بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

پس از اعلام عدم قابلیت افراز ملک مشاع توسط اداره ثبت، چگونه می‌توان دستور فروش از دادگاه گرفت؟

پرسیده شده ۱۲ سال پیش ۴ پاسخ ثبت شده

پدرم شش سال پیش فوت کرده و خانه‌ای به مساحت ۳۱۴ متر از ایشان باقی مانده است. طی انحصار وراثت، به من و پنج خواهرم هر کدام یک سند یک دانگ تعلق گرفته است. در این شش سال بارها درخواست فروش خانه داده‌ام، اما دو تن از خواهرانم با تبانی هر بار که خریداری پیدا می‌شود قیمت را بالاتر می‌برند و مانع از فروش می‌شوند. درخواست افراز دادم و اکنون شهرداری و اداره ثبت اعلام کرده‌اند که ملک قابل افراز نیست و مهلت ده روزه برای اعتراض تعیین شده است. می‌خواهم بدانم: ۱) برای گرفتن دستور فروش از دادگاه چه اقدامی باید انجام دهم؟ ۲) اگر یکی از خواهران به رأی عدم افراز اعتراض کند چه باید بکنم؟ ۳) قانون از چه کسی حمایت می‌کند؟ ۴) در جریان رسیدگی دادگاه، سهم خود را با چه قیمتی می‌توانم بفروشم؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

پس از قطعی شدن گواهی عدم قابلیت افراز در اداره ثبت، می‌توانید با مراجعه به دادگاه تقاضای دستور فروش بدهید. این تصمیم در قالب دستور است، تشریفات رسیدگی ندارد، قابل تجدیدنظرخواهی نیست و ملک از طریق مزایده به فروش می‌رسد.

این مسیر قانونی کلی برای املاک غیرقابل افراز است، اما وضعیت پرونده شما به قطعی شدن یا اعتراض به تصمیم ثبتی بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

نحوه دریافت دستور فروش ملک مشاع از دادگاه

پس از پایان مهلت اعتراض و قطعی شدن گواهی عدم افراز در اداره ثبت، می‌توانید تقاضای فروش ملک مشاع را به دادگاه ارائه دهید. تصمیمی که دادگاه صادر می‌کند دستور است و تابع تشریفات دادرسی یا تجدیدنظرخواهی نیست. واحد اجرای احکام راسا اقداماتی نظیر تعیین قیمت پایه کارشناسی و حدود را انجام داده و ملک را از طریق مزایده قانونی به فروش می‌رساند.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۴ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۱۱ سال پیش
اکرم فرخ
اکرم فرخ

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸ · ۲٬۰۱۲ مشاوره موفق

تصمیمی که دادگاه دربرابر اینگونه در خواستها اتخاذ می نماید در قالب حکم یا قرار نیست ،بلکه دستور است و نظر به اینکه تابع تشریفات رسیدگی آیین دادرسی مدنی نمی باشد قابل تجدید نظر خواهی و فرجامخواهی نمی باشد. اداره حقوقی دادگستری در نظریه شماره 455/7-8/12/66 چنین اظهار نظر نموده است : «با توجه به مقررات ماده 4 قانون افر از مصوب 22/8/57 ،ملک مشاعی که در مرجع ثبتی غیر قابل افرازتشخیص داده شده،به دستور دادگاه فروخته می شود .لذا نیاز به صدور حکم نیست بنابراین در مرحله اجرا واحد اجرای احکام می تواند برای تعیین حدود اربعه و قیمت پایه و تنظیم کروکی وغیره رأساً اقدام نماید.

موید باشید

مهدی حمیدی
مهدی حمیدی
۷ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۴۱ مشاوره موفق

بله، بلافاصله پس از قطعی شدن گواهی عدم افراز در اداره ثبت، شما می‌توانید با مراجعه به دادگاه تقاضای صدور دستور فروش ملک مشاع را مطرح کنید تا ملک از طریق مزایده قانونی به فروش برسد.

لیلا تاجیک ۷ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۳۹ مشاوره موفق

با قطعیت عدم افراز به دادگاه مراجعه و درخواست فروش ملک مشاع را طبق نظر کارشناس و مزایده انجام دهید.

حسن آرین پور ۷ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۲۱۰ مشاوره موفق

با سلام ،از مشاوره تلفنی بهره مند شوید

۱۱۷ وکیل متخصص فروش ملک مشاعی آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید