بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

آیا در خصوص درخواست مهریه؛ نفقه و اجرت المثل همچنان حق بنده پابرجاست؟

پرسیده شده ۷ سال پیش ۵ پاسخ ثبت شده

باسلام وقت بخیر
اینجانب به همسرم ( زوج ) در قبال بخشیدن سه دانگ از ملکی که به نامم بوده وکالت طلاق دادم و ایشان به دادگاه مراجعه و دادخواست طلاق داده است.حال آیا در خصوص درخواست مهریه ،نفقه و اجرت المثل همچنان حق بنده پابرجاست؟ سوال دگر این که ایشان خانه ای را که سه دانگ آن قبل از دادن وکالت اشاره شده قبلی، به نام بنده بوده و سه دانگ آن به نام خودشان بوده به من وکالت داده اند تا به نام خودم کنم..حال بقیه دارایی ایشان تصنیف میشود یا خیر؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا در حال آماده‌سازی

پاسخ‌های وکلا در حال جمع‌بندی است؛ چند لحظه دیگر همین‌جا نمایش داده می‌شود.

۵ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۷ سال پیش
بهنام رفیعی ساران
بهنام رفیعی ساران تأیید‌شده

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷ · ۳٬۳۷۷ مشاوره موفق

سلام
صدر سوال دارای ابهام است
در حالت کلی حقوق زن نسبت به مهریه، نفقه و اجرت المثل ساقط نمی شود مگر انکه سابقا این حقوق اسقاط شده باشند
در خصوص تنصیف دارایی نیز چنانچه تقاضای طلاق از سوی زوجه باشد فقط زمانی تنصیف اجرا می شود که اثبات شود طلاق بواسطه اثبات عدم رعایت حسن رفتار و معاشرتهای زوج بوده است

حسین ملکی فرد ۷ سال پیش

کارشناس حقوقی

باشسلام. حقوق زوجه که شما باشید همچنان پابرجاست.
شرایط تنصیف:
طلاق واقع شود: اجرای این شرط برخلاف سایر شروط، صرفا منوط به واقعه طلاق است و بدون وقوع آن قابل اجرا نیست و امکان الزام شوهر برای اجرای شرط قبل از درخواست طلاق ناشی از درخواست وی وجود ندارد .
زوج خواهان طلاق باشد: یکی از شرایط تحقق شرط تنصیف دارایی این است که زوج بخواهد زوجه را طلاق دهد و وی ارائه کننده دادخواست طلاق باشد و نه اینکه زوجه خواهان طلاق باشد .
طلاق مستند به تخلف زن از وظایف زناشویی یا سوءاخلاق و رفتار وی نباشد: چنانچه سوء رفتار و سوء اخلاق زوجه علت طلاق باشد با اثبات آن، شرط تنصیف دارایی تحقق نمی‌یابد. مثلا هرگاه زوج، نشوز و عدم تمکین زوجه را اثبات کند، این شرط برای زوجه قابل استفاده نخواهد بود .
ملاک تا نصف اموال یا معادل آن می باشد: در این شرط عبارت «تا نصف دارایی» یا معادل آن ذکر شده که این میزان می‌تواند از پایین‌ترین درصد اموال زوج تا سقف پنجاه درصد آن تلقی شود که تعیین آن به نظر دادگاه بستگی دارد .
دارایی حاصل زندگی زناشویی با زوجه باشد: یکی دیگر از شرایط تحقق شرط مذکور حصول دارایی زوج، در زمان زندگی زناشویی با زوجه است، لذا به اموالی که زوج پیش از ایام زناشویی داشته (نه از تاریخ عقد) و اموال موروثی سرایت پیدا نمی‌کند، زیرا به مال ناشی از ارث اموال به دست آورده در زمان زناشویی اطلاق نمی‌شود .
دارایی در حین طلاق موجود باشد: موجود بودن اموال حین طلاق شرط لازم برای اجرای این ‌شرط است. بنابراین شامل اموال از بین رفته اعم از تلف یا مفقود شده، نمی‌شود. همچنین آنچه موضوع شرط است، دارایی زوج است، لذا به نطر باید دیون زوج نیز مدنظر قرار گیرد. به عنوان مثال اگر زوج نسبت به مهر زوجه‌ای که می‌خواهد او را طلاق دهد یا زوجه دیگرش مشغول‌الذمه باشد، پرداخت مهریه زوجه مذکور یا زوجه دیگر از دارایی زوج، نسبت به اعمال شرط تنصیف دارایی مقدم است و حتی بنا بر نظری اجرای این شرط نسبت به مستثنیات دین هم ممنوع بوده و تعهد به انتقال تا نصف مال زوج نیز نمی‌تواند از این قاعده کلی مستثنی باشد.

ابوالفضل جهان بخش ۵ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸ · ۲٬۷۸۹ مشاوره موفق

بادرودوسلام چنان چه درقبال منزل بذل نموده باشید فاقد مهریه می باشید.

محمد رضا هاشمی ۷ سال پیش

کارآموز وکالت کانون وکلای دادگستری

با سلام اصلا نیازی به دادن وکالت از جانب شما نبوده چون طبق حقوق ایران حق طلاق با مرد است در خصوص نفقه و سایر مواردی که مرقوم فرموده اید دادگاه ضمن حکم طلاق تعیین تکلیف خواهد کرد ولی پیشنهاد میشود در خصوص نفقه گذشته اگر مورد حکم قرار نگرفت مستقلا اقدام بفرمایید

نمایش ۱ پاسخ دیگر وکلا بستن پاسخ‌های بیشتر
مجتبی عاشوری
مجتبی عاشوری
۵ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸ · ۱٬۴۹۰ مشاوره موفق

با درود اگر در قبال منزل بذل نموده باشید مهریه ندارید

۶۵ وکیل متخصص مهریه آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید