بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

آیا دعوای ابطال سند هبه‌ای که شش سال پیش تنظیم شده قابل استماع است؟

پرسیده شده ۳ ماه پیش ۵۵ پاسخ ثبت شده

پدرم خانه‌ای را که در آن سکونت داریم، به اصرار و میل خودش، شش‌دانگ به نام من سند زد و در سال ۱۳۹۹ با حضور در دفترخانه سند رسمی تنظیم شد. در قولنامه‌ای که سند بر اساس آن صادر شده، اسقاط کافه خیارات از جمله خیار غبن فاحش درج شده است. اکنون پس از گذشت شش سال، پدرم به تحریک سایر اعضای خانواده دادخواست ابطال سند را با ادعای صوری بودن معامله مطرح کرده است. در جلسه اول قرار عدم استماع دعوا صادر شد، اما همان دادخواست با همان اصحاب دعوا مجدداً مطرح شده است. هیچ سند مستندی ارائه نشده و فقط ادعای صوری بودن مطرح است و گفته می‌شود شاهد هم دارند.

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

گذشت شش سال به‌تنهایی مانع طرح دعوا نیست، اما ابطال سند رسمی با ادعای صوری بودن، نیازمند ادله قوی است و صرف معرفی شاهد کفایت نمی‌کند. درباره امکان طرح مجدد دعوا پس از قرار عدم استماع، میان وکلا اختلاف نظر وجود دارد که آیا مشمول امر مختومه می‌شود یا در صورت رفع ایراد شکلی مجدداً قابل رسیدگی است.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

ابطال سند رسمی با ادعای صوری بودن

صرف گذشت زمان مانع طرح دعوای ابطال سند نمی‌شود، اما اصل بر صحت اسناد رسمی است و بار اثبات صوری بودن بر عهده مدعی است که معمولاً صرف شهادت شهود برای آن کفایت نمی‌کند. درباره طرح مجدد دعوا پس از قرار عدم استماع قبلی، برخی وکلا آن را مشمول امر مختومه دانسته و برخی دیگر معتقدند اگر ایراد شکلی رفع شده باشد مانع طرح مجدد نیست. همچنین اگر معامله در قالب هبه به فرزند واقع شده باشد، به نظر برخی وکلا رجوع از آن ممکن نیست، هرچند برخی دیگر انتقال ملک به شخص ثالث را برای بستن راه هرگونه رجوع پیشنهاد داده‌اند.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۵۵ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۳ ماه پیش
امیر مهدی‌زاده

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۵۳ مشاوره موفق

درود بر شما؛
اصل بر صحت و لزوم اسناد رسمی است و دعوای ابطال سند رسمی هبه پس از شش سال فی نفسه مشمول مرور زمان برای عدم استماع نیست، اما خواهان باید جهت قانونی موجه و دلیل کافی ارائه کند و صرف ادعای صوری بودن بدون دلیل قابل اعتنا، برای ابطال سند رسمی کفایت ندارد، مواد ۲۲، ۴۷، ۴۸ و ۷۰ قانون ثبت، مواد ۲۱۹ و ۲۲۳ قانون مدنی.

در فرض طرح مجدد همان دعوا بین همان اصحاب، با همان سبب و خواسته، ایراد امر مختومه و درخواست صدور قرار رد دعوا قابل طرح است، مواد ۸۴ بند ۶ و ۸۹ قانون آیین دادرسی مدنی.

برای دفاع تکنیکی، ضمن تقدیم لایحه، ایراد امر مختومه را در صدر بیاورید و رونوشت دادنامه قرار عدم استماع قطعی شده را پیوست کنید و در ماهیت نیز به رسمی بودن سند و بار اثبات صوری بودن بر عهده خواهان استناد کنید و تقاضای رد دعوا بدهید، مواد ۱۲۵۷ قانون مدنی و ۱۹۷ قانون آیین دادرسی مدنی.

اگر قرار قبلی قطعی نشده یا به جهتی از جهات شکلی صادر شده که رفع نقص آن ممکن بوده، تمرکز را بر فقدان دلیل و تعارض ادعای صوری بودن با سند رسمی بگذارید و تقاضای استماع گواهان را منوط به احراز شرایط قانونی و ذکر مشخصات و اوصاف شهادت کنید و در صورت کلی گویی، ایراد عدم کفایت دلیل را مطرح کنید.

اگر خواستید، متن لایحه کوتاه و آماده تقدیم با دو نسخه، یکی بر مبنای امر مختومه و یکی بر مبنای فقدان دلیل، برایتان تنظیم می کنم.

امیر فراستی ۱ ماه پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۱۵ مشاوره موفق

سلام پیرو سوال شما، صرف ادعای صوری بودن معامله، بدون ارائه دلیل معتبر، برای ابطال سند رسمی کافی نیست؛ پدر شما باید صوری بودن و فقدان قصد واقعی معامله را اثبات کند و سند رسمی نیز تا زمانی که بی‌اعتباری آن اثبات نشده معتبر است. با توجه به اینکه معامله در دفترخانه و با حضور خود ایشان انجام شده و شش سال نیز گذشته، این موارد در دفاع شما مؤثر است و اصل صحت معامله نیز به نفع شماست.

اما درباره طرح مجدد دعوا: اگر رای قبلی صرفا قرار عدم استماع بوده، معمولا اعتبار امر مختومه نسبت به اصل ماهیت دعوا ایجاد نمی‌کند و امکان طرح مجدد پس از رفع مانع وجود دارد؛ بنابراین صرف تکراری بودن دادخواست الزاما باعث رد آن نمی‌شود. اگر این بار نیز فقط شاهد دارند، می‌توانید ضمن دفاع، ادعای صوری بودن را انکار کرده و بر تنظیم سند رسمی، حضور پدر در دفترخانه، قصد واقعی انتقال، تصرف شما و فقدان دلیل مکتوب برخلاف سند رسمی تاکید کنید.

محمدمهدی معصومی ۲ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۲۴ مشاوره موفق

سلام
صرف گذشت شش سال از تنظیم سند رسمی هبه یا انتقال ملک، به‌تنهایی مانع طرح دعوای ابطال سند نیست و دعوای ابطال در صورتی که مبتنی بر ادعای بی‌اعتباری معامله باشد، اصولا محدود به مرور زمان نیست. با این حال، کسی که مدعی صوری بودن معامله است باید ادعای خود را اثبات کند و صرف ادعا یا معرفی شاهد، بدون احراز فقدان قصد انشاء و شرایط قانونی معامله، موجب بی‌اعتباری سند رسمی نمی‌شود.

در صورتی که سند رسمی در دفترخانه تنظیم شده و انتقال‌دهنده با حضور در دفترخانه آن را امضا کرده باشد، اصل بر صحت و اعتبار معامله است و اثبات صوری بودن آن نیازمند ارائه دلایل مؤثر است. همچنین اگر دعوای قبلی با قرار عدم استماع مختومه شده باشد، امکان طرح مجدد آن در صورت رفع جهت عدم استماع وجود دارد؛ اما اگر همان دعوا با همان شرایط و بدون تغییر مؤثر مطرح شده باشد، موضوع قابلیت ایراد و بررسی از جهت اعتبار امر مختومه را خواهد داشت.

اسناد و مدارک باید توسط وکیل بررسی شود.

محمدباقر سلیمانگلی ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۸۵ مشاوره موفق

با سلام بنظر میرسد چون سند در دفتر اسناد رسمی تنظیم گردیده امکان ابطال ان به سادگی وجود ندارد چرا که در دفتر اسناد رسمی متن و نیت طرف مقابل به پدرش توجیه میگردد فلذا پس از بروز اختلافات خانوادگی و تحریک اعضای خانواده به راحتی نمیتواند باعث از بین رفتن حق شما گردد از طرفی عوامل دیگری وجود دارد مثل خیارغبن که این موضوع ممکن از طریق دادگاه مورد بررسی قرار گیردولی چون قبلا این موضوع رسیدگی شده و قرار صادر شده باید دید این قرار با ایرادات شکلی بوده یاخیر و اینکه دیگر افراد خانواده طرح دعوا نموده اند ایرادی ندارد وممکن است ولی اینکه شهود چه گواهی دهند نیز مهم است باید اظهارات انها شنیده شود و دادگاه با توجه به اظهارات شهود و سایر ادله اتخاذ تصمیم میگیرد که بنظر ابطال ان سخت است

