بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

آیا دادگاه می‌تواند بنده را مجاب به تمدید تاریخ انقضا وکالتنامه کند؟

پرسیده شده ۵ سال پیش ۱۰ پاسخ ثبت شده

سلام و عرض ادب خدمت اساتید حقوقدان محترم اینجانب زوج هستم و در دفترخانه طی سند رسمی زوجه مهریه خود را به ازای مبلغی ابرا نمودند و بنده هم وکالت بلاعزلی جهت انجام امورات طلاق به ایشان تفویض نمودم و حق تجدید نظر خواهی وفرجام خواهی را از خود اسقاط نمودم لازم به ذکر است وکالتنامه فوق دارای تاریخ انقضا به مدت یک ماه است و خود زوجه هم وکالتنامه را در دفتر تحویل گرفتند حال پس از گذشت ۳ روز ایشان مدعی هستند تا قبل از رسیدن تاریخ انقضا وکالت طلاق قادر به انجام امورات نیستند چون پروسه مشاوره قبل از طلاق طولانی است . حال سوال بنده این است آیا دادگاه می‌تواند بنده را مجاب به تمدید تاریخ انقضا وکالتنامه کند با توجه به اینکه خود زوجه در زمان توافق تاریخ انقضا وکالت را قبول کرده است و آنرا امضا نموده؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

اکثر وکلا معتقدند دادگاه نمی‌تواند شما را به تمدید وکالتنامه اجبار کند، اما در صورت عدم تمدید، زوجه به دلیل مشروط بودن توافق یا تضییع حقش می‌تواند مهریه را به اجرا بگذارد یا سند ابراء را ابطال کند؛ هرچند برخی وکلا الزام شما توسط دادگاه را نیز ممکن دانسته‌اند.

این وضعیت کلی است و شرایط دقیق پرونده شما بستگی به نحوه درج توافق و شروط ابراء مهریه در سند رسمی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

الزام به تمدید وکالت و وضعیت مهریه ابراءشده

دادگاه اصولاً نمی‌تواند بر اراده شما وارد شود و شما را مجبور به تمدید مدت وکالتنامه کند، گرچه اقلیتی از وکلا احتمال الزام را مطرح کرده‌اند. با این حال، با توجه به اینکه تشریفات طلاق در مهلت یک‌ماهه عملاً امکان‌پذیر نیست و ابراء مهریه در قبال این وکالت بوده است، همسرتان می‌تواند برای ابطال سند ابراء یا مطالبه مهریه اقدام کند. برای پیشگیری از دعاوی مالی، پیشنهاد می‌شود یا وکالتنامه با مدت بیشتری تنظیم کنید یا خودتان به اتفاق همسر مراحل طلاق توافقی را ادامه دهید.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۱۰ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۵ سال پیش
محمدرضا امیرسهرابی

کارشناس ارشد حقوق

با سلام و عرض ادب، دادگاه نمی تواند بر اراده و اختیار اشخاص وارد شود. در موضوع وکالت نامه، علی القائده، تشریفات طلاق طولانی است و اگر زوجه با طرح دعوی مرتبطی، اثبات نماید که ابراء مهریه با فرض تحقق طلاق بوده و به نوعی در این قضیه، حقوق وی در معرض تضییع و تفریط واقع شده، احتمال ابطال سند ابراء می تواند وجود داشته باشد. پیشنهاد می شود، وکالت نامه نامحدود به زوجه اعطاء شود یا به اتفاق، طلاق توافقی را تقاضا نمایید. هر چند که در مجموع؛ امیدوارم به بقاء زندگی مشترک تان. ان شاءالله.

احسان عبدالهی
احسان عبدالهی تأیید‌شده
۵ سال پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۱٬۲۳۵ مشاوره موفق

با توجه به ابراء مهریه در قبال اخذ وکالتنامه امکان مجاب کردن شما از طریق دادگاه وجود دارد .

فاطمه امیری ۵ سال پیش

وکیل پایه دو مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۳۰۳ مشاوره موفق

با سلام با توجه به اینکه ابرا مهریه در قبال وکالت طلاق بوده وبا توجه به اینکه با انقضا تاریخ وکالتنامه عملا قادر به انجام این کار نیست باید وکالتنامه جدیدی تنطیم گردد

امین احمدی
امین احمدی
۵ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۶ · ۱۸۸ مشاوره موفق

مدت یک ماه وکالت برای طلاق مقدور نیست و باید مدت بیشتری حداقل ۳ سال داده شود در غیر این صورت زوجه می تواند مهریه را مطالبه کند.

نمایش ۶ پاسخ دیگر وکلا بستن پاسخ‌های بیشتر
ابوالفضل جهان بخش ۵ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸ · ۲٬۷۸۹ مشاوره موفق

باسلام و درود دادگاه شما را مجاب به تمدید نمی کند ولی مطالبه مهریه برای زوجه امکان پذیر خواهد شد.

فریدالدین اسماعیلی ایوانکی
فریدالدین اسماعیلی ایوانکی
۵ سال پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۴۵۶ مشاوره موفق

دادگاه شما را ملزم به تمدید نمیکند، اما امکان مطالبه مهریه برای زوجه فراهم خواهد شد.

علیرضا زرینه پور ۵ سال پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۲۶ مشاوره موفق

باسلام
خیر نمیتواند مجاب نماید شما که راضی به طلاق هستین یا خودتا ن ادامه مسیر را طی نمایید یا وکالت جدیدی تنظیم نمایید

حسین حاجی زاده ۵ سال پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۸۰۵ مشاوره موفق

خیر دادگاه شماره مجاب نمی کند امام میتوانند مهریه را اجرا بگذارند

محمد بابایی فیشانی
محمد بابایی فیشانی
۵ سال پیش

کارشناس ارشد حقوق

۴٫۸ · ۵۳۴ مشاوره موفق

بااحترام
باید تمدید کنید چونکه مهریه در قبال مبلغی بوده و شرط داشته است

شهریار انالویی ۵ سال پیش

کارشناس حقوقی

۴٫۸ · ۹ مشاوره موفق

با سلام
دادگاه شما را مجاب به تمدید نخواهد کرد،ولی مطالبه مهریه برای زوجه وجود دارد.

۵۷ وکیل متخصص قرارداد وکالت آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید

کانال تلگرام بنیاد وکلا · هر روز پرسش‌های حقوقی واقعی مردم با پاسخ وکیل

عضویت در کانال