواند
از مصادیق عسر و حرج در محاکم تلقی شود

عرض سلام
بله امکان طلاق به درخواست زوجه وجود دارد.

طلاق به درخواست زوجه به جهت عسر و حرج قابل طرح است

کاربر گرامی میتواند یکی از دلایل عسر و حرج باشد

میتوانید از طریق عسر و حرج دادخواست طلاق دهید

و درود
بله در صورتی که نفقه ۶ ماه پرداخت نگردد و الزام زوج نیز امکان پذیر نباشد می توان از مصادیق عسر و حرج در نظر گرفت و امکان درخواست طلاق وجود دارد.

چنانچه نفقه شما پس از حکم جلب پرداخت شده باشد و عسر و حرج شما نیز بدین سبب برای دادگاه احراز شود میتوانید با بذل بخشی از مهریه دادخواست طلاق دهید

پاسخ توسط یکی از وکلای بنیاد وکلا

حکم جلب وپرداخت اثبات عسروحرج دشوار می کند.

اگر زوج نفقه معوقه را پرداخت کند، شما دیگر به استناد عدم پرداخت نفقه، نمیتوانید طلاق بگیرید. اگر پرداخت نکند، بله میتوانید.

با توجه به عدم پرداخت نفقه قبل از صدور جلب و نیز عسر و حرج درخواست طلاق مطرح کنید

میتوانید بر مبنای عسر و حرج درخواست طلاق بدهید

بله امکان اقامه دعوای طلاق وجود دارد

در فرض سوال به صرف عدم پرداخت نفقه و صدور برگ جلب برای یکبار که ان هم زوج به ان تمکین کرده و نفقه شما رو پرداخت کردن موجبی برای صدور حکم طلاق نیست مگر تکرار این امر تا بتوانید از این طریق عسر و حرج را اثبات کنید

هیچ‌کدام از این پاسخ‌ها دقیقاً پروندهٔ شما نبود؟

پاسخ‌های عمومی، مدارک و تاریخ‌ها و شرایط خاصِ شما را نمی‌بینند. در یک مشاورهٔ تلفنی، وکیل روی همین پرونده با شما صحبت می‌کند و قدم بعدی را مشخص می‌کند.

ثبت‌نام لازم نیست؛ فقط شمارهٔ موبایل، آن هم فقط برای همین مشاوره.

پرسش حقوقی خودتان را بپرسید

پرسش خود را ثبت کنید تا وکلای بنیاد وکلا پاسخ بدهند — ثبت پرسش رایگان است. ثبت پرسش حقوقی

پربازدید در همین موضوع

بیشتر بخوانید