نمایش ۵۱ پاسخ دیگر وکلا بستن پاسخ‌های بیشتر
مریم حاج منوچهری ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۲۱۹ مشاوره موفق

باسلام
بار اثبات صوری بودن معامله بر عهده خواهان است و این بار اثبات در مورد سند رسمی بسیار سنگین‌تر از یک ادعای ساده است.
اگر واقعا هبه انجام شده باشد، اصل بر صحت معامله است، کسی که مدعی صوری بودن است باید دلایل کافی ارائه کند
دادگاه معمولا مجموعه قرائن را بررسی می‌کند؛ از جمله:متن سند رسمی؛نحوه انتقال مالکیت؛
تصرفات بعدی؛پرداخت یا عدم پرداخت ثمن (اگر معامله بیع بوده باشد)؛اظهارات قبلی طرفین؛
اسناد بانکی و مالی؛شهادت شهود.در بسیاری از پرونده‌ها صرف شهادت افرادی که از بستگان نزدیک هستند، بدون وجود قرائن دیگر، برای اثبات صوری بودن کافی تشخیص داده نمی‌شود.

الیکا فخرایی لطف آبادی ۲ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۲۵ مشاوره موفق

سلام
خیر، صرف ادعای صوری بودن معامله یا تغییر نظر خواهان پس از گذشت مدت طولانی، به‌تنهایی منجر به ابطال سند رسمی نمی‌شود؛ چرا که سند رسمی دارای اعتبار و استحکام قانونی است و اصل بر صحت معاملات و مالکیت دارنده سند می‌باشد. با توجه به گذشت ۶ سال از زمان معامله و درج عبارت «اسقاط کافه خیارات» در قولنامه، حق خواهان برای ادعای غبن یا فسخ معامله عملا سلب شده است، لذا بار اثبات صوری بودن بر عهده پدر است که در این میان، صرف استناد به شهادت شهود بدون ارائه قرائن مادی (نظیر عدم جابه‌جایی ثمن یا عدم تصرف) برای مقابله با اعتبار سند رسمی و همچنین پس از صدور «قرار عدم استماع» در دعوای قبلی، بسیار دشوار و با احتمال رد دعوا مواجه است؛ بنابراین، دفاع بر پایه رسمی بودن سند، گذشت زمان و وجود شرط اسقاط خیارات، جایگاه حقوقی بسیار مستحکمی برای کاربر ایجاد می‌کند.

زهرا رفیعی ۲ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۴۹ مشاوره موفق

با توجه به اینکه قرار منع تعقیب و سپس قرار موقوفی تعقیب قطعی شده است، صرف این‌که وکیل سابق لوایح یا مدارک را ارائه نکرده، مجوز رسیدگی مجدد نیست. مطابق ماده ۲۷۸ قانون آیین دادرسی کیفری، تعقیب مجدد تنها در صورتی امکان‌پذیر است که دلیل جدید و مؤثر کشف شود؛ نه صرف تکمیل مدارک قبلی یا تغییر متن شکایت. بنابراین ابتدا باید تصویر کامل پرونده و لوایح وکیل سابق اخذ و بررسی شود تا مشخص گردد آیا دلیل جدیدی وجود دارد یا خیر. در صورت احراز دلیل جدید، درخواست باید از طریق دادستان مطرح شود و اگر قرار در دادگاه قطعی شده باشد، با درخواست دادستان و اجازه دادگاه، تعقیب مجدد برای یک‌بار امکان‌پذیر خواهد بود. در غیر این صورت، طرح شکایت مجدد با ایراد اعتبار امر مختومه مواجه می‌شود

مینا مشایخی کرهرودی ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۴۸ مشاوره موفق

سلام کاربر گرامی
با اوصافی که بیان کرده‌اید، صرف ادعای صوری بودن معامله برای ابطال سند رسمی کافی نیست و بار اثبات بر عهده خواهان (پدر شما) است.
سند رسمی انتقال و مبایعه‌نامه دارای اعتبار قانونی هستند و اصل بر صحت معاملات است.
اسقاط کافه خیارات نیز قرینه‌ای بر قصد واقعی طرفین در انجام معامله محسوب می‌شود.
اگر ثمن پرداخت نشده باشد نیز لزوما معامله صوری تلقی نمی‌شود و باید فقدان قصد انتقال مالکیت اثبات گردد.
شهادت شهود به‌تنهایی در برابر سند رسمی معمولا کفایت نمی‌کند مگر اینکه قرائن و دلایل قوی دیگری نیز وجود داشته باشد.
همچنین صدور قرار عدم استماع در دعوای قبلی می‌تواند از حیث شرایط طرح مجدد دعوا و رفع نقص‌های سابق مورد بررسی قرار گیرد.

حامد صادقیان مهر ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۶۷ مشاوره موفق

با سلام
صدور قرار عدم استماع در جلسه اول، نشان‌دهنده ضعف جدی دعوای مطرح‌شده است و طرح مجدد همان دادخواست با همان اصحاب دعوا، اعتبار امر مختومه را به ذهن متبادر می‌کند.
همچنین بر اساس قانون مدنی، هبه‌ای که با سند رسمی منجز و بدون قید شرط منعقد شده و واهب آن را به قبض داده باشد، رجوع از آن برای واهب در هبه به غیر از موارد خاص (هبه به اقارب) امکان‌پذیر نیست.

پیشنهاد میشود در جلسه دادرسی باید ایراد امر مختومه را به صراحت مطرح کنید، نسخه‌ای از قرار عدم استماع پیشین را ضمیمه کنید و اصل سند رسمی به همراه قولنامه حاوی اسقاط خیارات را ارائه دهید.

مسعود زمانیان ۳ ماه پیش

کارشناس ارشد حقوق

۴٫۸ · ۳۵ مشاوره موفق

اگر معامله با سند رسمی انجام شده، ثمن و مبایعه‌نامه وجود دارد و در قرارداد نیز اسقاط کافه خیارات درج شده است، صرف ادعای «صوری بودن معامله» و معرفی شاهد، معمولا برای ابطال سند کافی نیست. همچنین اگر دعوای قبلی بین همان طرفین با همان خواسته قرار عدم استماع گرفته باشد، در صورت رفع نشدن ایراد قبلی، می‌توان مجددا به قابلیت استماع دعوا ایراد گرفت.در نهایت، بار اثبات صوری بودن معامله بر عهده پدر شماست و دادگاه صرفا بر اساس ادعا حکم به ابطال سند صادر نمی‌کند.

اکبر کولیوند ۳ هفته پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۱۲ مشاوره موفق

باسلام،صرف ادعای صوری بودن معامله یا تغییر نظر خواهان پس از گذشت مدت طولانی، به‌تنهایی موجب ابطال سند رسمی نمی‌شود؛ زیرا سند رسمی از اعتبار قانونی برخوردار است و اصل بر صحت معاملات و مالکیت دارنده سند است. با توجه به گذشت ۶ سال از معامله و درج عبارت «اسقاط کافه خیارات» در قولنامه، ادعای غبن یا فسخ معامله با دشواری بیشتری مواجه خواهد بود. همچنین اثبات صوری بودن معامله بر عهده مدعی است و صرف شهادت شهود، بدون وجود قرائن و مستندات مادی مانند عدم پرداخت ثمن یا عدم تصرف، معمولا برای مقابله با اعتبار سند رسمی کافی نیست؛ به‌ویژه با توجه به صدور قرار عدم استماع در دعوای قبلی.

حمیدرضا قاسمی ۲ هفته پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۱۰۶ مشاوره موفق

با توجه به سند رسمی و اسقاط خیارات، ادعای صوری بودن بدون دلیل محکمه‌پسند قابل قبول نیست. طرح مجدد همان دعوا بدون ادله جدید، فاقد اعتبار است و دادگاه قرار عدم استماع صادر می‌کند. بار اثبات صوری بودن بر عهده پدرتان بوده و صرف ادعای شاهد کافی نیست. مهلت قانونی برای طرح دعوای ابطال (شش سال) نیز منقضی شده است. در صورت اصرار، می‌توانید با استناد به سند رسمی، از دادگاه درخواست رد دعوا کنید.

