بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

آیا تخلف مال غیر صورت گرفته است؟

پرسیده شده ۶ سال پیش ۵ پاسخ ثبت شده

باسلام سوال
بنده ۲ سال پیش با یک نفر شریکی یه ملک اوقافی غیر سند مالکیت ثبت اسنادی (مشاعی غیر قابل تفکیک) خریدیم بعد این شریک ما بدون اطلاع من خودسرانه خونه را به مستاجیر رهن داد و هیچ پولی از این رهن به تعلق نگرفت، سوال اول ایا تخلف مال غیر صورت گرفته است؟
در ادامه من به شریکم بارها گفته بودم اگه خواستی ۳دانگت و بفروشی من خریدارم، بعد از مدتی خبردار شدم این سهم خود را به شخص ثالث دیگر فروخته است، بدون اینکه بدیهی (رهن مستاجر) خود را با من تسویه کند، چند وقت بعد از مدتی من ۳ دانگ فروخته شده را در حضور خودش( شریکم) با شخص ثالث معامله کردم، لذا اشتباهی که کردم نصف رهن مستاجر رو قبول کردم و در قولنامه معامله ثبت شد، بعد از مدتی فهمیدم من پولی از رهن خونه نگرفتم کلاه سرم گذاشتند.
بابت معامله من با شخص ثالث که پولشونو هنوز تسویه نکردم مقداری از وجه معامله مونده کاری میتونم انجام بدم؟
ایا چون شریکم با من بدهی (بابت رهن مستاجر) خود را تسویه نکرده جرم مال غیر صورت گرفته است؟
چون بارها من به ایشان گفته بودم سهمتو میخرم الویت خرید با من نیست؟

لطفا راهنمایی کنبد

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

اجاره دادن یا فروش ملک مشاع بدون رضایت شما می‌تواند در حکم انتقال مال غیر باشد، اما نپرداختن سهم رهن جرم مال غیر نیست. با توجه به اینکه شما تعهد پرداخت رهن را در قولنامه پذیرفته‌اید و سهم را از خریدار خریده‌اید، باید به تعهد خود عمل کرده و سپس سهمتان را از شریک سابق مطالبه کنید.

این قاعده کلی است و وضعیت حقوقی شما به تعهدات دقیقی که در قولنامه‌ها امضا کرده‌اید بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

وضعیت جرم مال غیر و تعهد رهن مستاجر

اجاره یا انتقال ملک بدون موافقت شریک می‌تواند در حکم انتقال مال غیر باشد و قرارداد اجاره نیز قابل ابطال است، اما تسویه نکردن بدهی رهن جرم مال غیر محسوب نمی‌شود. حق شفعه و اولویت خرید نیز به دلیل اینکه خودتان سهم را از خریدار بعدی خریده‌اید منتفی شده است. با توجه به پذیرش پرداخت نصف رهن در قولنامه، باید به تعهد خود در برابر خریدار پایبند باشید و سپس برای دریافت سهم خود از پول رهن، علیه شریک سابق اقدام کنید.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۵ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۶ سال پیش
احسان عبدالهی
احسان عبدالهی تأیید‌شده

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۱٬۲۸۵ مشاوره موفق

- اقدام شریکتان اگر بدون موافقت شما باشد در حکم انتقال مال غیر بوده و قرارداد اجاره قابل ابطال است .
- در صورتی که نسبت به تسویه ودیعه مستاجر تعهدی را قبول کرده باشید باید به تعهد مذکور پای بند باشید .
- عدم پرداخت سهم شما از ودیعه ، ارتباطی با مال غیر و .... ندارد .
- شما می توانستید پس از اطلاع از فروش سهم شریکتان از قوانین مربوط به حق شفعه استفاده کرده و معامله را تنفیذ نکنید . البته با توجه به خرید سهم وی از شخص ثالث این موضوع منتفی است .

عباس باغبان زاده ۸ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۶۳ مشاوره موفق

سلام ~
اقدام شریکتان اگر بدون موافقت شما باشد در حکم انتقال مال غیر بوده و قرارداد اجاره قابل ابطال است.

مصطفی عزتی راد ۶ سال پیش

کارشناس حقوقی

سلام
شما نسبت به خرید سهم شریک خود حق شفعه دارید یعنی چه به او بگویید بمن بفروش و چه نگویید، شما از دیگران برای خرید اولویت دارید و اکنون که سهم اورا خریده اید دیگر مساله منتفی است. درمورد قرارداد اجاره شما باید به آنچه در ضمن عقد تعهد کرده اید عمل کنید و بعدا برای گرفتن حق خود به شریک سابق خود رجوع کنید. البته تمام این مسایل را نمیتوان بدون بررسی مدارک و پرونده درست و دقیق تحلیل کرد

آناهید رستمی
آناهید رستمی
۶ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۶ · ۲۵ مشاوره موفق

بله فروش سهم مشاعی بدون اجازه غیر فروش مال غیر است. باید سهم خود را از ودیعه مستاجر بپردازید.

نمایش ۱ پاسخ دیگر وکلا بستن پاسخ‌های بیشتر
فردین حسین نژاد
فردین حسین نژاد
۶ سال پیش

کارشناس حقوقی

۴٫۸ · ۱٬۲۶۲ مشاوره موفق

"با سلام"
بلی فروش مال غیر کرده اند و جرم است

۲۴ وکیل متخصص انتقال مال غیر آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید

کانال تلگرام بنیاد وکلا · هر روز پرسش‌های حقوقی واقعی مردم با پاسخ وکیل

عضویت در کانال