بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

آیا زوجه میتواند در صورت عدم تقاضای نفقه ظرف 6 مته طلاق بگیرد؟

پرسیده شده ۱۱ سال پیش ۴ پاسخ ثبت شده

با سلام همسرم درخواست نفقه تا زمان صدور حکم کرده بعد از ان تا 6ماه تقاضا نکند و بعد از این مدت تقاضا کند ایا میتواند به دلیل پرداخت نشدن نفقه طی این مدت طلاق بگیرد

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

صرف مطالبه نکردن نفقه توسط زن دلیلی برای طلاق نیست، اما اگر زن از دادگاه حکم قطعی محکومیت زوج به پرداخت نفقه را بگیرد و مرد تا ۶ ماه نفقه یا اقساط آن را پرداخت نکند، زن می‌تواند با استناد به شروط ضمن عقد یا عسر و حرج تقاضای طلاق کند.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

امکان طلاق زن با گذشت ۶ ماه از عدم پرداخت نفقه

صرف تقاضا نکردن نفقه از سوی زوجه به مدت ۶ ماه دلیل مستقل و کافی برای گرفتن طلاق نیست. زوجه برای استفاده از شروط ضمن عقد یا اثبات عسر و حرج، ابتدا باید از طریق دادگاه اقدام کرده و حکم قطعی محکومیت زوج به پرداخت نفقه را دریافت کند. در صورتی که با وجود حکم دادگاه و توانایی مرد، نفقه یا اقساط آن به مدت ۶ ماه پرداخت نشود، برای زن حق طلاق ایجاد می‌گردد. برای جلوگیری از ایجاد این حق، توصیه می‌شود مرد مبالغ نفقه را با ذکر توضیحات مشخص به حساب همسر خود واریز کند.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۴ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۷ ماه پیش
فرشته نوری

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸ · ۳۲۹ مشاوره موفق

با سلام،در این خصوص باید دلیل محکمه پسند مثل حکم قطعی دادگاه داشته باشد.بهتر است نفقه این ایام را به ذکر توضیحات برای ایشان ارسال کنید تا بهانه از ایشان گرفته شود.

مهدی حمیدی
مهدی حمیدی
۷ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۴۱ مشاوره موفق

خیر، عدم تقاضا یا دریافت نفقه به مدت ۶ ماه توسط زوجه دلیل مستقل برای طلاق نیست؛ طلاق تنها با عسر و حرج اثبات شده یا عسر و حرج ناشی از عدم پرداخت نفقه (پس از صدور حکم و در صورت توانایی زوج بر پرداخت) یا سایر شرایط قانونی قابل تحقق است.

اکرم فرخ
اکرم فرخ
۱۱ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸ · ۲٬۰۱۲ مشاوره موفق

بله در صورتیکه زوج محکوم به پرداخت شده باشد و از عدم پرداخت اقساط آن 6 ماه گذشته باشد زوجه میتواند با توجه به شروط ضمن عقد تقاضای طلاق نماید.

موید باشید

آسیه فتاحی امیردهی ۷ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۳٬۳۸۷ مشاوره موفق

با سلام در صورت تقاضا زوجه از طریق دادگاه و عدم پرداخت نفقه از سمت زوج، عسر و حرج فراهم شده و سبب ایجاد حق طلاق می گردد

۲۵۶ وکیل متخصص طلاق از طرف زن آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید

کانال تلگرام بنیاد وکلا · هر روز پرسش‌های حقوقی واقعی مردم با پاسخ وکیل

عضویت در کانال