مصطفی فودازی ۱ ماه پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۱۰ مشاوره موفق

با سلام
ادعای صوری بودن معامله و معرفی شاهد، برای ابطال سند رسمی کافی نیست؛ پدرتان باید صوری بودن معامله را اثبات کند.
از طرفی، تنظیم سند رسمی در دفترخانه و اسقاط کافه خیارات قرینه مهمی به نفع اعتبار معامله است، هرچند اسقاط خیارات به‌تنهایی ادعای بطلان به علت صوری بودن را منتفی نمی‌کند.
اگر دعوای قبلی با همان اصحاب دعوا، همان موضوع و همان سبب مطرح شده و قرار صادرشده قطعی شده باشد، می‌توانید به اعتبار امر مختومه نیز استناد کنید؛ اما اگر قرار «عدم استماع» به دلیل شکلی بوده و وارد ماهیت نشده باشد، لزوما مانع طرح مجدد نیست.

امیر جعفری ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰

سلام و وقت بخیر
چون قرار عدم استماع دعوا صادر شده مانع طرح دعوای مجدد از جانب پدر شما نیست.
در صورت طرح دعوای مجدد از جانب ایشان مبنی صوری بودن معامله باید مدارک و ادله قوی داشته باشند و بار اثبات موضوع بر عهده ایشان است و اگر نتوانند ثابت کنند مجدد دعوا رد خواهد شد و اما امکان رجوع از هبه از جانب ایشان وجود دارد پس پیشنهاد من این است مسئله هبه را از بین ببرید طبق قانون عدم امکان رجوع از هبه سه مورد ذکر شده یکی از موارد آن انتقال هست ملک را به شخص دیگری منتقل کنید تا امکان رجوع از هبه ممکن نباشد.

سعید نقدی
سعید نقدی
۳ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۳۱ مشاوره موفق

درود
با توجه به پیچیدگی موضوع که معلوم نیست، سند تنظیمی از نظر شکلی به کدام عقد تنظیم شده و از نظر ماهوی عقد هبه است یا عقد دیگر، و لازمه‌ی تشخیص این موارد ملاحظه و‌ مطالعه سند و دادخواست است، لذا بدون اظهار نظر قطعی، پیشنهاد میکنم که از مشاوره وکلا استفاده نموده و حتی در صورت امکان با انتخاب وکیل در دعوا با موضع قوی برخورد کنید.

محمود رئیسی ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۵۵ مشاوره موفق

سلام اگر خواهان مدعی صوری بودن تنظیم قرارداد است خواهان باید با ارائه دلائل و مستندات ادعای خود را مبنی بر صوری بودن تنظیم قرارداد اثبات نماید
بر اساس قانون و اصل صحت ، اصل بر صحت قراردادها است مگر خلاف آن احراز و اثبات گردد . با توجه به اینکه قرارداد عادی تنظیم شده است و سند مالکیت رسمی هم به اسم شما منتقل شدا است پس شما مالک مالک مورد معامله محسوب خواهید شد

محمد عالم باقری ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۲ مشاوره موفق

با سلام و احترام
از تاریخ مطالبه یعنی همان روش مرسوم ارسال اظهارنامه، خسارت تاخیر تادیه به شما تعلق می گیرد.
بازه های زمانی قبلی تاثیری در تعلق خسارت تاخیر تادیه ندارد و بهتر است اگر در مواعد مختلف مقرر بوده وجوه بازپرداخت شود بهتر است بابت هر کدام به صورت جداگانه اظهارنامه ارسال شود تا از همان زمان خسارت تاخیر تادیه تعلق بگیرد. ضمنا ارسال اظهارنامه طریقیت دارد نه موضوعیت و با سایر ادله اثباتی می توان مطالبه طلب را اثبات کرد ( با شهادت شهود و...)

امید یوسفی ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۲۶ مشاوره موفق

سلام
علی رغم صدور قرار عدم استماع دعوی ، طرح مجدد دعوی بلامانع می باشد ولیکن صرف ادعای پدر شما مبنی بر صوری بودن معامله کافی نیست و نیازمند ادله و مستندات دارد. و در هبه بحث مرور زمان مطرح نیست و تا زمان بقای عین موهوبه امکان رجوع وجود دارد مگر مواردی خاص .... ضمنا شما در مقابل رجوع از هبه دفاعیات مناسبی می توانید داشته باشید. بهتر است از خدمات وکلا در سایت بهره مند شوید.

سیده زهرا محسن‌زاده ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

صرف ادعای صوری بودن معامله برای ابطال سند رسمی کافی نیست و بار اثبات این ادعا بر عهده پدر شماست. از آنجا که انتقال ملک با سند رسمی انجام شده و چند سال از تنظیم آن گذشته است، اصل بر صحت معامله و اعتبار سند رسمی است، مگر اینکه خواهان بتواند با ادله کافی، صوری بودن یا فقدان قصد واقعی معامله را اثبات کند. شهادت شهود نیز قابل استماع است، اما به‌تنهایی و بدون وجود قرائن و ادله مؤثر، معمولا برای بی‌اعتبار کردن یک سند رسمی کفایت نمی‌کند و ارزش آن توسط دادگاه ارزیابی می‌شود.همچنین، قرار عدم استماع دعوا اصولا اعتبار امر مختومه ماهوی ایجاد نمی‌کند؛ بنابراین اگر علت عدم استماع برطرف شده باشد، طرح مجدد دعوا از نظر شکلی ممکن است. در دفاع، بر سند رسمی، تصرف و اجرای معامله، گذشت زمان و اصل صحت معاملات تاکید کنید و از دادگاه بخواهید خواهان را به ارائه دلیل معتبر بر صوری بودن معامله ملزم کند.همچنین اگر پدر شما شهود ذیل مبایعه نامه را اعلام نکردند شما می‌توانید درخواست کنید شهود ذیل مبایعه‌نامه در دادگاه حاضر شوند و درباره نحوه انعقاد معامله، امضای طرفین و قصد انتقال شهادت دهند.
حتما وکیل بگیرید

محمد نصیری ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۷ · ۲۱ مشاوره موفق

با سلام و درود

در حقوق ایران، برای ادعای صوری بودن معامله یا ابطال قرارداد، محدودیت زمانی وجود دارد.
هبه یک عقد تبرعی (بدون عوض) است. اگر در سند رسمی از عنوان «هبه» استفاده شده باشد، بحث صوری بودن معنا ندارد
صرف داشتن «شاهد» برای اثبات صوری بودن، در برابر یک «سند رسمی دفترخانه‌ای» بسیار ضعیف است.
حتما با وکیل متخصص مشورت کنید.

آیلین عظیمی ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۲۹۳ مشاوره موفق

با توجه به تنظیم سند رسمی در دفترخانه و اسقاط خیار غبن، ادعای صوری بودن بدون دلیل محکمه‌پسند قابل پذیرش نیست و می‌توانید با استناد به قاعده «عقد لازم» و «اقرار به مالکیت» در دادگاه دفاع کنید.

لیلا تاجیک ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۳۹ مشاوره موفق

بار اثبات ادعا بر عهده مدعی است. صرف شاهد جهت صوری بودندمعامله رسمی با توجه به اسقاط کلیه خیارات منجر به عدم استماع دعوا میشود . درصورت قطعیت حکم قبلی دادخواست مجدد باهمان مدترک و همان موضوع مشمول امر مختومه میباشد.

جاوید محمدی ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۵۷ مشاوره موفق

با سلام صوری بودن معامله نیاز به مصادیقی دارد که در دادگاه کیفری باید اثبات گردد و الا قابلیت استناع ندارد اما اگر در قالب عقد هبه به شما انتقال یافته باشد طبق بند یک ماده ۸۰۳ قانون مدنی اگر متهب اولاد واهب باشد هبه قابل رجوع نیست.

طیبه اصغری ۱ ماه پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۳۹ مشاوره موفق

درود
چون سند رسمی توسط مالک به شما به شکل قانونی منتقل شده ابطال و استرداد آن بسیار سخت و بعید است
اگر رای قبلی قطعی شده که اقامه ی دوباره آن با همان اصحاب و موضوع اعتبار امر قضاوت شده دارد
شما نیاز به لایحه ای قوی و مشاوره دارید

زهرا فرج ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۹۲ مشاوره موفق

سلام و احترام؛
اثبات صوری بودن معامله بین پدر و فرزند دشوار می باشد.
چراکه، در معامله صوری باید اثبات شود قصد واقعی جهت انجام معامله وجود نداشته که این امر بسیار سخت است.

مسعود تازیکی ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۳ مشاوره موفق

برای جلوگیری از اقدامات پدر سند را به نام کسی دیگراگر ثمن پرداخت نشده باشد نیز لزوما معامله صوری تلقی نمی‌شود گر خواهان مدعی صوری بودن تنظیم قرارداد است خواهان باید با ارائه دلائل و مستندات ادعای خود را مبنی بر صوری بودن

مرتضی قمبر ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۵ · ۸ مشاوره موفق

سلام و وقت بخیر
یعنی همان دادخواست ابطال سند به جهت صوری بودن مطرح شده یا عنوان خواسته عوض شده است . اثبات هبه و رجوع از ان درست تر به نظر میرسد .
رای دادگاه به نظر درست بوده است و در صورتی که تمام اجزاء دعوی همان اجزای سابق باشد ، باز هم دعوی رد خواهد شد

ندا السادات روناسی ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸ · ۱۷۱ مشاوره موفق

با سلام
صرف گذشت ۶ سال مانع طرح دعوا نیست، اما ابطال سند رسمی صرفا با ادعای صوری بودن ممکن نیست و خواهان باید با دلایل و مدارک معتبر صوری بودن معامله را اثبات کند.

طیبه برزگر
طیبه برزگر
۳ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۱۱ مشاوره موفق

به استناد صوری بودن نمی تواند مجددا طرح دعوی کند اما به دلیل اینکه ثمنی پرداخت نکردید پدرتان می تواند ادعای هبه بودن معامله و‌رجوع از هبه نماید . که‌در این خصوص باید مشورت بگیرید تا راهنمایی شوید.

هانی ایمانی ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۴۰ مشاوره موفق

عرض سلام
در رویه خیلی سخت اثبات می شود معامله بین پدر و فرزند صوری است. در معامله صوری باید اثبات شود قصد واقعی وجود نداشته که این امر بسیار سخت است.

محمدرضا توکلی ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۱٬۱۰۶ مشاوره موفق

باسلام ادعای صوری بودن معامله می بایست ثابت شود، چنانچه مستندات همان است که در دادخواست قبل بوده است نتیجه نیز همان است

اعلا قدیمی ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۵۶ مشاوره موفق

سلام
تا زمانیکه عین موهوبه وجود داشته باشد واهب می‌تواند رجوع کند
و شما در این پرونده میتوانید هبه بودن را انکار نمائید
با وکیل مشورت کنید

محمد اکبری ۲ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۱۱۰ مشاوره موفق

بله، طرح دعوا ممکن است، اما با سند رسمی و بدون دلیل مستند، ابطال آن بعد از شش سال معمولا قابل پذیرش نیست.

جعفر نوروزی
جعفر نوروزی
۳ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۵۲ مشاوره موفق

سلام، کاربرگرامی دادنامه و سایر مدارک بایستی بررسی شود.
پیشنهاد می شود ملک را به احدی از وابستگان انتقال دهید.مانع رجوع از هبه تلقی گردد.

شادی علی پور ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۶۸ مشاوره موفق

سلام، ایشان می توانند هر ادعایی داشته باشند ولی بایستی ادعای خودشان را ثابت نمایند. لایحه دفاعیه قوی داشته باشید

حسن آرین پور ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۲۱۰ مشاوره موفق

با سلام ،اصل برصحت عقود است بعید است بعد از ۶سال این دعوی به نتیجه برسد.موفق باشید 🌹

احمد جوکاری ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۵۰ مشاوره موفق

باسلام
اثبات صوری بودن معامله نیازمند ارایه مستندات و ادله کافی است و اصل بر صحت معاملات می باشد.

زینب شارعی ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

صرف ادعای صوری بودن معامله برای ابطال سند رسمی کافی نیست و بار اثبات این ادعا بر عهده پدر شماست. اگر معامله واقعی بوده و سند رسمی بر اساس آن تنظیم شده باشد، اصل بر صحت معامله است.

همچنین اگر قرار عدم استماع دعوای قبلی قطعی شده باشد، امکان طرح مجدد همان دعوا به سبب همان ایراد، تابع علت صدور آن قرار و رفع یا عدم رفع ایراد خواهد بود.

حدیث اکبرزاده ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۱ مشاوره موفق

سلام صوری بودن انتقال باید توسط خواهان اثبات گردد و نیاز به دلایل و مدارک محکمه پسند هست و صرف شهادت شهود قابل اثبات نیست.

علیرضا ریاحی ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۳۲ مشاوره موفق

با صدور قرار عدم استماع امکان طرح مجدد خواسته وجود دارد ودادگاه باید مجدد رسیدگی نماید

شیما دریکوند ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۵۰ مشاوره موفق

با سلام با توجه به اینکه سند رسمی به اسم شما هست اثبات ادعای ایشان شانس زیادی ندارد

ویدا سماوات ۳ ماه پیش

کارآموز وکالت کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۹۶ مشاوره موفق

سلام عرض ادب دادخواست جدید ایشان مشمول اعتبار امر مختومه است موفق باشید

دانیال تمیزالنیا ۳ ماه پیش

کارشناس ارشد حقوق

۴٫۹ · ۶۰۴ مشاوره موفق

رجوع از هبه به دلیل وجود رابطه پدر و پسری منتفی است.

سعید قیطانی ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۷۵۶ مشاوره موفق

سلام
دادخواست جدید ایشان مشمول اعتبار امر مختومه است

محمدمهدی قنبری
محمدمهدی قنبری
۳ ماه پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۶۷ مشاوره موفق

سلام وقتت بخیر
دادخواست جدید ایشان مشمول اعتبار امر مختومه هستش

علیرضا زرینه پور ۳ ماه پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۲۶ مشاوره موفق

بادرود

اصل برصحت عقود است بعید است بعد از ۶سال این دعوی به نتیجه برسد

کاربر بنیاد وکلا
۲ ماه پیش

سلام در ادعای صوری بودن معامله باید دلایل کافی ارائه شود و صرف وجود شاهد در برابر سند رسمی به تنهایی کافی نیست. چنانچه در سند رسمی عنوان هبه قید شده باشد اصل بر صحت و تحقق همان عقد است مگر خلاف آن ثابت شود.

اکبر صادقی ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۱۶ مشاوره موفق

با سلام
برای جلوگیری از اقدامات پدر سند را به نام کسی دیگر منتقل نمایید.

سارا تک روستا ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۳۵ مشاوره موفق

سلام کاربر گرامی بله مرور زمان باعث سلب حق طرح دعوی نمی شود.

سارا علیپور ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷ · ۵۴۵ مشاوره موفق

سلام وقت بخیر
مرور زمان باعث عدم امکان طرح دعوا نمیشود

حسین مظاهری تهرانی ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۱٬۸۵۱ مشاوره موفق

با سلام
ادعای پدرتان بی نتیجه خواهد بود.

مرضیه احمدی ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

با توجه به ماده ۸۰۳ قانون مدنی امکان رجوع از هبه با توجه به رابطه پدر و فرزندی وجود ندارد، همچنین با توجه به سایر شرایط مطروحه امکان ابطال بعید است.

معصومه محرمخانی ۳ ماه پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۲ مشاوره موفق

یک موضوع برای دوبار قابلیت طرح ندارد وقتی قبلا رای صادر شده اعتبار امر مختومه را داراست و همینطوری صوری بودن باید اثباتشود

محمد عشقی ۳ ماه پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

با سلام
سند قابل برگشت نیست چون با سند رسمی منتقل شده و انتقال دهنده محجور و مجبور نبوده

مهرداد تقی پور ۱ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

اگر مدارک متقن داشته باشد شاید بتواند معامله صوری را اثبات کند

۲۷۰ وکیل متخصص ابطال سند رسمی آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید

کانال تلگرام بنیاد وکلا · هر روز پرسش‌های حقوقی واقعی مردم با پاسخ وکیل

عضویت در کانال